Altseason kan slapende reuzen flink omhoog pushen

In deze update kijken we naar de recente koersontwikkelingen van Bitcoin en Ethereum. Maar we nemen met name een aantal oude bekende altcoins onder de loep. Het zijn namelijk de grotere altcoins uit de bullmarkt van 2017 die tot nu toe aanzienlijk achterblijven bij de rest van de markt. Altcoins als TRX, BCH, LINK en LTC beginnen tekenen van een trendomkeer te vertonen op hun dagelijkse BTC grafiek. Wanneer deze reuzen komende altseason daadwerkelijk ontwaken, kunnen ze zomaar tot 350% stijgen.

>>> Unieke bitcoin Items & Gifts vind je in de Bitcoin Webshop van Nederland! <<<

Bitcoin 4 uur | bullish met vleugje voorzichtigheid

Op de 4 uursgrafiek zijn we nog steeds bullish met een tikje voorzichtigheid. De 21 EMA zorgde de afgelopen week nog voor de nodige support, echter zijn we hier gister onder terecht gekomen. De koersdaling van gisteren (-5,5%) is netjes opgevangen door de 100 EMA. We handelen hier, net als de 200 EMA, nog steeds boven. Bitcoin consolideert tussen genoemde EMA’s aan de onderkant en aan de bovenzijde de $60.000 grens. De afgelopen drie pogingen om definitief door het weerstandsgebied van $60.000 heen te breken zijn tot nu toe mislukt.

Twee mogelijke scenario’s

De komende week zijn er twee mogelijke scenario’s die kunnen gaan plaatsvinden. Het eerste scenario is wanneer bitcoin in zijn vierde poging met succes het weerstandsgebied van $60.000 weet te doorbreken. Want naarmate een weerstandslijn vaker getest wordt neemt het in sterkte af. Het tweede scenario is bearish, maar geeft ons ook weer een mooie kans om in te stappen. Het huidige support van de 100 EMA houdt geen stand en bitcoin zal de 200 EMA gaan opzoeken die straks samenvalt met de verticale trendlijn, ergens in de loop van volgende week (gele gebied $54.500 – $55.500).

De huidige consolidatie geeft overigens altcoins wel de nodige ruimte om te kunnen ademen. Het tweede kwartaal kan zomaar een sterk kwartaal worden voor altcoins. We kijken naar de daggrafiek van Ethereum.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

ETH / USDT | Startsein altseason? 

Ethereum is er in geslaagd de diagonale supportlijn vanaf begin van het jaar te behouden. Begin april heeft Ethereum met succes de diagonale weerstandslijn te doorbreken. Ethereum handelt op dit moment boven de 200,100 en 21 EMA rond ons Fibonaccilevel 1. De perfecte instapmomenten waren de aanrakingen van de diagonale supportlijn eind februari en eind maart, maar ook vanaf hier heeft Ethereum nog voldoende potentie om door te stijgen. Het eerst volgende Fibonacci level 1.618 ligt ongeveer 21% boven ons en Fibonaccilevel 2.618 circa 57%.

Mocht Ethereum de komende week iets gaan corrigeren dan zou het gele gebied bij de 21 EMA een mooi instapmoment zijn en tevens een bullish retest van de voormalige diagonale weerstandslijn.

TRX / BTC | 22% tot 281%

Een goed voorbeeld van een grote bekende altcoin die het tijdens de bullmarkt van 2017 erg goed deed en tot op heden flink achterblijft is Tron (TRX), zie grafiek hieronder. Het perfecte instap moment was eigenlijk het doorbreken van 129, maar niet getreurd. TRX heeft bij een aanstaande altseason nog meer dan genoeg potentie.

Wanneer we iets inzoomen op de daggrafiek van Tron zien we de volgende vier prijsdoelen voor de midden tot lange termijn gemeten vanaf huidige koers:
T1 = 22 %
T2 = 105%
T3 = 200%
T4 = 281%

BCH / BTC | 53% tot 350%

We schakelen van Binance over naar Bitstamp om de prijsontwikkelingen vanaf de bullmarkt eind 2017 te kunnen achterhalen. BCH is in tegenstelling tot TRX nog een potentiële slapende slapende reus. De potentie die Bitcoin Cash heeft wanneer altseason echt los barst is goed te zien in onderstaande grafiek.

Het perfecte instapmoment (entry) zou in dit geval het doorbreken van 1047280 zijn. De prijsdoelen vanaf dit punt op midden tot lange termijn zijn als volgt:
T1 = 53%
T2 = 140%
T3 = 218%
T4 = 350%

LINK / BTC | 31% tot 169%

Link kwam tegen het einde van de vorige bullmarkt op Binance, maar bereikte toen niet zijn hoogtepunt in BTC waarde. Dit gebeurde namelijk half augustus 2020. Toch als we naar onderstaande dag grafiek kijken zien we dat er ook voor link nog meer dan voldoende potentie is komende altseason.

De huidige koers van Chianlink is in basis al een prima instapmoment, maar je kunt voor minder risico kiezen te wachten totdat 52888 definitief doorbroken wordt gevold door een bullish retest. De prijsdoelen voor link bij een nieuwe altseason zijn als volgt:
T1 = 31%
T2 = 67%
T3 = 83%
T4 = 125%
T5 = 169%

LTC / BTC | 40% tot 124%

Nog een oude bekende, Litecoin. Ook voor LTC geldt dat dit zomaar een slapende reus kan zijn wanneer de altseason feest echt los barst. Ook Litecoin behaalde in de periode van de vorige bullmarkt zijn hoogste BTC waarde. De laatste echte piek dateert alweer van juni 2019 en sindsdien zien we dat LTC in een sterke downtrend terecht is gekomen. Maar deze zou zomaar binnenkort doorbroken kunnen gaan worden.

Een goed instapmoment voor Litecoin voor de midden tot lange termijn is rond de huidige koers, namelijk 3486. Prijsdoelen zijn als volgt:
T1 = 40%
T2 = 73%
T3 = 100%
T4 = 124%

Flinke rally’s kleinere Altcoins

De afgelopen weken hebben we flinke koersstijgingen gezien bij de kleinere altcoins met lage satoshi-waarde. Denk bijvoorbeeld aan BTT, WIN, HOT, NPXS en DENT. Het gaat hier om flinke FOMO rally’s en zegt ons tegelijkertijd aan dat er ook een tikje voorzichtigheid in acht genomen moet worden omdat we degerlijke rally’s vaak ook zien aan het einde van een bullmarkt. Gewoon iets om in gedachte te houden de komende tijd.

Totale marktkapitalisatie excl. BTC | op weg naar 1 triljoen

Het was een goed eerste kwartaal voor de meeste altcoins. Sinds het begin van het jaar hebben we de totale marktkapitalisatie (marketcap) zonder bitcoin met 266% zijn stijgen. Gisteren hebben we een kleine terugval gezien toen de totale altcoin markt een omvang van 796 biljoen dollar naderde (Fibonaccilevel 1.618). Wanneer de trendlijn op de grafiek hieronder standhoudt zouden we komende week boven Fibonaccilevel 1.618 moeten gaan uitkomen. Het volgende Fibonacci level 2.618 bevindt zich vlak boven de 1 triljoen dollar.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

 

Laat een bericht achter