Bitcoin Update: 3 stappen naar bullish, bullmarkt nog niet voorbij!

Laten we direct met de deur in huis vallen. Voorlopig is voorzetting van de huidige neerwaartse trend richting $53.000 het meest waarschijnlijk. Maar stel dat bitcoin de komende dagen het onwaarschijnlijke gaat doen en binnen de kortste keren de trend weer weet om te buigen naar bullish. Wat zijn de eerste signalen die duidden op een mogelijke trendwijziging? We zoomen in op 3 belangrijke stappen op verschillende tijdsbestekken die nodig zijn voor een trendwijziging.

Dit jaar hebben we twee keer eerder een vergelijkbare situatie gezien waarbij een neerwaartse trend op de daggrafiek uiteindelijk slechts een tijdelijke onderbreking van de bullmarkt was. Ja, het is reel om aan te nemen dat we een moeilijke periode tegemoet gaan, maar de bullmarkt hoeft zeker nog niet voorbij te zijn!

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin 1 uursgrafiek | Stap 1: POC $61.027 en de 200 MA’s

Sinds het bereiken van het recente dieptepunt ~$55.600 zien we voorzichtig een opwaartse trend ontstaan op dit tijdsbestek (higher lows en higher highs). Maar dit brengt ons nog niet uit de gevarenzone.

Wanneer de uptrend nog even aan weet te houden zijn het met name de 200 EMA en MA die we goed in de gaten moeten houden. Deze voortschrijdende gemiddelden zullen namelijk teruggewonnen moeten worden voor voortzetting van de opwaartse trend op dit tijdsbestek als de 4 uursgrafiek. We houden er rekening mee dat de 200 MA’s voor sterke weerstand zullen zorgen zodra bitcoin een eerste poging onderneemt om ze daadwerkelijk terug te winnen.

Daarnaast is er nog een sterk argument dat het een hele kluif zal worden om boven de 200 MA’s uit te komen voor voorzetting van de uptrend. Wanneer we het volumeprofiel erbij pakken zien we dat het controlepunt (POC) ligt op $61.027 en dit houdt precies in zoals het klinkt. Zolang we onder de POC handelen hebben de bears nog altijd de volledige controle. Als we deze regio met overtuiging weten terug te winnen zien we de bulls langzaam de controle weer overnemen.

4 uursgrafiek | Stap 2: 200 MA’s en $63.000

Door de beweging omhoog van gisteren (~4%) handelen we op dit moment ook op dit tijdsbestek weer in een bullish markstructuur. Maar dit betekent nog niet al te veel, het bevestigd slechts dat we voor nu een lokale bodem gevonden hebben. Hetgeen een lower low betreft op de daggrafiek. Vanaf hier kunnen we zoals de huidige trend impliceert op zoek naar een lower high op de daggrafiek, waarover straks meer.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Een overtuigende teken van kracht is wanneer bitcoin er de komende dagen in slaagt de 200 MA’s en het belangrijke gebied ~$63.000 terug te winnen als support. Voor nu is recente prijsactie slechts een eerste hint van mogelijke kracht in de toekomst.

Bitcoin Daggrafiek | Stap 3: ombuigen trend naar bullish

Voor de derde keer hebben we dit jaar te maken met een neerwaartse trend op de daggrafiek. De recente lower low ligt rond $55.600 en de meest recente lower high rond $66.300. Dit betekent dat we vanaf de huidige koers nog 12,5% ruimte boven ons hebben voor het vormen van een lower high zoals de huidige trend impliceert.

Een mogelijke trendwijziging zal naar alle waarschijnlijkheid ook moeten plaatsvinden met een tussenstap. Waarbij we de komende dagen een lower high zullen gaan vormen die moet worden opgevolgd door een higher low, ergens boven de $55.600 voor een breuk in de huidige bearish trend.

Is $55.600 ook daadwerkelijk de definitieve bodem?

De bounce omhoog van de afgelopen dagen is prettig, maar geeft zeker nog geen garantie dat dit daadwerkelijk de ‘definitieve bodem is. Dit jaar hebben we drie keer een vergelijkbare situatie gehad, waarbij de uiteindelijke bodem niet direct werd gevormd na de eerste pullback. De definitieve bodem werd pas gevormd nadat er een sterke bounce omhoog plaatsvond en dit is een sterk argument dat de huidige bodem niet de definitieve bodem zal zijn maar slechts een ‘lokale’ bodem.

We zien dat bitcoin direct na het ombuigen van de bearish trend naar bullish er een sterke uptrend volgt en dit is een sterk argument dat de huidige bullmarkt zeker nog niet ten einde hoeft te zijn.

We zoomen in op een vergelijkbare situatie aan begin van het jaar en halverwege mei van dit jaar om hier een goed beeld bij te krijgen.

Situatie 1 | Neerwaartse trend januari 2021

Na een sterke uptrend eind 2020 begin 2021 bereikte bitcoin toen een nieuw all-time-high ~$41.900. Er volgde een pullback -28%  (1) en een bounce omhoog van +30% (2) en werd er een lower hig gevormd (3).  Na het vormen van een higher low volgde conform de huidige trend opnieuw een pullback -28% (4) en werd pas toen de definitieve bodem gevormd.

Toen bitcoin na een kleine 3 weken de bearish trend bullish wist om te buigen volgde er een sterke rally van +114% naar nieuwe hoogtepunten.

Situatie 2 | Neerwaartse trend mei 2021

Nadat bitcoin op 14 april 2021 een nieuw hoogtepunt bereikte ~$64.700 volgde eerst een breuk in de bullish trend door het vormen van een lower low. De bevestiging van de trendwijziging naar bearish volgde door het vormen van een lower high met een pullback van bijna 50% tot gevold (1). Na het vormen van een eerste lokale bodem volgde een bounce omhoog van 36% (2). Vanaf de recente high zakte de koers met -30% om uiteindelijk zijn definitieve bodem te vormen.

Toen bitcoin na ruim 2 maanden de bearish trend bullish wist om te buigen volgde er een sterke rally van +139% naar ons huidige all-time-high van ~$69.000.

Kortom, het is reëel om te verwachten dat de huidige bodem nog niet de definitieve bodem is en we nog niet uit de gevarenzone zijn. Maar aan de andere kant weten we ook dat in de voorgaande twee situaties dat een neerwaartse trend op de daggrafiek slechts een tijdelijk onderbreking is geweest van de huidige bullmarkt en we uiteindelijk gewoon weer op zoek zijn gegaan naar nieuwe hoogtepunten!

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter