Bitcoin Update: slechts 9% verwijderd van nieuwe bullmarkt

We hebben de bitcoin koers de afgelopen week hoofzakelijk zijwaarts zien bewegen rond de $23.000. Maakt bitcoin zich op voor een volgende stijging richting belangrijke trendweerstand? Het terugwinnen van deze belangrijke trendweerstand zou zomaar het begin van een nieuwe (mini) bullmarkt kunnen zijn.

De S&P500 daggrafiek ziet er bullish uit en als dit de komende dagen zo blijft kan dit bitcoin net dat extra duwtje in de rug geven op jacht naar een nieuwe bullmarkt.

Verder in deze update een trade setup van de trending Altcoin GALA die na een stijging van 250% nog niet klaar lijkt zijn.

We sluiten de update af met een terugblik op onze TOP 7 Altcoins van 2023, hoe doen ze het? Presteren ze beter of slechter dan bitcoin?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!
ACTIE: Bitcoin Pilsener, nu met 30% korting!

Bitcoin weekgrafiek | (mini) bullmarkt aanstaande?

Het belooft weer een spannende week te gaan worden voor bitcoin. Slagen we erin om boven de sterke trendweerstand van de 200 MA’s uit te komen in combinatie met het weerstandsgebied rond $24.850? Voor het testen van genoemde (trend) weerstand zal de bitcoin koers in de komende dagen nog 9% moeten stijgen.

Mochten we de komende periode daadwerkelijk boven de 200 MA’s weten uit te komen zou je technisch gezien kunnen spreken van een nieuwe (mini) bullmarkt. Hoelang deze nieuwe bullmarkt zal aanhouden weet niemand.

Wat we wel weten is dat het heroveren van de 200 MA’s geen garantie is dat we komend jaar niet alsnog een flinke correctie kunnen gaan zien van -20% tot misschien wel -50%. De wereldeconomie is nog altijd erg fragile. Van wereldwijde afkoeling in de huizenmarkten, de oorlog in Oekraïne tot aan lastige financiële en economische condities voor bedrijven.

Het feit dat de FED de komende tijd de beleidsrente minder hard zal laten oplopen en mogelijk zelfs in het tweede deel van het jaar zal gaan verlagen, is historisch gezien een laatste dreun niet uit te sluiten. Bij de grote beursdalingen van 1929, 2000 en 2007 was de periode van koersdalingen het heftigst na een eerste renteverlaging door de FED.

Economisch speculatie geweld

Maar het heeft geen zin om nu al te proberen hierop in te spelen, wij nemen de grafieken zoals ze zijn en wat ze ons op dat moment vertellen. Want dit is het enige waar we ons aan vast kunnen houden binnen al het economische speculatie geweld. Alleen de grafieken vertellen ons wanneer we in- of juist uit moeten stappen.

Voorbeeld hiervan is onze long positie van 8 januari 2023, waarmee we inmiddels op een 37% winst staan. Niet dat we vooraf wisten dat het zo snel zo hard zou gaan. Maar de grafieken vertelden ons toen wel dat er ruimte was voor een flinke stijging. Onder andere door het terugwinnen van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek.

Op deze manier hebben we er in ieder geval voor gezorgd dat we de stijging van bijna 40% in de afgelopen weken niet zijn misgelopen. Maar hebben we er ook voor gezorgd dat, mocht er een nieuwe (mini) bullmarkt van start gaan, wij hier maximaal van kunnen profiteren en niet aan de zijlijn staan toe te kijken.

Ditzelfde principe (alleen dan andersom) hebben we ook toegepast aan het begin van de bearmarkt ruim één jaar geleden. Hierdoor is ons een daling van 70% bespaard gebleven en dit heeft ons recent dan ook in staat gesteld om überhaupt de long positie in te kunnen nemen. Dit zullen we straks indien nodig zeker weer doen, als de grafieken ons hier een goede reden toe geven. Op deze manier beschermen we onze reeds behaalde winsten en dus ons vermogen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | nog geen enkel bearish argument zichtbaar

Wanneer we kijken naar onderstaande 4 uursgrafiek is er nog geen enkel bearish argument te vinden die ons verteld dat bitcoin zijn hoogtepunt van de huidige uptrend al bereikt zou hebben. Dus zoals ook besproken in voorgaande updates volgen wij gewoon de trend van weerstandsniveau tot het volgende weerstandsniveau, net zolang totdat de huidige bullish trend bearish doorbroken wordt.

Het eerst volgende weerstandsgebied bevind zich rond $24.580 en komt overeen met de highs van half augustus 2022 en zoals besproken met de 200 MA’s op de weekgrafiek. Als we dit gebied weten terug te winnen kunnen we verder omhoog gaan kijken naar het volgende weerstandsgebied net onder de $30.000.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Als we in plaats hiervan nooit het weerstandsgebied rond $24.580 weten te bereiken, of hier worden afgewezen, houden we support van de bovenkant van de prijsrange $22.500 goed in de gaten. Een terugkeer in de prijsrange vergroot de kans op een verdere daling richting de 200 EMA en het midden van de prijsrange $20.550 aanzienlijk.

