Ongekende crash Amerikaanse beurzen in 2019

De eerste tekenen van zwakte toonde de Amerikaanse beurzen eind 2018 toen het met 19% hard onderuit ging. De vooruitzichten voor 2019 zien er voor de Amerikaanse beurzen nog slechter uit. Een crash van ruim 50% zou di jaar zomaar werkelijkheid kunnen worden.

Dollar wankelt en verliest status wereldreservemunt

Al in een van mijn eerdere artikelen heb ik het gehad over de steeds groter wordende schulden van Amerika. De Amerikaanse schulden groeien iedere 24 dagen met de totale market cap van Bitcoin. Er lijkt voorlopig ook niets te worden gedaan aan de steeds verder oplopende staatsschulden.

Op dit moment geldt in de Verenigde Staten een algehele shotdown. Veel overheidsdiensten kunnen door deze shotdown niet functioneren en ambtenaren krijgen al ruim 2 weken niet uitbetaald. De Republikeinen en democraten worden het niet eens over de nieuwe begroting. Wanner we het nieuws op tv zien zouden we moeten geloven dat dit alleen om de miljarden gaat die nodig zijn voor de grensmuur die president Trump wil bouwen. Maar met een Nationale schuld van op dit moment 21.928.311.995.247 dollar, ligt het probleem natuurlijk veel en veel dieper. Sterker nog het probleem is dan ook veel groter dan de muur van Trump. Je zou eigenlijk kunnen zeggen dat Amerika failliet is en alleen nog draait op zijn huidige systeem, de schuldeneconomie. Hierdoor verliest de Dollar steeds meer zijn status als betrouwbare wereldreservemunt.

En de rest van de wereld?

Rusland zou volgens berichten overwegen Dollars voor Bitcoin te dumpen. Rusland zou serieus overwegen hun bezit in Dollar steeds meer om te zetten in Bitcoin als veilige haven. In de toekomst zullen steeds meer overheden, bedrijven en particulieren een stuk Bitcoin willen bezitten.

Frankrijk heeft de laatste maanden te maken met de protesten van de gele hesjes, ze zijn het kort gezegd niet eens met het huidige systeem en met name de torenhoge belastingdruk en prijzen in hun land. De gele vesten in Frankrijk roepen nu alle Fransen op Bitcoin te kopen en al hun geld aanstaande zaterdag van de bank te halen. Een dergelijke bankrun is bedoeld het hele land plat te leggen en de economie te ontwrichten.

Fractioneel bankieren

Wanneer alle Fransen gehoor geven aan de oproep van Maxime Nicolle van de Gele hesjes beweging om al hun geld van de bank te halen ontstaat het volgende probleem. In het huidige economische systeem in Frankrijk (eigenlijk wereldwijd) is dat de banken maar een fractie van het totale spaargeld bezitten. Banken hebben nooit genoeg geld om aan zijn verplichtingen te kunnen voldoen. Zoals we gezien hebben om 2008 kan een bankrun het beginpunt zijn van een nieuwe economische crisis en zal het de economische situatie in heel Europa schaden.

Terug naar de Amerikaanse beurzen

Op YouTube ben ik onderstaande video van Bo Polony tegen gekomen, die de huidige situatie op de Amerikaanse beurzen vergelijkt met de beurscrash in 1927, 1987 en nu. De maker van de video roept iedereen op Bitcoin en goud te kopen, voorraden voor 2 maanden in te slaan en sluit af met onderstaande quote:

“Een wijs man voorziet de komende moeilijkheden en bereidt zich voor; de dwaas gaat blindelings door en lijdt onder de gevolgen!”

(Proverbs 22:3)

Laat een bericht achter