Bitcoin Bullmarkt pas begin 2023, na mega uitbraak uit prijsrange

De bitcoin koers consolideert dit weekend rond $21.500. Precies in het midden van een macro prijsrange die de afgelopen maanden is gevormd. Een uitbraak uit de prijsrange kan nog wel een aantal maanden duren, maar de uiteindelijke richting van de uitbraak wordt cruciaal!

De start van een nieuwe bullmarkt? Of nog één keer flink wegzakken richting $13.000?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin daggrafiek | bullish uitbraak $30.000 en bearish $13.000

Het lijkt er sterk op dat bitcoin de afgelopen maanden een macro prijsrange aan het ontwikkelen is en dit zou zomaar het speelveld kunnen zijn voor de komende maanden. Aan de onderzijde range low $19.000, mid-range $21.500 en range high $24.000, van onder naar boven gemeten een range van 26%.

De richting die we ergens in de komende maanden uit de range gaan uitbreken wordt cruciaal. Een bullish uitbraak uit de range betekent naar alle waarschijnlijkheid dat we het weerstandsgebied $29.000 – $30.000 zullen gaan opzoeken in combinatie met de 200 MA’s.

Het heroveren van de 200 MA’s is het moment waarop we met overtuiging kunnen zeggen dat de macro trend eindelijk weer bullish is. Dit zou de deur open kunnen zetten naar een nog veel grotere rally richting bijvoorbeeld de $50.000 en mogelijk zelfs een nieuwe bullmarkt.

Wanneer we in plaats hiervan neerwaarts uit de range breken dan krijgen we nog een flinke klap te verwerken, waarbij het eerst volgende supportgebied zich bevindt rond de $13.000. Het gebied rond $13.000 hebben we de afgelopen tijd vaker bestempeld als ultiem prijsdoel voor deze bearmarkt.

Bearmarkt 2018 v.s. bearmakt 2022

De laatste keer dat we langere tijd onder de 200 MA’s handelden op dit tijdsbestek was tijdens de bearmarkt in 2018. Het verblijf onder de MA’s duurde toen circa 400 dagen. Wanneer we in de huidige bearmarkt een vergelijkbaar beeld gaan zien zou dit betekenen dat we pas in het eerste kwartaal van 2023 weer boven de 200 MA’s uit gaan komen.

Een andere opvallende vergelijking is dat gedurende de eerste fase van de bearmakrt in 2018 we een daling hebben gezien van 71% vanaf all-time-high december 2017. In de tweede fase van de bearmarkt 2018 zakte we nog een keer flink weg naar het uiteindelijke dieptepunt en een totale daling van 84% ten opzichte van all-time-high.

De huidige bearmarkt heeft vanaf all-time-high november 2021 tot aan het recente dieptepunt gezorgd voor een daling van 74%. Vergelijkbaar met de eerste fase van de bearmarkt in 2018 (toen -71%). Als we ook dit keer in een tweede fase nog één keer flink wegzakken (neerwaarts uitbreken uit de prijsrange) en we komen daadwerkelijk terecht rond het supportgebied $13.000, betekent dit een daling van 80% ten opzichte van all-time-high november 2017. Ook dit zou vergelijkbaar zijn met de  bearmarkt 2018 (toen -84%).

Bitcoin 4 uursgrafiek | weerstand mid-range $21.500 en de 200 MA

Wanneer we verder inzoomen op de prijsrange dan valt als eerste op dat we dit weekend de nodige weerstand ondervinden van mid-range $21.500 en trendweerstand van de 200 MA. Wanneer we erin slagen door weerstand heen te breken ligt een verdere stijging tot aan range high $24.000 voor de hand (+12%).

Mochten we in plaats hiervan worden afgewezen dan kunnen we ons weer gaan focussen op range low $19.000.

Onze prijsrange analyse bestaat uit twee delen namelijk van range low naar mid-range en van mid-range naar range high en andersom van range high naar mid-range en van mid-range naar range low. Het eerste deel van onze prijsrange analyse is nu voltooid en het is dus afwachten of ook het tweede deel gaat uitspelen (van mid-range naar range high).

Voor nu is het raadzaam om even af te wachten wat er de komende uren en dagen gaat gebeuren, want instappen in het midden van een prijsrange is niet ideaal. Dit doe je bij voorkeur rond range low voor een longpositie of rond range high voor een short positie.

Bitcoin 1 uursgrafiek | pullback aanstaande?

Binnen onze prijsrange hebben we ook een lokale trend, zijnde de 200 MA’s op dit tijdsbestek. Het is niet ondenkbaar dat we aan het begin van de week een pullback gaan zien. In het geval van een pullback zou een retest van support rond $20.000 en de lokale trend (de 200 MA’s) interessant zijn.

Maar wanneer de S&P 500 de nieuwe handelsweek sterk begint kan dit er voor zorgen dat we eerst nog een push omhoog gaan krijgen richting range high en we pas daarna een pullback gaan zien.

S&P 500 | gaat handelsweek openen tegen sterke trendweerstand

De S&P zal de nieuwe handelsweek gaan openen rond de trendweerstand van de 200 MA’s. De 200 MA’s hebben gedurende de bullmarkt twee jaar lang gediend als trend support waar lokale bodems werden gevormd.

Nu we dit jaar te maken hebben met een neerwaartse trend en we groot en deels handelen onder de 200 MA’s zou vanuit een technisch oogpunt een bearish retest van de 200 MA’s logisch zijn. Voordat de grotere neerwaartse trend wordt hervat.  Vergelijkbaar met wat we in maart hebben gezien, zie zwarte pijl.

Als in plaats hiervan de 200MA’s worden teruggewonnen, zijn we genoodzaakt om in ieder geval voorbereid te zijn op verdere stijging. Dit zou bitcoin verder omhoog gaan duwen richting range high $24.000.


De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA (Actie: nu met 40% korting!)
– Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Laat een bericht achter