Bitcoin Bear Markt Rally

Bitcoin Update: Bear Markt rally bijna voorbij? Koers richting $13.000?

Het is misschien wel de vraag in de cryptomarkt op dit moment. Hebben we te maken met een bear markt rally of is dit het begin van een veel grotere uptrend? Gaat het om een trendpauze of een trendomkeer?

Er zijn in de grafieken argumenten te vinden die duidden op een mogelijke trendomkeer ergens in de komende weken. Op dit moment respecteren we de huidige uptrend en gaan we aan de hand van verschillende tijdsbestekken op zoek naar het moment waarop we onze bullish verwachtingen noodgedwongen bearish moeten bijstellen.

Summer Sale bij de Bitcoin Webshop van Nederland: Bitcoin Bier nu met 40% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Bitcoin weekgrafiek | trendpauze of een trendomkeer

De weekgrafiek vertelt ons niets wat we nog niet wisten. We hebben nog altijd te maken met een neerwaartse trend op dit hoge tijdsbestek, ondanks de koersstijgingen van de afgelopen weken.

We hebben dit gedurende de neerwaartse trend van de afgelopen inmiddels 9 maanden wel vaker gezien. Een korte opleving waarbij de lagere tijdsbestekken een bullish beeld laten zien. Deze tussenpauzes gedurende de downtrend hebben eerder gezorgd voor stijgingen van 23% tot 46% zonder dat de bearish trend op dit tijdsbestek ook maar een beetje in gevaar kwam.

Na iedere periode van een korte pauze in de bearish trend volgde uiteindelijk een nieuwe daling van circa 40%. Wanneer we ergens in de komende periode wederom te maken krijgen met een daling van 40% dan brengt dit ons bij het belangrijke supportgebied rond $13.863 (openingskoers 2018). In voorgaande updates hebben we dit gebied bestempeld als ultiem prijsdoel voor de huidige bearmarkt.

Uiteraard is het verleden geen garantie voor de toekomst en zullen we de ontwikkelingen in de gaten moeten houden, maar het is zeker iets om in gedachten te houden.

Voor een meer bullish scenario zouden we in plaats hiervan op zijn minst de 200 EMA moeten zien terug te winnen als support, hiervoor is een stijging van 12% nodig. Om de bearish trend te doorbreken is een higher high nodig boven de $48.500, dit is 100% boven de huidige koers. Dit is geen bruikbare analyse want er is niemand die een stijging van 100% gaat afwachten om tot de conclusie te komen dat we te maken hebben met een bullish trend.

We gebruiken in de tussentijd de lagere tijdsbestekken om al veel eerder een signaal te krijgen over de richting die we op zullen gaan.

Bitcoin daggrafiek | de Bear Markt Bear Flag

We weten dus dat we op de weekgrafiek te maken hebben met een neerwaartse trend, we weten ook dat deze wetenschap ons op dit moment niet verder zal helpen. We zoomen dus in op de daggrafiek om eerder een signaal te krijgen dat de trend op de weekgrafiek mogelijk in gevaar komt en vanaf welk moment we met een grote waarschijnlijkheid kunnen zeggen dat de bearmarkt ten einde is.

Als we naar onderstaande grafiek kijken zien we dat we ondanks de stijgingen van de afgelopen weken er nog niet in zijn geslaagd belangrijke prijsniveaus terug te winnen. Het prijsgebied rond $28.500 is het eerste echte belangrijke prijsniveau om terug te winnen. Hiervoor is vanaf de huidige koers een stijging van circa 19% nodig.

Hier vlak boven bevindt zich de dynamische weerstand van de 200 MA’s. Het na bijna negen maanden heroveren van de 200 MA’s zou een serieus teken zijn van het einde van de bearmarkt. Hiervoor is een stijging nodig van circa 37%.

Kortom we zouden potentieel nog 19% tot 37% kunnen stijgen en nog altijd te maken hebben met een bearmarkt. Ondanks het feit dat dit aanzienlijk sneller is dan de 100% op de weekgrafiek zullen we verder in moeten zoomen voor een meer bruikbare analyse voor de komende dagen tot weken.

Voordat we dit doen staan nog even stil bij een koerspatroon die zich op dit moment aan het ontwikkelen is op de daggrafiek, welke bij een neerwaartse uitbraak ook als prijsdoel het gebied rond  $13.863 heeft.

Bear Markt Bear Flag

Het lijkt er sterk op dat bitcoin op de daggrafiek een typische bear markt bear flag aan het vormen is, je zou het ook kunnen zien als een opwaarts trendkanaal.

Mocht de bear flag daadwerkelijk naar beneden uitbreken heeft het als prijsdoel het gebied rond $13.863. Het supportgebied rond $13.000 hebben we in eerdere updates regelmatig omschreven als ultiem prijsdoel voor de huidige bear markt en vanuit investeringsoogpunt een perfect prijsniveau om extra bitcoin aan je portfolio toe te voegen.

