Bitcoin Breakout Scenario: van mini-uptrend naar grotere uptrend (+20%)

Met alle beschikbare krachten probeert bitcoin de afgelopen dagen, en op het moment van schrijven, belangrijke weerstand $21.500 te doorbreken. Een succesvolle uitbraak boven de $21.500 kan zorgen voor een verdere koersstijging van 20% in de komende periode.

Gaat de huidige mini-uptrend zich de komende dagen verder ontwikkelen tot een veel grotere trend?

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin 15 minuten | uptrending binnen prijsrange

In de vorige update hebben we besproken dat een stijging van 8% nodig zou zijn om een zeer lokale trend terug te winnen, zijnde de 200 MA’s op dit lage tijdsbestek. Deze eerste stap zou potentieel kunnen leiden tot iets groters en dit is precies de hoe de situatie er op dit moment voorstaat.

De prijsrange die we in een vroeg stadium hebben geïdentificeerd, houdt sindsdien prachtig stand. Range high $21.500 blijkt in de afgelopen dagen maar moeilijk te doorbreken, zoals we verwacht hadden. Natuurlijk zijn we nog steeds op zoek naar voortzetting van onze prijsrange-analyse, wat zowel mid-range als range low zou betekenen.

De eerste test van range high enkele dagen geleden zorgde onmiddellijk voor een sterke reactie die ons terugduwde naar mid-range en uiteindelijk naar range low, zie zwarte kruis. Maar sinds we de trend binnen onze prijsrange hebben teruggewonnen 200 MA’s (gele cirkel), zien we range high meerdere keren getest worden, waarbij de 200 MA’s voor de nodige ondersteuning zorgen.

Mocht de trend (200 MA’s) binnen de prijsrange verloren gaan, kunnen we er met een grotere waarschijnlijkheid vanuit gaan dat we zijwaarts blijven bewegen binnen de range. Waarbij we ons opnieuw zullen focussen op range low, met een tussenstop rond mid-range.

Als we in plaats hiervan de 200 MA’s nooit zullen verliezen (vergeet niet dat we ze nu enkel gebruiken omdat ze solide zijn binnen de range), dan dreigen we de huidige mini-uptrend uit te breiden en er een veel grotere trend van te maken op hogere tijdsbestekken. Dit betekent dat we volledig zullen uitbreken uit de prijsrange met een veel volatielere beweging omhoog. Het enige dat die veronderstelling zou ontkrachten, is als we vrij snel weer terug zouden vallen binnen de range.

Bitcoin 1 uursgrafiek | eerst een overtuigende uitbraak

Opvallend is dat we ook op dit tijdsbestek inmiddels boven de beide 200 MA’s handelen. Binnen de prijsrange hebben we support van de 200 EMA en de nodige weerstand van range high.

De reden dat het op dit moment nog iets te vroeg is om bullish te zijn zien we terug als we recente prijsactie vergelijken met de laatste keer dat we in een prijsrange handelden. Want ook toen zouden er een tiental keren geweest zijn waarbij we, terwijl we handelde tegen range high, bullish zouden kunnen zijn (zwarte kruizen). Uiteindelijk resulteerde het in voorzetting van de range, naar mid-range en range low, om uiteindelijk neerwaarts uit de range te breken.

Om voorzichtig bullish te zijn willen we eerst een overtuigende uitbraak zien uit de range (met een volumepiek). Bij voorkeur gevolgd door een bullish retest van range high. Zodat we met meer zekerheid kunnen zeggen dat de huidige mini-uptrend zich veder ontwikkelt tot een veel grotere trend, op jacht naar het testen van de trend op de 4 uursgrafiek.

Bitcoin 4 uursgrafiek | potentieel 20% stijging na bullish uitbraak

Stel we weten de komende uren/dagen daadwerkelijk overtuigend uit te breken uit de prijsrange dan is de eerste uitdaging boven ons het testen van de 4 uurstrend, zijnde de 200 MA’s. Het verliezen van deze MA’s begin april heeft geleidt tot een daling van bijna 60%. Gedurende deze daling hebben we ze een aantal keer getest (lokale toppen), maar uiteindelijk trok de neerwaarts trend de situatie weer volledig naar zich toe.

Een uitbraak uit de prijsrange zou potentieel kunnen leiden tot een verdere stijging van 20% tot aan de 200 MA’s, die zich momenteel rond $26.000 bevinden. Mochten we hier daadwerkelijk gaan komen, kunnen we hier zondermeer flinke weerstand verwachten.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Beach Ball | Oranje Strandbal

Banner Bitcoin Webshop Summer

Laat een bericht achter