Higher Low Bitcoin

Het moment van de waarheid voor altcoin liefhebbers

Bitcoin dendert maar door en de huidige uptrend is nog steeds ongekend sterk. Geen enkel teken van een aanstaande pullback. Maar wat is het ultieme prijsdoel voor de komende week? Ethereum en de bitcoin dominantie begeven zich op een cruciaal punt, het wordt er op of eronder voor de altcoin liefhebbers.

Bitcoin weekgrafiek | target $63.600  

Weinig veranderingen op dit tijdsbestek ten opzichte van vorige week. Ons prijsdoel voor de komende tijd is nog steeds $63.600, Fibonacci level 3.618. Wanneer bitcoin hierin slaagt is dit natuurlijk geweldig, maar uiteraard geen garantie. Een signaal dat we ons target mogelijk niet gaan halen zal als eerste zichtbaar zijn op de lagere tijdsbestekken. Denk aan het doorbreken van de huidige bullish markstructuur op de 4 uur grafiek. Een structuur wijziging op bijvoorbeeld de dag- of 4 uur grafiek betekent dat de kans dat we ons prijsdoel halen kleiner wordt.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Maar voor nu in de huidige bullmarkt geldt dat ieder prijsdoel die we stellen, achteraf te laag is. Wanneer we straks naar de grafieken op lagere tijdsbestekken gaan kijken zal je zien dat we op al deze timeframes te maken hebben met een sterke en overduidelijke bullish markstructuur. Er is op dit moment dan ook geen enkel signaal te vinden die er op wijst dat we ons prijsdoel van $63.600 niet gaan halen.

Bitcoin weekgrafiek | target $63.600
Bitcoin weekgrafiek | target $63.600

Bitcoin daggrafiek | niet heel ingewikkeld

Zolang we op de daggrafiek geen wijziging zien ontstaan in de huidige structuur ligt een verder stijgende bitcoin koers het meest voor de hand. Het doen van een technische analyse op dit tijdsbestek is dan ook niet heel ingewikkeld. Iedere lower low wordt opgevolgd door een nieuw all-time-high en zo simpel is de huidige trend op dit moment. Wat we voor de komende dagen kunnen verwachten is dat de koers een higher low gaat vormen. De Higher low zal ergens moeten liggen tussen $32.000 en het gebied van $50.000+ waar we ons op dit moment begeven. Dit betekent dat we $24.000 kunnen crashen en we op dit tijdsbestek nog steeds te maken hebben met een bullish markstructuur, dit zegt genoeg over hoe sterk de huidige trend is.

Mochten we de komende tijd onverwachts toch een lower low gaan vormen, dan is dit een teken dat de kans op ons prijsdoel van $63.600 steeds kleiner wordt. Maar voor alle duidelijkheid er is op dit moment geen enkel signaal uit de grafieken die duidt op een aanstaande (flinke) pullback.

Bitcoin daggrafiek | niet heel ingewikkeld
Bitcoin daggrafiek | niet heel ingewikkeld

Bitcoin 4 uur | constant nieuwe all-time-highs

Op de 4 uur grafiek zien we natuurlijk de trend van higher lows en nieuw all-time-highs duidelijk terug. Mocht dit je na de afgelopen weken nog steeds verbazen dan is dit wel een dingetje zeg maar… Dit zou namelijk ook betekenen dat jij tegen de trend in probeert te wedden. Het kan niet anders dan dat dit je een behoorlijke dreun in je portofolio bezorgd heeft, of je hebt met flinke verliezen verkocht. Follow the trend is niet voor niets een van de meest bekende quote in de cryptowereld.

Het meest recente higher low bevindt zich rond de $50.600, ruim 10% onder de huidige koers. Mocht de koers de komende dagen hieronder uit gaan komen kan dit een eerste signaal zijn dat de markstructuur aan het wijzigen is. Wanneer deze situatie aanhoudt zal dit uiteindelijk ook op de daggrafiek een structuur wijziging betekenen. Daarom is het belangrijk om he technische analyse op verschillende tijdsbestekken te doen, want dit signaal krijgen we aanzienlijk eerder dan de higher low op de daggrafiek ($32.000), een verschil van bijna $20.000!

Bitcoin 4 uur | constant nieuwe all-time-highs
Bitcoin 4 uur | constant nieuwe all-time-highs

ETH/BTC 4 uur | marktstructuur is bearish

Ethereum begeeft zich op een cruciaal punt voor alle altcoin liefhebbers. Op de 4 uur grafiek is deze week de markstructuur gewijzigd naar bearish. Dit betekent dat er lower highs (blauw) en lower lows (paars) gevormd worden. Wanneer de huidige structuur aanhoudt zal Ethereum de komende dagen een belangrijk support gebied gaan testen rond 0.033 BTC. Met hier vlak onder de beide 200 MA’s, die voor sterke support zullen zorgen. Wat je als altcoin liefhebber niet wilt zien is dat de koers dit support gebied neerwaarts doorbreekt, de kans is groot dat Ethereum dan verder terug zal vallen naar het volgende supportgebied. Dit zou vanaf de huidige koers een daling van -15% betekenen. Hou er rekening mee dat in dit scenario de altcoins in dezelfde periode zomaar 40% tot 60% kunnen crashen in BTC waarde.

Tip: verhoog tijdig je Stop Loss en vergeet niet winst te nemen!

Een bullish scenario voor de altcoin fans zou zijn wanneer de koers, dit ligt ook het meest voor de hand, wel support weet te vinden op het eerste gebied rond 0.033 BTC. Vanaf dit punt, of eerder, zal de bearish markstructuur gewijzigd moeten worden naar een bullish marktstructuur. De koning onder de altcoins zal er in dit scenario voor zorgen dat overige altcoins gaan volgen.

ETH/BTC 4 uur | marktstructuur is bearish
ETH/BTC 4 uur | marktstructuur is bearish

Bitcoin Dominantie | Het moment van de waarheid

De bitcoin dominantie zit de afgelopen dagen opgesloten tussen weerstandsgebied aan de bovenkant (62.5%) & de beide 200 MA’s en aan de onderkant een opwaartse trendlijn & supportlijn (62.5%). Een opwaartse uitbraak uit het huidige gebied betekent slecht nieuws voor de altcoin markt. Een bullish scenario voor de altcoin markt is wanneer de dominantie neerwaarts weet uit te breken. Want dit zou betekenen dat de deuren richting 58% bitcoin dominantie eindelijk open staan en dit zou voor de altcoins goed nieuws zijn. Belangrijk om de komende dagen goed in de gaten te houden welke kant de dominantie uiteindelijk uitbreekt.

Bitcoin Dominantie | het moment van de waarheid
Bitcoin Dominantie | het moment van de waarheid

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders


Laat een bericht achter