Wat een week! Bitcoin terug boven de $20.000 + LINK/USDT trade

Wat een heerlijke week! Bitcoin is in de afgelopen week met ruim 22% gestegen en hier hebben we lang op moeten wachten. Het bewijst maar weer eens dat geduld toch echt een schone zaak is. Is dit het einde van de bearmarkt? Of hebben we te maken met een flinke bulltrap?

LINK/USDT test op het moment van schrijven support/ resistance op de daggragfiek en heeft zeker nog voldoende potentie om komende week verder te stijgen. Reden genoeg om de trade setup LINK/USDT met jullie te delen.

Tot slot blikken we kort terug op onze lopende trades uit de update van vorige week, die het beide meer dan goed gedaan hebben!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!
ACTIE: Bitcoin Pilsener, nu met 30% korting!

Bitcoin weekgrafiek | bulltrap of start bullmarkt?

Bitcoin is in de afgelopen 7 dagen met ruim 22% gestegen. Direct zien we op bijvoorbeeld Twitter berichten voorbij komen dat het de grootste bulltrap in de geschiedenis is. Anderen schreeuwen juist van de daken dat dit het begin is van een nieuwe bullmarkt.

Laat je niet beïnvloeden door wat anderen de ether in slingeren. Met wat voor argumenten of indicatoren ze ook op de proppen komen om hun standpunt te verdedigen. Laten wij ons vooral concerteren op hetgeen de grafieken ons vertellen en ervoor zorgen dat onze uitgangspositie in het geval van beide scenario’s goed is.

In de update van vorige week bespraken we de bullish divergentie op de weekgrafiek en dat dit, in combinatie met bullish argumenten op de lagere tijdsbestekken, kansen biedt voor meer groen in de komende week tot weken. Maar wat we niet direct verwacht hadden is dat het zo snel en zo hard zou gaan.

Een wekelijkse kaars van op dit moment ruim 22% is natuurlijk heerlijk, maar dit hebben we het afgelopen jaar wel vaker gezien, alleen dan de andere kant op. Het terugwinnen van de 200 MA’s is het moment waarop we met overtuiging kunnen stellen dat de nieuwe bullmarkt begonnen is. De 200 MA’s bevinden zicht rond $24.500, ongeveer 23% boven de huidige koers.

De komende periode zullen we ons met name moeten focussen op de lagere tijdsbestekken om zo te monitoren of verdere stijging richting $24.500 aannemelijk is. Maar ook om te zorgen dat we tijdig onze verwachtingen bijstellen op het moment dat we op de lagere tijdsbestekken de eerste tekenen van zwakte zien.

Bitcoin daggrafiek | perfecte timing

Felicitaties aan iedereen die vorige week samen met ons een long positie hebben geopend. De timing was perfect (zie groene cirkel en zwarte pijl). Het heeft ons op het hoogtepunt een winst van ruim 25% opgeleverd.

De afgelopen twee maanden begaven we ons onder de vijfmaandenlange prijsrange $18.600 – $22.500, met hoofdzakelijk zijwaartse prijsactie. Dankzij de flinke stijging van de afgelopen week zijn we erin geslaagd terug te keren in de prijsrange. Sterker nog we handelen inmiddels alweer boven het midden van de prijsrange.

Dit bewijst nog maar eens dat je zonder arbitraire voorspellingen prima succesvolle trades kunt maken. Doordat wij het afgelopen jaar niet diegene zijn geweest die geprobeerd hebben de bodem te voorspellen, hebben wij ons in een positie gebracht waarbij we nu optimaal hebben kunnen profiteren van de flinke koersstijgingen afgelopen week.

We zijn dan weliswaar niet op de exacte bodem ingestapt maar 10% hoger, echter doordat we niet geprobeerd hebben de bodem te voorspellen is ons een daling van -77.5% bespaard gebleven.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Op dit moment zien we dat de koers stoeit met trendweerstand van de 200 EMA. De laatste keer dat we überhaupt de MA’s hebben getest is alweer 10 maanden geleden. Het terugwinnen van de 200 EMA zou dus niet zomaar iets zien.

