Bitcoin Cursus

Wat is Bitcoin? | Alles wat je moet weten over Bitcoin vind je hier!

Wat is bitcoin? Een vraag die ik dagelijks krijg en maar al te graag zo goed als mogelijk probeer uit te leggen. Nogal een tijdrovende bezigheid en dus besloot ik dit artikel te schrijven waar jij in één artikel antwoorden op al jouw vragen kunt vinden. Inclusief een geweldige video van Andreas Antonopoulus, schrijver van het boek ‘het internet van geld’. Mocht je na het lezen van dit artikel en het bekijken van de video nog vragen hebben, laat het gerust weten. Veel plezier!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Wil jij ook alles weten over Bitcoin?  

In 2017 kwam ik zelf voor het eerst in aanmerking met bitcoin, in eerste instantie met als doel om zo snel mogelijk geld te verdienen. Gaandeweg begon ik me steeds meer te verdiepen in alles wat met deze digitale munt te maken heeft. Wat is die blockchain technologie nou eigenlijk, wie heeft Bitcoin bedacht en waarom? Maanden lang ben ik op zoek gegaan naar antwoorden op die vragen. Het begon een obsessie te worden en inmiddels een uit de hand gelopen hobby.

Er is zoveel informatie beschikbaar en er valt zoveel te vertellen dat het bijna onmogelijk is om dit in één artikel uit te schrijven. Gelukkig ben ik onlangs een video tegen gekomen waarin Andreas Antonopoulus in 37 minuten antwoord geeft op al jouw vragen. Ga er eens rustig voor zitten en laat je meenemen in de wereld van onze nieuwe wereldwijde digitale betaalmiddel, een must see!

Hoogtepunten uit de video

  • Bitcoin geld voor nerds?
  • Een BTC wallet op je smartphone
  • Hoe werkt een bitcoin transactie

Ontdek Bitcoin in slechts 37 minuten!

Basis principes van de whitepaper:

Tot slot is de Whitepaper een anatal keer aan bod gekomen

  • Voor het doen van elektronische betalingen zijn we afhankelijk van een derde partij, namelijk financiële instellingen (banken)
  • Ons huidige zwakke financiële systeem is gebaseerd op vertrouwen
  • Volledig onomkeerbare transacties zijn niet mogelijk
  • De voor de bemiddeling van een derde partij verhogen de transactiekosten
  • Er bestaat geen mogelijkheid een betaling te doen zonder tussenkomst van een derde partij
  • Oplossing voor het probleem van dubbele betaling door middel van peer-to-peer systeem

De originele Whitepaper vind je hier: Whitepaper Engels
De Nederlandse versie vind je hier: Whitepaper Nederlands.

Meer informatie over het kopen van bitcoin? Bekijk dan de Bitcoin Kopen pagina. Heb je daarna nog vragen? Neem gerust contact op!


Laat een bericht achter