Start nieuwe uptrend Bitcoin? ONE/USDT trade met potentie!

Bitcoin is op de daggrafiek nog altijd bearish, maar op de lagere tijdsbestekken zien we de eerste tekenen van kracht. Is dit de start van een nieuwe sterke uptrend? Dominantie zit nog altijd in een sterke neerwaartse trend en Altcoins profiteren volop. Eén van Altcoins met potentie is ONE/USDT!

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin daggrafiek | het ombuigen van de bearish trend

We starten met een korte blik op de daggrafiek en die is nog altijd bearish, lower highs en lower lows. Dit is al een aantal dagen het geval en er is tot op heden niets gebeurd wat ons een goede reden zou kunnen geven hier anders over te denken.

Wat we nu nodig hebben is een breuk in de huidige bearish markstructuur door het vormen van een higher high boven onze recente lower high rond $60.076. Dit begint bij het ombuigen van de trend naar bullish op de 4 uursgrafiek. Het creëren van een higher high op de daggrafiek zou een eerste teken van echte kracht zijn. Zoals we dit begin oktober ook gezien hebben (gele cirkel). Nadat de bearish structuur bullish werd doorbroken volgde een sterke uptrend in de weken erna (+56%).  Met name het terugwinnen van het belangrijke prijsniveau rond $47.000 (waar zich ook Fib level 2.618 bevindt) was de echte start van de nieuwe uptrend toen.

Hetzelfde willen we bitcoin in de komende dagen zien doen. Het ombuigen van de trend naar bullish door het vormen van een higher high en het terugwinnen van het belangrijke prijsgebied ~$59.000. Want vanaf hier kunnen we onze ‘stap voor stap’ mentaliteit (van prijsniveau naar prijsniveau) weer naar boven toe gaan passen. Van €59.000 naar ~$63.700 (Fib 3.618), nieuw ATH boven de $69.000 en ~$73.720 (Fib 4.236).

Bitcoin 4 uursgrafiek | focus op heroveren 200 MA’s

Zoals zojuist besproken begon de echte uptrend begin oktober nadat het belangrijke gebied rond $47.000 tezamen met de 200 MA’s werden teruggewonnen (gele cirkel). Voor een bullish scenario willen we zien dat het belangrijke gebied $59.000 wordt heroverd tezamen met de beide MA’s die zich hier vlak boven bevinden. Want dit zou absoluut een teken van kracht zijn en vergoot de kans op een nieuwe sterke uptrend op zoek naar nieuwe hoogtepunten aanzienlijk.

Gedurende de sterke uptrend vanaf 1 oktober hebben we constant besproken dat er geen enkele reden was om bearish te zijn zolang we ons boven de 200 MA’s begeven. Dit betekent voor nu dat we nog geen echte reden hebben om bullish te zijn zolang we handelen onder de MA’s en dit gegeven houden we nog altijd ins gedachte.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

De huidige koersontwikkelingen beginnen steeds meer te rijmen met die van begin oktober (zwarte pijlen). Maar zolang we ons onder de MA’s begeven bestaat er nog altijd het risico op een verdere pullback van bijvoorbeeld -30%, vergelijkbaar met hetgeen we half mei gezien hebben (!).

Bitcoin 1 uursgrafiek | bodem bereikt? Twee tekenen van kracht!

Op dit tijdsbestek zien we iets interessants gebeuren wat kan duiden op een eerste teken van kracht. Na 10 dagen gehandeld te hebben onder de 200 MA’s zijn we hier vanmiddag weer boven gekomen en vooralsnog vindt de koers hier nu de nodige support.

Daarnaast zien we dat de MA’s van naar beneden hellend inmiddels neutraal (horizontaal) zijn. Dit kan er op duidden dat we de sterkste daling achter de rug hebben en bitcoin zijn low op de daggrafiek gevonden heeft. Belangrijk voor nu is dat de komende uren/dagen de MA’s niet als support verloren zien gaan.

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Verder zien we dat we op dit tijdsbestek inmiddels te maken hebben met een bullish markstructuur, higher lows worden opgevolgd door higher highs (uptrend) en ook dit is een teken van kracht op dit tijdsbestek.

Beide ontwikkelingen (terugwinnen MA’s en bullish trend) vergroten de kans dat we de komende uren/dagen ook de 4 uursgrafiek bullish kunnen ombuigen en vervolgens de daggrafiek door het vormen van een higher high boven de $60.076.

Bitcoin dominantie | Foucs op Altcoins

In een van de updates begin november hebben we het gehad over het feit dat nu dominantie onder de 200 MA’s was uitgekomen en de 200 EMA naar beneden begon te hellen we waarschijnlijk te maken hebben met een nieuwe neerwaartse trend voor dominantie.

In de afgelopen weken is de trend ook daadwerkelijk neerwaartse geweest en hebben de MA’s gediend als plek waar dominantie lokale toppen heeft gevormd. De trend is nog altijd neerwaarts en er zijn nog geen signalen die duidden op een mogelijke aanstaande trendwijziging.

Het op deze manier analyseren van de ontwikkelingen op de dominantie grafiek gebruiken we om vast te stellen waar de meeste potentie zit, in Bitcoin of in Altcoins? Op dit moment net als in de afgelopen weken zijn het de Altcoins waar de meeste potentie zit en om die reden verdienen Altcoins onze volle aandacht.

Trade met potentie | ONE/USDT (Harmony)

Een van Altcoins met potentie voor de komende dagen is ONE/USDT (Harmony). Ja, er zijn er zeker meer te vinden, maar deze licht ik in deze update uit. Recent heeft ONE de 200 MA’s teruggewonnen als support en zit duidelijk in een opwaartse trend.

Nadat de bearish trend werd doorbroken door het vormen van een higher high volgde een higher low vlak boven de 200 EMA. De higher low is vandaag opgevolgd door opnieuw een higher high en een higher low boven op de 200 MA.

De perfecte entry zou rond de $0.30 zijn, maar ook hier iets boven is nog altijd een prima instapmoment. Stoploss plaatsen we vlak onder de 200 EMA rond $0.276 (-8%).

Ultieme take profit ligt op $0.39 voor 30% winst, maar gaandeweg is het verstandig om deels winsten te nemen, bijvoorbeeld rond $0.345.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Laat een bericht achter