Ben jij klaar voor de grote bitcoin uitbraak?

Binnen nu en maximaal 24 uur zal bitcoin op een ongekende wijze gaan uitbreken, ben jij er klaar voor? De afgelopen week consolideert de bitcoin koers in de range van $7.800 tot $8.300. Afgelopen woensdag dipte we heel even onder de supportlijn van $7.800, maar binnen 24 uur schommelde de koers weer rond de $8.000.

Stilte voor de storm

Wanneer we naar de onderstaande grafiek kijken zien we dat de koers zich de afgelopen twee weken in een driehoek begeeft. De driehoek kenmerkt zich door een weerstandslijn die (bijna) horizontaal loopt en een stijgende steunlijn. In de driehoek liggen de toppen steeds op bijna hetzelfde niveau, terwijl de bodems steeds hoger komen te liggen. De driehoek geeft de markt na de grote koersstijging van begin mei, de tijd om even tot rust te komen (consolidatiefase.) De bitcoin koers is weinig volatiel en het volume neemt steeds verder af een uitbraak is in de maak. Het patroon is in dit geval een bullish patroon omdat we deze zijn ingekomen na een opwaartse koersbeweging. De vraag neemt toe en er is steeds minder aanbod. De kans op een opwaartse uitbraak is in dit geval groot.

Realistische targets

We willen natuurlijk weten wat ons te wachten staat na de uitbraak. De kansen op een opwaartse uitbraak is relatief groot, we kijken daarom eerst naar de targets die boven ons liggen. Het eerste gevecht voor bitcoin zal zijn rond de $8.400 waar we behoorlijk wat weerstand kunnen verwachten. Lukt het om hier doorheen te breken is de weg vrij om $9.500 te gaan testen. Als het patroon zijn maximale effect weet te bereiken, ligt het absolute hoogte punt op $9.800.

Wanneer bitcoin tegen het patroon en de verwachtingen in er toch voor kiest neerwaarts uit te breken, kijken we als eerste naar de steunlijn op $7.200 en vervolgens $6.800. Het absolute dieptepunt bij maximaal effect van het patroon ligt op $6.200.

 

Gaan we bullish of bearish uitbreken? Richting $10.000 of $6.000?
Laat het weten in een reactie!

 

Grafiek bitcoin breakout

 

Laat een bericht achter