Wat ook typerend is voor bear markt rally is dat de tijdelijke uptrend vaak ten einde komt rond de golden pocket, in de huidige situatie tussen de 26.328 en $26.777 (Fibonacci Levels 0,618 en 0,65).

Voor de komende week tot weken houden we boven de weerstandslijn van de bear flag in de gaten in combinatie met Fibonacci Levels 0,618 en 0,65 en aan de onderzijde de supportlijn van de bear flag.

Een opwaartse uitbraak uit de bear flag zou betekenen dat we naar alle waarschijnlijkheid boven de golden pocket uit gaan komen en de huidige uptrend waarschijnlijk meer is dan slechts een bear markt rally. Breken we neerwaarts uit dan zouden we ergens in september zomaar richting de $13.000 kunnen gaan afdalen.

Bitcoin 4 uursgrafiek | $23.583 en de 200 MA’s

Belangrijk om te benoemen is dat we op dit moment op zowel de dag- als de 4 uursgrafiek te maken hebben met een bullish marktstructuur (higher highs en higher lows). Zolang dit de situatie is heeft het niet al te veel zin om nu al uit te gaan van een daling van 40% richting de $13.000.

Wat we doen is een invalidatiemoment bepalen waarop we kunnen zeggen dat we niet langer uptrending zijn en we mogelijk zelfs te maken krijgen met een trendwijziging. Pas vanaf dit moment passen we onze bullish verwachtingen aan.

Er zijn twee belangrijke prijsniveaus om de komende dagen in de gaten te houden. Als eerste het supportgebied rond $23.583 voor een higher low om de huidige bullish trend voort te zetten richting de golden pocket tussen de 26.328 en $26.777, zoals besproken op de daggrafiek.

Komen we hieronder terecht dan hebben we alleen nog dynamisch support van de 200 MA’s rond $23.200 (200 EMA) en $22.910 (200 MA). Komen we hieronder terecht dan is dit een duidelijk signaal dat de marksituatie aan het veranderen is en zullen we serieus rekening moeten houden met verdere koersdalingen.

Voor voortzetting van de huidige trend hebben we dus een higher low nodig boven de $23.583, gevolgd door een higher high boven de $25.211. Op deze manier hebben we op nog geen 5% boven en onder ons duidelijke (in)validatiemomenten waar we de komende dagen rekening mee kunnen houden.

Rising wedge patroon

Voorgaande kunnen we ook op een andere manier verwoorden. We zien op dit moment tevens een rising wedge op dit tijdsbestek. Het woord ‘rising’ zegt genoeg over de trend op dit moment, letterlijk vertaald een stijgende lijn.

Een rising wedge (stijgende driehoek) is een bearish patroon die gezien wordt als een omkeringspatroon. Maar hoe je er ook naar kijkt, een omkeringspatroon of niet, respecteren we de trend zoals die op dit moment is, namelijk ‘rising’. Pas naar aanleiding van de volgende stap, zijnde een opwaartse of neerwaartse uitbraak uit het patroon kunnen we conclusies gaan trekken.

Bij een opwaartse uitbraak zouden we zeggen dat de trend de trend is gebleven en we nog altijd uptrending zijn. Bij een neerwaartse uitbraak zouden we zeggen, zie je wel het betreft een omkeringspatroon en we zijn niet langer uptrenidng.

We handelen op dit moment circa 2,5% boven de opwaartse supportlijn (onderkant wedge) en circa 4.8% onder de opwaartse weerstandslijn (bovenkant wedge). Ook hier geldt dat we binnen de 5% duidelijke (in)validatiemomenten hebben.

Bitcoin 30 minuten | lokale trend verloren

Wanneer we nog verder inzoomen op de 30-minuten grafiek dan zien we dat de uptrend van de afgelopen week aan het afzwakken is. We handelen op dit moment onder de 200 MA’s welke de afgelopen dagen voor de nodige weerstand heeft gezorgd.

Voor voortzetting van de huidige bullish trend zullen we op korte termijn de 200 MA’s moeten heroveren op jacht naar een higher high boven de $25.211. Maar wanneer we in plaats hiervan vanaf de huidige koers 1.78% verder dalen, onder de hebben we te maken met een lower low op de 4 uursgrafiek en dus een breuk in de huidige bullish trend.

Vanaf hier houden we in de gaten wat voor reactie we gaan krijgen op de supportlijn van de rising wedge en de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

Het is Bitcoin Summer Sale bij Bitcoin Debuut, de Bitcoin Webshop van Nederland & België. Met kortingen tot 50% en een GRATIS Bitcoin Frisbee bij iedere bestelling. De leukste bitcoin items voor deze zomer vind je in de Bitcoin Webshop. Summer Sale loopt tot 1 juli 2022!

Fear Of Missing Out:

Beach Towel | *NIEUW* 
Caps | Hodl of Moon
Bitcoin Wijn | Rood of Wit
Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
Beach Ball | Oranje Strandbal

Banner Bitcoin Webshop Summer

Laat een bericht achter