Bitcoin Correctie

Belangrijke prijsniveaus na Bitcoin correctie (-15%)

Korte Bitcoin Update naar aanleiding van de recente koersontwikkeling van Bitcoin. Gisteren zagen we de koers met 15 procent corrigeren. Blijft het hier bij? Wat zijn de belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden? We kijken ook kort naar de bitcoin dominantie want die kruipt de laatste dagen langzaam omhoog.

Bitcoin 1 uur | van bullish naar bearish

De marktstructuur op de 1 uur grafiek is door de huidige correctie inmiddels gewijzigd van bullish naar bearish. Lower highs (blauw) worden opgevolgd door lower lows. Als eerste zullen we nu moeten afwachten of het supportgebied rond $49.000 stand weet te houden. Komen we ook hier definitief onder terecht dan is het support gebied richting de $47.000 het volgende belangrijke prijsniveau om in de gaten te houden. Dit is overigens precies het gebied waar de flinke wick van gisteren werd opgevangen. Tot slot zien we op de 1 uur grafiek dat we inmiddels onder beide 200 MA’s zijn uitgekomen, het is een maand geleden dat de koers onder de MA’s terechtkwam op dit tijdsbestek.

Bitcoin 1 uur | van bullish naar bearish
Bitcoin 1 uur | van bullish naar bearish

Bitcoin 4 uur | higher low nu nodig

Ook op dit tijdsbestek is onze markstructuur gewijzigd naar bearish door het creëren van een lower low. Het beste waar we nu op kunnen hopen is dat bitcoin vanaf hier een higher low gaat neerzetten opgevolgd door een periode van consolidatie tussen de huidige koers en de $55.000. Wanneer bitcoin een lower low neerzet moeten we er rekening mee houden dat de downtrend voortduurt.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

De kans dat we op korte termijn ons prijsdoel van $63.000 gaan halen is door de huidige ontwikkelingen aanzienlijk kleiner geworden, zie ook de laatste update: Het moment van de waarheid voor altcoin liefhebbers. 

Bitcoin 4 uur | higher low nu nodig
Bitcoin 4 uur | higher low nu nodig

Bitcoin Dominantie | kruipt omhoog

De afgelopen dagen is de bitcoin dominantie langzaam omhoog gekropen en begeeft zich nu vlak boven het weerstandsgebied van 62.5% en ondervind weerstand van de 200 MA. Wanneer de bitcoin dominantie de komende dagen boven de beide MA’s uitkomt is het verstandig voorzichtig te zijn met het betreden van altcoin v.s. bitcoin trades.

Bitcoin Dominantie | kruipt omhoog
Bitcoin Dominantie | kruipt omhoog

Update 17:15 | So far so good…

So Far So Good
So far so good…


 

Laat een bericht achter