Bitcoin Magazine Updates en Analyses

4-op-een-rij voor Bitcoin? S&P op rand van bullmarkt + ETH trade!

Volgt er na drie groene weken ook een vierde groene week voor bitcoin? Het supportgebied rond range high $22.500 kan hier de komende week een sleutelrol in gaan spelen.

We staan ook even kort stil bij de S&P 500 die op de rand van een nieuwe bullmarkt staat. Wanneer de S&P komende week belangrijke trendweerstand weet te doorbreken is de kans groot dat bitcoin zijn vierde groene week op rij gaat neerzetten.

We hebben ook deze week weer een potentiële trade setup voor je klaar staan, namelijk Ethereum, voor een snelle 15% winst.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!
ACTIE: Bitcoin Pilsener, nu met 30% korting!

Bitcoin 4 uursgrafiek | belangrijk support rond $22.500

Dankzij de sterke uptrend van de afgelopen twee weken is bitcoin er niet alleen in geslaagd terug te keren in de prijsrange 18.600 – 22.500, maar is ook als een war mes door de boter dwars door de prijsrange heen geschoten.

Het supportgebied rond range high $22.500 zal de komende week een belangrijk prijsniveau zijn om in de gaten te houden. Dit weekend heeft bitcoin tot op heden het supportgebied rond $22.500 succesvol getest.

Voor voortzetting van de huidige uptrend is het van belang dat we niet terugvallen in de prijsrange. Een terugkeer in de prijsrange maakt het een stuk waarschijnlijker dat de bitcoin koers een stap terug gaat doen richting het midden van de prijsrange $20.550 en in het meest bearish scenario zelfs richting range low $18.600.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Dit is tenslotte wat bitcoin graag doet als het zich in een prijsrange bevindt. Van range high, naar mid-range naar range low en andersom (prijsrange analyse).

Wanneer we in plaats hiervan niet terugvallen in de prijsrange dan kunnen we ons gaan opmaken voor een verdere stijging richting het weerstandsniveau $25.211, welke overeenkomt met de highs van augustus 2022 (rode stippellijn). Wanneer we nog iets verder omhoog kijken komen we uit bij het belangrijke weerstandsgebied vlak onder de $30.000.

Update Bitcoin long positie:

Op 7 januari nadat bitcoin er in slaagde boven de 200 MA’s uit te komen hebben we een long positie ingenomen. Vanaf entry tot aan de huidige top betekent dit een winst van nagenoeg 38%. Felicitaties voor iedereen die met ons in deze long positie gestapt zijn.

Verstandig om je stoploss, mocht je dat nog niet gedaan hebben, naar boven bij te stellen. Waarbij je kunt denken aan een nieuwe stoploss vlak onder de recente low $20.407. Er is ook zeker eat te zeggen voor een stoploss vlak onder het supportgebied van range high. Een stoploss vlak onder het supportgebied rond range high, dan ben je ieder geval zeker van een winst van ruim 30%!

Bitcoin 15-minuten grafiek | 200 MA’s vallen samen met range high

Nog een reden om het supportgebied rond range high de komende dagen in de gaten te houden is omdat de 200 MA’s op dit tijdsbestek mooi samenvallen met range high $22.500.

Het verliezen van de 200 MA’s als trendsupport in combinatie met het verliezen van support rond range high vergroot de kans dat we op zijn minst een tijdelijke onderbreking van de huidige uptrend gaan zien.

Waarbij we zoals besproken bij de 4 uursgrafiek het midden van de prijsrange $20.550 het eerst volgende prijsniveau is om in de gaten te houden.

S&P 500 daggrafiek | op rand van nieuwe bullmarkt

Hoe bitcoin zijn nieuwe week gaat beginnen zal sterk afhangen van de S&P 500. De S&P heeft tot op heden de nodige moeite om boven belangrijke trendweerstand van de 200 MA’s uit te komen. Dit is op zichzelf ook niet zo vreemd.

Een terugkeer boven de MA’s vergroot de kans aanzienlijk dat we het ergste inmiddels achter de rug hebben. Sterker nog, historisch gezien zou dit ook het begin van een nieuwe bullmarkt betekenen, die over het algemeen een aantal jaren aanhoudt.

Wanneer de S&P in de nieuwe handelsweek met overtuiging de 200 MA’s weet terug te winnen als support, zal dit de bitcoin koers mee omhoog trekken richting $25.000 en mogelijk zelfs $30.000. Mochten we in plaats hiervan opnieuw afgewezen worden houden we het supportgebied rond range high $22.500 zoals besproken goed in de gaten.

Ethereum trade setup | voor een snelle 15% winst

ETH/USDT is een potentiële trade setup die de moeite waard is om deze zondag in de gaten te houden. Uiteraard is het verloop van deze trade sterk afhankelijk van wat bitcoin besluit te gaan doen. Wanneer bitcoin terugvalt in de prijsrange is de kans groot dat de huidge setup niet meer valide is.

Maar met de flinke wisten die we de afgelopen twee weken behaald hebben durven we het wel aan met een redelijk strakke stoploss van -3.75%.

Mocht Ethereum zijn recente low gaan opzoeken, welke overeenkomt met korte termijn support (zie grijze box) stappen we in. Je kunt alvast een prijsalert zetten op $1.620 en $1.600 zodat je tijdig kunt instappen. We zetten een stoploss vlak onder de 200 MA’s.

Entry: rond $1.600
TP 1: $1.679 (+5.27%)
TP 2: $1.840 (+15.36%)
SL: $1.535 (-3.76%)

Update openstaande trade DOT|USDT (+32%)

DOT schommelt nog altijd rond ons tweede prijstarget $6.279 (+32%) en zijn nog steeds in afwachting of ons derder een laatste prijstarget $7.134 voor een winst van bijna 50% wellicht komende week alsnog gehaald gaat worden.

Ook voor DOT geldt dat het verstandig is je stoploss te verhogen tot net onder de $6 om 25% winst veilig te stellen en vergeet ook zeker niet alvast een deel winst ta pakken, mocht je dit nog niet gedaan hebben.

De DOT/USDT trade setup komt uit de update van 8 januari 2023.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter