All-Time High precies 1 jaar geleden

Dat er veel kan gebeuren in 1 jaar is op zich niets nieuws, alleen de mate waarin dit het afgelopen jaar op de cryptomarkt is gebeurd is ongekend. Stel je voor dat de AEX of de Down Jones ruim 80% in waarde verliest. Dit zou complete chaos en ontwrichting van de wereldeconomie betekenen.

Totale cryptomarkt verliest 84% waarde in 2018

De totale marktomvang van de cryptomarkt heeft in 1 jaar tijd 84% in waarde verloren. CoinMarketCap laat zien dat precies vandaag 1 jaar geleden de totale omvang van de cryptomarkt maar liefst 835 biljoen dollar groot was. Vandaag staat de totale marktkapitalisatie op 135 biljoen dollar. Wat opvalt is dat de totale market cap van XRP rond deze tijd groter was dan de totale market cap van de cryptomarkt op dit moment.

Fundamenten Bitcoin worden sterker en sterker

De fundamenten van Bitcoin zijn het afgelopen jaar sterk verbeterd. Terwijl de fundamenten het afgelopen jaar sterker en sterker zijn geworden is dit (nog) niet af te lezen in de huidige koers ontwikkeling. Ik ben er van overtuigd dat de koers van Bitcoin in 2019 weer zal stijgen en het verschil tussen positieve fundamenten en de prijs meer in evenwicht gaat komen. Anders gezegd de verbeterde fundamenten van het afgelopen jaar zijn essentieel voor het bereiken van een nieuw All-Time-High voor de Bitcoin!

Verbeterde fundamenten:
– Bitcoin transacties worden steeds sneller en goedkoper (Lightning Network).
– Institutioneel vermogen gaat zijn weg vinden naar de crypto markt ETF’s (bijv. Bakkt).
– Overheden zien steeds meer in dat cryptocurrencies zullen blijven.
– Steeds grotere adoptie wereldwijd.
– Aantal Bitcoin pinautomaten wereldwijd blijft groeien.

Voorspelling koers Bitcoin in 2019

De voorspellingen voor de Bitcoin koers in 2019 lopen nogal uiteen van 10.000 dollar tot ruim 50.000 dollar. Dat de koers in 2019 weer zal gaan stijgen kan bijna niet anders, ik verwacht dat dit zeker halverwege 2019 het geval zal zijn. Of we dit jaar al een nieuw All-Time-High zullen halen betwijfel ik, wellicht zullen we hierop moeten wachten tot 2020. Mijn voorspelling is dat de Bitcoin koers in 2019 op zijn minst 15.000 dollar zal halen.

Wat is jou verwachting van de Bitcoin koers dit jaar?

Laat een bericht achter