Bitcoin gaat de strijd aan met de 2.618 | Volgende target $63.000!

We hebben het er al weken/maanden over en wat toen op een droom leek is werkelijkheid geworden. Na een aantal keer Fibonacci level 2.618 aangetikt te hebben is bitcoin er vanmiddag doorheen gebroken en is de strijd om behoud in volle gang. Velen verwachten een flinke crash, maar die lijkt voor nu toch echt van de baan. Maar ook al zou de koers 30% terugvallen is er nog steeds genoeg reden om bullish te zijn.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin weekgrafiek | haast onwerkelijk

Onderstaande weekgrafiek ziet er bijna onwerkelijk uit, maar het is toch echt de situatie waar we ons op dit moment in begeven. Het scenario zoals besproken in de vorige update is uitgekomen en hiermee is wederom een lange termijn target verpulverd. Met een flinke push omhoog weet bitcoin vandaag wederom een nieuw all-time-high neer te zetten van $48.399 en begeven we ons nu boven Fibonacci level 2.618.

Wanneer we naar de weekgrafiek kijken zie we overduidelijk een bullish marktstructuur en een sterke uptrend. Zolang de structuur op de weekgrafiek bullish blijft worden hogere prijstargets steeds realistischer. Een bullish markstructuur op de weekgrafiek is namelijk velen malen sterker dan op lagere tijdsbestekken. De volgende prijsdoelen op de weekgrafiek zijn die van Fibonacci level 3.618 ($63.605) en 4.236 ($73.933). Denk jij dat dit een droom is? Over een paar maanden kan ook dit, zomaar werkelijkheid zijn!

Bitcoin weekgrafiek | haast onwerkelijk
Bitcoin weekgrafiek | haast onwerkelijk

Bitcoin dag | neigt naar perfectie

We zoomen nu in op de daggrafiek en moet je eens zien hoe de koers reageert op Fibonacci level 2.618 ($46.890), het neigt naar perfectie. Een dagafsluiting boven de $46.890 is een sterke indicatie dat we de komende dagen verder omhoog kunnen gaan. Helemaal wanneer we in de nabije toekomst dit niveau succesvol als support testen. Maar de dag is nog niet voorbij en in het geval dat de koers geen stand weet te houden boven de 2.618 kan een indicatie zijn dat we een tijdelijke top bereikt hebben. Gezien de huidige bullish marktstructuur op dit tijdsbestek zou dit hoogtepunt dan moeten worden opgevolgd door een hoger laagtepunt. Ons meest recente higher low bevindt zich rond $33.000, zie blauwe lijn in grafiek. Dit betekent dat de koers met 30% kan terugvallen en onze bullish markstructuur op dit tijdsbestek is nog altijd intact. Sommige zullen de $37.900 zien als een higher low, ook hier valt wat voor te zeggen en in dat geval kan de koers nog 25% dalen zonder fat de huidige marktstructuur wijzigt.

Bitcoin dag | neigt naar perfectie
Bitcoin dag | neigt naar perfectie

Belangrijk is nu om veder in te zoomen en te onderzoeken waar bitcoin mogelijk zijn higher low gaat neerzetten. Dit zou in eerste instantie Fib. Level 2.618 kunnen zijn als bitcoin hier vandaag boven weet te sluiten. Lukt dit niet dan zijn er twee belangrijke supportgebieden daaronder die hiervoor in aanmerking komen.

Bitcoin 4 uur | higher low in de maak

We pakken de 4-uur grafiek erbij om te kijken of deze ons meer kan vertellen over waar bitcoin mogelijk zijn higher low gaat neerzetten. Hiervoor hanteren we dezelfde basis als op de daggrafiek. We begeven ons ook op dit tijdsbestek in een bullish markstructuur. De meest recente higher low bevindt zich rond $38.000, zie blauwe lijn. Dit betekent dat de koers 7,5% kan terugvallen en we nog steeds te maken hebben met een bullish markstructuur op dit tijdsbestek. Dit geeft ons op korte termijn alweer een iets eerder signaal van een mogelijke trendwijziging dan de 30% daling uit de daggrafiek.

Er begeven zich twee belangrijke supportgebieden onder ons huidige higher low van $44.300 (blauwe lijn). Namelijk een supportgebied rond $41.000, die nog niet eerder is getest als support en in geval van een terugval een interessant gebied om in de gaten te houden. Mocht De koers ook hier  geen support vinden dan kijken we naar het gebied rond $39.000. Dit gebied heeft de afgelopen periode al meerdere malen als support en weerstand gediend.

De recente koersontwikkelingen geven ons nog geen reden om echt zover naar beneden te kijken, maar het blijft bitcoin en de situatie kan ineens heel snel veranderen.

Bitcoin 4 uur | higher low in de maak
Bitcoin 4 uur | higher low in de maak

Bitcoin 1 uur | situatie kan snel veranderen

Waar we begin van de dag nog te maken hadden met een bearish marktstructuur op dit tijdsbestek kwam daar door de flink push van bitcoin ineens verandering in. Een aantal uur later wist de koers een higher low neer te zetten. Als deze de komende uren wordt opgevolgd door een higher low boven de $44.150 hebben we ook op dit tijdsbestek weer een bullish markstructuur te pakken. De door velen verwachte crash laat in ieder geval nog even op zich wachten…

Bitcoin 1 uur | situatie kan snel veranderen
Bitcoin 1 uur | situatie kan snel veranderen

Laat een bericht achter