Een terugkeer in de prijsrange zou dan ook een goed moment kunnen zijn om (deels) winst te nemen en je vermogen te beschermen.

Bitcoin 15-minuten grafiek | $22.500 belangrijk support korte termijn  

De hoofzakelijke zijwaartse prijsactie rond $23.000 van de afgelopen week zien we goed terug op onderstaande 15-minuten grafiek.

We zien dat de koers op dit lage tijdbestek opnieuw een prijsrange aan het vormen is. De onderkant van de prijsrange is gelijk aan de bovenkant van de grote prijsrange $22.500, zoals zojuist besproken. Het midden van de prijsrange bevindt zich rond $22.840 en de bovenkant van de range rond $23.180.

Zolang we handelen in de prijsrange is de trend op dit lage tijdbestek zijwaarts. Wat we de komende dagen het liefste zien is dat de bullish trend op de hogere tijdsbestekken weer de overhand neemt met een bullish uitbraak uit de kleine prijsrange tot gevolg. Op jacht naar ons eerst volgende weerstandsgebied rond $24.850.

Wanneer we in plaats hiervan neerwaarts uit de kleine prijsrange breken en dus ook terugvallen in de grotere prijsrange staan we mogelijk aan het begin van een (tijdelijke) trendomkeer. Support rond $22.500 is dus het prijsniveau om de komende dagen goed in de gaten te houden!

S&P 500 daggrafiek | breakout of fakeout?

De S&P lijkt iets voor te lopen op bitcoin. In de vorige update bespraken we dat de S&P op het randje van een nieuwe bullmarkt stond. Nu een week later heeft de S&P sterke trendweerstand van de 200 MA’s doorbroken. Daarnaast is de S&P er ook in geslaagd om boven de zwarte diagonale weerstandslijn uit te komen, waar we al sinds de start van de bearmakt onder hebben gehandeld.

De daggrafiek van de S&P 500 ziet er op dit moment bullish uit en lijkt klaar voor een volgende beweging omhoog. Het enige argument wat we hier tegenover kunnen stellen is dat het gedurende de bearmarkt de S&P drie keer eerder boven de 200 MA’s wist uit te komen, echter bleek het achteraf niet meer dan een fakeout te zijn, zie gele cirkels.

Het verschil met de huidige vierde poging is dus dat we naast het heroveren van de 200 MA’s we nu ook bullish zijn uitgebroken boven de diagonale weerstandslijn.

Zolang we de komende dagen boven de 200 MA’s weten te blijven en niet terugvallen onder de diagonale weerstanslijn kijken wij vooral omhoog en dit zou de bitcoin koers dat duwtje in de rug moeten geven op jacht naar $24.580 en heel misschien zelfs $30.000.

Maar wanneer we in plaats hiervan terugvallen onder de MA’s en de diagonale weerstandslijn is het aannemelijk dat bitcoin ook een stap terug zal doen en mogelijk terug zal keren in de prijsrange.

Trade setup GALA | voor nog eens +100%?

Ondanks het feit dat GALA sinds het begin van het jaar al ruim 250% gestegen is lijkt GALA nog niet te klaar te zijn. GALA is er recent is geslaagd om boven de 200 MA’s uit te komen en zou zomaar de komende weken nog eens 100% kunnen gaan stijgen.

Met een stoploss op -9% en een niet al te grootte positie is deze trade setup ons inziens het overwegen zeker waard.

Entry: rond $0.05500
TP 1: $0.06500 (+18%)
TP2: $0.08400 (+52%)
TP3: $0.11500 (+109%)
Stoploss: 0.0500 (-9%)


Crypto Update: de top 7 Altcoins die in 2023 flink kunnen stijgen

Op 1 januari 2023 kwam de Crypto Update met de top 7 Altcoins die in 2023 flink kunnen stijgen online, maar hoe doet onze top 7 het nu precies 4 weken later? We lopen ze even kort één voor één na.

1. Chainlink (LINK) | +35%

2. Shiba Inu (SHIB) | +50%

3. Ripple (XRP) | +37%

4. Decentraland (MANA) | +150%

5. Ocean Protocol (Ocean) | +132%

6. VeChain (VET) | +63%

7. Cardano (ADA) | +64%

Op LINK en ADA na presteren de overige Altcoins uit onze top 7 een stuk beter dan de 37% stijging van bitcoin. MANA en Ocean zijn met een stijging van maar liefst 150% en 132% de topscoorders. We zullen over een week of vier nogmaals kijken hoe onze top 7 Altcoins er dan voor staan!


De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter