Parabolische uptrend Bitcoin

Bitcoin Update: van record naar record in parabolische uptrend    

Bitcoin is in 2020 met ruim 675% gestegen en hier eindigt dan ook meteen het jaaroverzicht. Want dit zal geen mens ontgaan zijn! Wat wel van belang is zijn de huidige koersontwikkelingen, bitcoin begeeft zich in een parabolische uptrend. Door verschillende prijsniveaus in kaart te brengen heb jij een beter beeld bij de huidige marktstructuur en weet je precies wat komende week belangrijk is!

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin week | parabolische uptrend houdt aan

Wanneer de koers parabolisch stijgt is het over het algemeen een stuk veiliger om vast te houden aan een analyse op een hoger tijdsbestek. Hierdoor filteren we de ruis op de lagere tijdsbestekken weg, dit geeft een grotere kans op succes voor het handelen op lange termijn. Daarom beginnen we deze update met de weekgrafiek van bitcoin. Wanneer je de updates van de laatste weken gevolgd hebt weet je dat ons eerste lange termijn prijsdoel $30.077 was (Fibonacci level 1.618). Bitcoin is gister, zonder enige vorm van weerstand, dwars door ons prijsdoel heen geschoten en we begeven ons op dit moment ruim boven ons eerste prijsdoel. Ondanks het feit dat de koers dit Fibonacci level totaal negeerde moeten we er rekening mee houden dat dit in de nabij toekomst alsnog het geval kan zijn in de vorm van support of alsnog een afwijzing. Maar wanneer bitcoin er in slaagt om wekelijkse kaarsen boven de 1.618 Fibonacci level neer te zetten, kan dit de deur openen richting ons volgende prijsdoel van $46.000, waar Fibonacci level 2.618 zich begeeft.

Onderstaande Fibonaccilevels zijn gemeten vanaf all-time-high eind 2017 tot het dieptepunt in december 2018.

Bitcoin Week | parabolische uptrend
Bitcoin Week | parabolische uptrend

Bitcoin 4 uur |  breakout uit rising wedge

Zoals gezegd is bitcoin gisteren door ons eerste prijsdoel van $30.077 geschoten zonder enige weerstand. Mogelijke oorzaak is de breakout uit de rising wedge (stijgende driehoek), zie grafiek hieronder. Verder zien we op dit tijdsbestek hoe sterk de huidige uptrend op dit moment is. We begeven ons verrassend genoeg nog steeds in een (super) bullish marktstructuur met hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. We respecteren de huidige uptrend net zolang totdat nieuwe prijsontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te denken. Door de huidige trend met hogere laagtepunten verschuift het punt waarop de marktstructuur zou kunnen wijzigen mee omhoog. In de vorige update was dit nog een lager laagtepunt dan $24.000, deze week ligt dit op een prijsniveau van $25.700. Want een koers onder de $25.700 zou een lager laagtepunt betekenen op dit tijdsbestek en een teken dat de huidige uptrend begint af te zwakken of zelfs van een trendomkeer. Maar dit is op dit moment puur speculatief want we zien op geen enkel tijdsbestek enige vorm van zwakte in de huidige trend.

Bitcoin 4 uur | breakout uit rising wedge
Bitcoin 4 uur | breakout uit rising wedge

Bitcoin 1 uur | trendomkeer eerder signaleren

Ook op dit tijdsbestek dus nog geen enkel teken van zwakte. Wel helpt dit tijdsbestek ons om een mogelijke trendomkeer eerder te signaleren ten opzichte van de 4 uur grafiek. De verschillende Fibonaccilevels in onderstaande grafiek zijn gemeten vanaf een recent hoogte en dieptepunt eind december, zie blauwe stippellijn. Een lager laagtepunt onder het Fibonacci level 1 op $28.425 zou een eerste signaal kunnen zijn dat de huidige trend aan het afzwakken is. Dit punt ligt bijna $3.000 hoger ten opzichte van het kantelpunt uit de 4 uur grafiek ($25.700). Maar zolang er geen tekenen zijn van een trendomkeer, kijken we vooral omhoog en gaan we er vooralsnog vanuit dat de huidige trend zich voortzet. Eerst volgende prijsdoelen op dit tijdsbestek zijn $35.584 (Fib. Level 3.618) en $37.374 (Fib. level 4.236).

Bitcoin 1 uur | trendomkeer eerder signaleren
Bitcoin 1 uur | trendomkeer eerder signaleren

Bitcoin dominantie | altcoin waarschuwing

De bitcoin dominantie is in zijn huidige uptrend door twee belangrijke weerstandsniveaus heen gebroken. De eerste is de oranje trendlijn in de grafiek hieronder en recent door de tweede weerstandslijn van 71,.27%. De stijgende bitcoin dominantie zorgt er voor dat altcoins in btc-waarde compleet aan het instorten zijn. Ook bij de bitcoin dominantie geldt dat we de trend respecteren totdat nieuwe ontwikkelingen ons een goede reden geeft hier anders over te denken. Toen bitcoin eind 2017 zijn hoogtepunt bereikte was de bitcoin dominantie 79.28%. Het lijkt er sterk op dat we wederom die kant op zullen gaan. Blijf de komende tijd voorzichtig met het traden in altcoins versus bitcoin, want een verder toenemende dominantie is killing voor altcoins.

Bitcoin dominantie | altcoin waarschuwing
Bitcoin dominantie | altcoin waarschuwing

Unieke Bitcoin Items & Gifts in de Bitcoin Webshop van Nederland!

In de Bitcoin Webshop vind je unieke bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur met LED verlichting en Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Bitcoin Webshop

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter