Winst maken is makkelijker dan het beschermen ervan!

De daggrafiek geeft ons nog geen reden om bearish te zijn. Op de lagere tijdsbestekken zien we wel dat het een en ander aan het veranderen is. Bescherm jouw winst van de afgelopen weken. Wanneer je nu geduld hebt, staat straks de perfecte Bitcoin Trade op je te wachten.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Bitcoin daggrafiek | belangrijk support en niemandsland

Ondanks de koersdaling van de afgelopen week is er op dit tijdsbestek weinig aan de hand. Bitcoin is nog steeds op zoek naar zijn higher low. Het wordt pas gevaarlijk wanneer we onder het belangrijke gebied van $40.000 – $41.000 uit komen. Dit gebied is overigens nog niet eerder getest als support. Wanneer de koers de komende dagen verder terugvalt is de kans groot dat we in dit gebied support gaan vinden.

Kijken we verder naar beneden dan zien we een groot stuk niemandsland. Ons volgende supportgebied vinden we pas rond de $30.000. Dit is dan ook de reden dat de situatie bij het doorbreken van de $40.000 gevaarlijk wordt. Het eerst volgende significante supportgebied ligt namelijk $10.000 lager.

Een higher low zal gevormd gaan worden ergens tussen de huidige koersstand en de $32.000, ons meest recente low op dit tijdsbestek. Zolang er een higher low boven de $32.000 wordt gevormd is onze huidige bullish marktstructuur nog altijd intact.

Het vinden van support in het gebied rond $40.000 – $41.000 ligt overigens het meest voor de hand.

Bitcoin daggrafiek | belangrijk support en niemandsland
Bitcoin daggrafiek | belangrijk support en niemandsland

Bitcoin 4 uur | slechts 24 uur bullish 

Op dit tijdsbestek zien we meer relevante prijsniveaus om in de gaten te houden ten opzichte van de daggrafiek. Het gebied rond $52.000 en de beide MA’s zijn overigens de belangrijkste levels om in de gaten te houden. Verder zien we dat bitcoin zich op dit tijdsbestek in een downtrend begeeft. Het leek er heel even op dat de downtrend doorbroken werd door het vormen van een higher low, welke werd opgevolgd door een higher high. Wat we hier hadden willen zien was het succesvol heroveren van het gebied boven de $52.000 en een verdere stijging richting $55.000. Helaas zagen we in plaats hiervan dat de koers op het weerstandsgebied van $52.000 werd afgewezen en vormde vervolgens een lower low. De gewijzigde markstructuur naar bullish wist al met al slechts 24 uur stand te houden.

Bitcoin 4 uur | slechts 24 uur bullish 
Bitcoin 4 uur | slechts 24 uur bullish

De komende dagen zullen we dan ook de 200 EMA goed in de gaten moeten blijven houden. Hou er rekening mee dat des te vaker de 200 EMA wordt aangetikt, des te groter de kans is dat hij uiteindelijk doorbroken wordt. In dit scenario hebben we vervolgens nog de 200 MA als supportlijn hier vlak onder en tot slot het belangrijke gebied van $40.000 – $41.000 uit de daggrafiek.

Bitcoin 4 uur | het grotere plaatje
Bitcoin 4 uur | het grotere plaatje

Bitcoin 1 uur | bescherm je winst

De belangrijkste taak voor bitcoin is op dit moment het heroveren van de beide MA’s. Gedurende de uptrend van de afgelopen weken hebben de beide MA’s als belangrijk support gediend. Aan de hand van de MA’s konden we lokale bodems vaststellen. Omgekeerd wanneer de koers onder de MA’s uitkwam konden we aan de hand van de MA’s lokale toppen ontdekken. Om echt uit de gevarenzone te komen is het heroveren van de MA’s op dit tijdsbestek cruciaal. Wanneer dit lukt betekent dit automatisch ook dat we ons weer boven het weerstandsgebied van $52.000 zijn uitgekomen.

Bitcoin 1 uur | lokale bodems en toppen
Bitcoin 1 uur | lokale bodems en toppen

Het meest veilige op dit moment is om rekening te houden met een aanhoudende dowtrend. Dit biedt juist ook weer mooie kansen voor de toekomst wanneer je een kooporder op een laag prijsniveau hebt klaarstaan. Zie je voordat jouw kooporder geraakt is de trend en markstructuur wijzigen, is dit geen ramp en zul je jouw strategie hierop aan moeten passen. Wacht geduldig af tot het moment dat de MA’s herovert worden en neem vervolgens bij een bullish retest van de MA’s alsnog je positie in, om vanaf hier mee te liften met de bevestigde uptrend. Een strategie als deze neemt een stuk minder risico met zich mee, ten opzichte van nu overhaast in te stappen.

Bitcoin 1 uur | bescherm je behaalde winsten
Bitcoin 1 uur | bescherm je behaalde winsten

Geduld is een schone zaak..

De afgelopen weken was het vrij makkelijk om winst te maken, maar hou er rekening mee dat nu het moeilijke gedeelte komt. Namelijk het beschermen van de door jou behaalde winst. Wees geduldig, wacht op het juiste moment en laat de trend voor nu eerst uitspelen. Er zijn twee belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden voor een mogelijk instapmoment de $40.000 zone of het moment waarop de MA’s herovert worden. Tot die tijd wacht je geduldig af en hou je jouw behaalde winsten in je zak.

Ook interessant voor jou: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

De perfecte bitcoin trade | geduld wordt beloond

Op dit moment geeft bitcoin ons geen duidelijk signaal welke kant het de komende dagen op zal gaan. Voor nu is de beste optie om aan de zijlijn te zitten en af te wachten op het moment dat we wel een duidelijk signaal krijgen.

Wanneer we dit vertalen naar een potentiële bitcoin trade ziet dit er als volgt uit:

De perfecte bitcoin trade | geduld wordt beloond
De perfecte bitcoin trade | geduld wordt beloond

Het is uiteraard niet gegarandeerd dat de koers de kooporder gaat halen, in dat geval kun je het beste wachten op het moment dat de beide MA’s op de 1 uur grafiek herovert worden en stap je in bij een bullish retest van de MA’s.

Belangrijk: Bitcoin Debuut geeft geen financieel advies, het traden is op eigen risico. In dit geval delen we enkel onze gedachte over een potentiële perfecte bitcoin trade.

*NIEUW* | Bitcoin Chocolade Kwartet | Gold & Bronze 

Bitcoin Chocolade Duo bestaat uit een twee gouden en twee bronzen chocolademunt. Heb je ooit zulke lekker Bitcoin munten gezien? De chocolademunten hebben een doorsnede van 5 centimeter en zijn gemaakt van de beste Belgische melkchocolade. Bovendien wordt dit kwartet ook nog eens geleverd in een luxe zwart geschenkdoosje.

Bitcoin Munten Chocolade

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter