Handelen in Bitcoin

Handelen in Bitcoin | Mentaliteit & Psychologie bepaalt voor 95% jouw succes!

Het leren handelen in bitcoin is niet ingewikkeld en duurt over het algemeen ook niet zo lang. Maar het kost jaren om de juiste discipline op te bouwen die nodig is om ook daadwerkelijk winstgevend te kunnen traden.

“Het opbouwen van discipline kost tijd, het ontwikkelen van wilskracht is het allerbelangrijkste. Dit bereik je door veel te oefenen, iedere dag opnieuw, ook als het even tegen zit!”

Bitcoin handelen | Hebzucht & Angst

De koers bereikt het door jouw vooraf bepaalde instapmoment (koopprijs), maar waarom heb je niet op de ‘koop’ button geklikt?

De koers bereikt het door jouw vooraf bepaalde uitstapmoment (verkoopprijs), maar waarom heb je niet op de ‘verkoop’ button geklikt?

Hebzucht of juist angst slaat toe en hierdoor maak je andere keuzes die volledig afwijken van jouw strategie die je had bepaald toen je aan de trade begon. Je eindigt een trade met verlies en laat nieuwe kansen liggen, omdat je bang bent om wederom verlies te maken.

Het komt allemaal samen in negatieve zelfgesprekken. Ja en hiermee bedoel ik inderdaad het negatief tegen jezelf praten. Negatief tegen jezelf praten is bijzonder slecht voor je zelfvertrouwen!

Methodisch handelen in bitcoin

Bij het handelen in bitcoin moet je methodisch te werk gaan, dit betekent dat je gaat handelen volgens een vooraf bepaald plan. Belangrijk is vervolgens dat jij jouw methodisch handelen constant evalueert door feedback te geven op je eigen handelwijze. Wanneer je een keer goed de mist in gaat en verliest maakt, erken en accepteer de pijn. Door goed te evalueren waar het mis ging, voorkom je dat je opnieuw dezelfde fout maakt. Bij methodisch handelen wijk je dus niet af van je vooraf bepaalde plan/strategie.

Risicomanagement

Vraag jezelf af waarom jij in godsnaam een veel te grote positie hebt genomen zonder enig idee te hebben van de markt. Wanneer jij jouw risico niet goed managet raak je emotioneel betrokken bij de trade en maak je de stomste fouten.

Zie ook: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

Maar waarom heb je dan toch een veel te grote positie en dus risico genomen? Wat ging er op dat moment door je heen? Wat is er gaande in je persoonlijke leven? Jouw persoonlijke situatie zorgt er in veel gevallen voor dat je niet methodisch kunt handelen en dus afwijkt van je vooraf bepaalde principes.

Eerst de boel op orde dan pas traden

Wat speelde er op dat moment in je eigen leven? Want ook dit heeft invloed op het succes van je trades. Ga maar eens na wat de meest gebruikte excuses zijn van mensen om je heen die veel geld verliezen of waar het slecht mee gaat. Je zult ongetwijfeld een van de volgende excuses tegen komen. Ik zit in een lastige situatie en dreig mijn baan te verliezen, er is iemand overleden, een echtscheiding of financiële problemen zijn de oorzaak.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Zit jij in een dergelijke situatie? Handel dan vooral niet! Zorg er eerst voor dat je de boel op orde krijgt en daarna weer met een schone en frisse blik naar de markt kunt kijken en hier ook daadwerkelijk naar kunt handelen.

Slachtofferrol

Stap uit je slachtofferrol, want slachtoffer mentaliteit verwijst naar een persoon met disfunctionele mentaliteit. Die probeert zich “mis”-bruikt te voelen om meer aandacht te krijgen en vooral om zelfverantwoordelijkheid te mijden. Hier eerst vanaf komen zal je direct helpen.

De cryptomarkt werkt zo dat de ervaren handelaren geld onttrekken door het beter te doen dan jij. Anders gezegd gaan zij die wel methodisch te werk gaan er met jouw verliezen en dus geld vandoor. Onthoud dit vooral goed!

Onderbewustzijn

Het gaat in feite om het bedriegen van je onderbewustzijn, want na flink verlies geleden te hebben denk je wel even goed na of je wel weer aan een nieuwe trade moet beginnen. Want je hebt vanzelfsprekend geen zin in nog meer verlies. Programmeer je eigen hersenen en schakel je onderbewustzijn zoveel mogelijk uit. Want je onderbewustzijn speelt een grote rol, ook al denk je misschien van niet…

Mentaliteit en psychologie bepaalt voor 95% jouw succes als bitcoin trader! Slechte trade gemaakt? Leer ervan en ga verder!

Mentaliteit en psychologie

Train je zelfdiscipline en vergoot je wilskracht

Ga methodisch te werk en hou je aan het plan

Risicomanagement voorkomt emotioneel handelen

Eerst de boel op orde, dan pas handelen

Geen slachtoffermentaliteit

Schakel je onderbewustzijn uit

Leer van je fouten en ga vooral door

 De Bitcoin Webshop van Nederland!

Laat een bericht achter