Gezien de recente koersontwikkelingen de afgelopen dagen is het zeker niet ondenkbaar dat bitcoin ergens in de komende week opnieuw een poging gaat doen om boven de 200 EMA uit te komen. Daarnaast hebben we ook een duidelijk invalidatiemoment waar we verder op in zullen gaan op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 4 uursgrafiek | follow the trend

Nu we ons weer begeven in de prijsrange en we de periode dat we hieronder handelden conform onze prijsrange analyse kunnen bestempelen als slechts een afwijking, is verdere stijging richting de bovenkant van de prijsrange $22.500 en het hoogte punt van augustus rond $25.211 niet ondenkbaar.

Gisteren zijn we kort onder het midden van de prijsrange $20.550 uitgekomen, of dit reeds de pullback was of er nog een grotere pullback volgt, zullen we af moeten wachten. Het meest bullish scenario zou zijn als we blijven consolideren rond het midden van de prijsrange om vanaf hier een volgende beweging omhoog te maken richting de bovenkant van de range $22.500 en dus tevens de 200 EMA op de daggrafiek weten terug te winnen.

In het geval dat we toch nog een diepere pullback gaan zien is het van belang dat we niet onder de prijsrange uit gaan komen, dus onder de $18.600. Zolang dit niet gebeurd, kijken wij vooral omhoog.

Hebben we dan te maken met de grootse Bull Trap in jaren? Geen idee! Niemand die het weet. Alleen gezien de huidige marktsituatie en de sterke uptrend is het niet verstandig te proberen om de top van de huidige uptrend te voorspellen. Deze ligt in de meeste gevallen namelijk hoger dan je vooraf bedacht had. Net als dat de bodem in het hele afgelopen jaar toch steeds weer wat lager kwam te liggen. ‘Follow the trend’ is niet voor niets een bekende slogan in de cryptowereld.


Bitcoin 30 minuten | teken van zwakte = invalidatie

Tot slot voor bitcoin nog een korte blik op dit lage tijdsbestek. Dit tijdsbestel gebruiken we om een eerste teken van zwakte waar te nemen, zodat we tijdig onze huidige bullish verwachtingen kunnen bijstellen.

De huidige sterke uptrend begon bij het heroveren van de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek. Om die reden houden we er sterk rekening mee dat wanneer trendsupport van de 200 MA’s verliezen dit waarschijnlijk ook het einde van de huidige uptrend kan betekenen.

De 200 MA’s begeven zich op dit moment rond $19.400. Dit is beduidend eerder dan ons invalidatiemoment op de 4 uursgrafiek, zijnde range low $18.600. Op deze manier gebruiken we de verschillende tijdsbestekken van hoog naar laag om onze verwachtingen verder te finetunen.

Link trade setup | support/resistance flip

Link test op het moment van schrijven support/ resistance op de daggragfiek. Bij een succesvolle s/r flip kan Link de komende dagen een mooie stijging laten zien. Zie onderstaande daggrafiek.

Met een redelijk strakke stoploss van -3.9% en potentieel een winst van 20% durven wij deze trade aan!

Entry: $6.60 – $6.70
T1: $7.10
T2: $8.00
Stoploss $6.40

Update: BNB/USDT trade +14.62%

BNB heeft sinds de update van vorige week al zijn targets geraakt. Het enige wat we ons hier kunnen verwijten is dat we de targets, achteraf gezien, iets te laag hebben ingezet. Maar zoals eerder gezegd hadden we ook niet verwacht dat het zo snel en zo hard zou gaan. Maar met een winst van 14.62% hebben we niets te klagen, het kan maar vast in de tas zitten!

Update: DOT\USDT trade +32%

DOT heeft sinds de update van vorige week zijn eerste twee targets netjes geraakt. Target 2 heeft ons een winst opgeleverd van 32%. Het restant van de trade kunnen we laten lopen in afwachting van ons derde en laatste target van bijna 50%. Vergeet niet je stoploss te verhogen naar bijvoorbeeld target 1 – $5.698.

De Bitcoin Webshop van Nederland!

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter