Altseason

Altseason alweer voorbij en bitcoin op weg naar $50.000?

Bitcoin heeft nog twee belangrijke hobbels te nemen, namelijk het neerzetten van een higher low en het verbreken van zijn vorige all-time-high. Als dit lukt lijkt een nieuw hoogtepunt van $50.000 toch echt in de maak. De bitcoin dominantie is van een belangrijke trendlijn gebounced. Altseason dreigt hiermee in gevaar te komen en dit maakt het op tijd nemen van winst extra belangrijk.

Bitcoin Dominantie | Altseason in gevaar

Op de bitcoin dominantie week grafiek is een belangrijke trendlijn zichtbaar (zwarte lijn). Waar we de afgelopen weken flink hebben kunnen profiteren van een afnemende bitcoin dominantie, is deze eergisteren gebounced vanaf de trendlijn. De ontwikkelingen tussen het hoogtepunt in 2017 en nu laat zien dat we de komende tijd hoogstwaarschijnlijk weer een oplopende bitcoin dominantie gaan zien. Dit zou betekenen dat altseason, welke eigenlijk nog nauwelijks begonnen was, alweer ten einde is. Zowel de oplopende zwarte trendlijn als de supportlijn van 60% zijn belangrijke niveaus om in de gaten te houden. Blijft de bitcoin dominantie hierboven is het advies voorzichtig te zijn met het traden van altcoins v.s. bitcoin. Komen we er onverwachts toch onder, dan gaat het altcoin feest pas echt los.

Bitcoin Dominantie | Altseason in gevaar
Bitcoin Dominantie | Altseason in gevaar

Bitcoin 4 uur | driemaal is scheepsrecht

Waar we op dit tijdsbestek vorige week nog wat twijfel zagen heeft bitcoin dit weekend een eerste stap gezet naar een mogelijk nieuw all-time-high. Het supportgebied van $36.500 heeft afgelopen week stand weten te houden en dit betekent dus een higher low. De marktstructuur op dit tijdsbestek is inmiddels overduidelijk bullish (higher highs en higher lows). Na 2 mislukte pogingen om het weerstandsgebied van $38.500 te doorbreken is bitcoin hier gisteren wel in geslaagd en heeft een higher high van $40.900 neergezet. Maar redelijk onverwachts zijn we vannacht onder het support gebied van $38.500 uitgekomen die hiervoor dus nog als weerstand diende. Om een bullish scenario voor de komende week en de kans op een mogelijk nieuw all-time-high in stand te houden is nu het belangrijkste dat er een higher low wordt gevormd boven de vorige low van $36.500.

De supportgebieden die we bij een verdere terugval in de gaten moeten houden zijn die van $36.500, de 200 MA (oranje), $34.000 en de 200 EMA (blauw).

Bitcoin 4 uur | driemaal is scheepsrecht
Bitcoin 4 uur | driemaal is scheepsrecht

Bitcoin 1 uur | indrukwekkende opwaartse trend ten einde 

Op dit tijdsbestek kunnen we goed zien hoe sterk de koersontwikkeling de afgelopen dagen zijn geweest. Sinds een week vormen we op dit tijdsbestek een bullish marktstructuur. Om deze in stand te houden is het belangrijk dat bitcoin een higher low weet neer te zetten boven de $37.400.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Zolang bitcoin de huidige trend weet voort te zetten en dus een higher low vormt is er niet veel reden om uitgebreid in te zoomen op supportgebieden onder ons. Dit blijft zo totdat we de markstructuur zien wijzigingen naar bearish. De huidige trend is namelijk heel simpel: hogere hoogtepunten en hogere laagtepunten. Blijf hier op anticiperen net zo lang totdat nieuwe koersontwikkelingen ons reden geven om hier anders naar te kijken.

Bitcoin 1 uur | indrukwekkende opwaartse trend ten einde 
Bitcoin 1 uur | indrukwekkende opwaartse trend ten einde

Fibonacci Retracement | Potentiële weerstandsgebieden in de toekomst

Gezien de huidige trend gaan we er voor nu vanuit dat bitcoin er in slaagt zijn vorige hoogtepunt van $41.944 binnenkort te overtreffen. Eenmaal daar aangekomen kunnen we niet meer op basis van historische koersontwikkelingen weerstandsgebieden bepalen. We begeven ons dan op onbekend terrein. Om toch potentiële weerstandsgebieden in kaart te brengen maken we gebruik van Fibonacci Retracement Levels.

We starten met de Fibonacci levels gemeten vanaf het hoogtepunt eind 2017 tot aan het dieptepunt eind 2018.

Bitcoin | Fibonacci Retracement | 2017-2021
Bitcoin | Fibonacci Retracement | 2018 – 2021

Zoals in de grafiek te zien heeft Fibonaccilevel 1.618 – $30.178 de afgelopen weken al een significante rol gespeeld. Het volgende level 2.618 – $46.891 zou in de toekomst ook zomaar een belangrijke rol kunnen gaan spelen. Wanneer we nog verder omhoog kijken krijgen we level 3.618 – $63.567.

Het zelfde gaan we doen aan de hand van de huidige all-time-high $41.966 naar ons recente dieptepunt op $28.831, dit resulteert in onderstaande grafiek:

Bitcoin | Fibonacci Retracement | 2021
Bitcoin | Fibonacci Retracement | 2021

Ook hier zien we weer dat de verschillende Fibonacci levels de afgelopen weken een belangrijke rol hebben gespeeld. Bitcoin zal als eerste level 1 – $41.966 (all-time-high) moeten doorbreken. Weerstandsgebieden daarboven zijn level 1.618 – $50.084 en level 2.618 – $63.219.

Wanneer we beide grafieken combineren is het reëel dat bitcoin de komende tijd een nieuw all-time-high weet neer te zetten tussen Fibonacci level 2.618 – $46.891 (grafiek 1) en 1.618 – $50.084 (grafiek 2).

TIP: Handelen in Bitcoin | Mentaliteit & Psychologie bepaalt voor 95% jouw succes!

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders


Laat een bericht achter