Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Twee scenario’s

De Bitcoin koers afgelopen week

Een relatief rustige week in de wereld van bitcoin eindigt met een ongelooflijke klapper op de zondagavond. De bitcoin koers stond precies 1 week geleden op ongeveer $8.060 en eindigt gisteravond door een heerlijke uitbraak op $8.757 (+8,65%)

De afgelopen week consolideert de bitcoin koers in de range van $7.800 tot $8.300. Afgelopen woensdag dipte we heel even onder de supportlijn van $7.800, maar binnen 24 uur schommelde de koers weer rond de $8.000.

De uitbraak kwam

Wanneer we naar de grafiek hieronder kijken zien we dat de bitcoin koers de afgelopen weken opgesloten zat in een driehoek, met steeds hogere bodems. Een opwaartse uitbraak lag voor de hand en was dus te verwachten. Wil je weten waarom? Lees dan het artikel “Ben jij klaar voor de grote bitcoin uitbraak?” Wanneer de uitbrak uit de driehoek optimaal presteert ligt het target op $9.800.

Twee mogelijke scenario’s

De eerste scenario is de op korte termijn iets minder positief. Het betreft de route aangegeven door de donkerblauwe pijlen (zie bitcoin weekgrafiek). In dit scenario lukt het bitcoin niet om het weerstandsniveau van $9.600 te doorbreken. Vervolgens zakt de koers behoorlijk terug naar de supportlijn van $6.800. Vanaf hier zal bitcoin een nieuwe poging voorbereiden de weerstand op $9.600 te doorbreken op weg naar de magische grens van $10.000.

In het meest positieve scenario volgt de koers de route aangeven door de fel paarse pijlen (zie bitcoin weekgrafiek). In dit scenario zet de parabolische koersstijging van bitcoin door. We knallen ook door de weerstandslijn van $9.600 heen en passeren de belangrijke $10.000 grens.

“Het wordt in ieder geval weer een interessante week voor Bitcoin.”

Wanneer start de Altcoin seizoen?

De Altcoins hebben het nog steeds erg moeilijk. We zien hier en daar wat korte pump & dumps van bijvoorbeeld 10 tot 20%. Maar we kunnen zeker nog niet spreken over een Altcoin seizoen. Wellicht dat we in de loop van deze nieuwe week wat tekenen gaan zien dat de Altcoins gaan bijtrekken ten opzichte van bitcoin.

“Ik wens iedereen een mooie week met goede handel.”

Bitcoin grafiek 27 mei 2019

 


Bitcoin weekgrafiek

 

Laat een bericht achter