Bitcoin crisis

Bitcoin Update: BEARISH uitbraak richting $13.863 aanstaande!

De bitcoin koers schommelt dit weekend rustig rond $20.000, maar er staat ons weer een zware handelsweek te wachten. Alle ogen zijn gericht op het rentebesluit van de FED a.s. woensdag en met name hoe de financiële markten hierop gaan reageren.

Zowel bitcoin als de S&P 500 beginnen de nieuwe week vlak boven belangrijk support. Gaat support verloren dan krijgen we te maken met de volgende fase in de bearmarkt. Waarbij we onder de recente lows van half juni 2022 dreigen uit te komen.

Gaat bitcoin komende week een eerste stap naar benden zetten richting volgend support rond $13.863 en de S&P richting 3.350 punten?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin daggrafiek | bearish uitbraak uit maandenlange prijsrange

Wanneer we naar het grotere plaatje kijken zien we op de daggrafiek dat we nog altijd een flink stuk onder de 200 MA’s handelen en dit is kenmerkend voor een bearmarkt. Daarnaast begeven we ons nog altijd in de prijsrange $19.000 – $24.000 sinds half juni 2022.

Dat de FED a.s. woensdag opnieuw een renteverhoging gaat aankondigen is een feit, de vraag is of het met 75 of 100 basispunten zal zijn en met name hoe de financiële markten hierop gaan reageren op het moment zelf. Het mag duidelijk zijn dat voor de middellange termijn een renteverhoging bearish is voor o.a. bitcoin en de S&P 500.

We houden er de komende week sterk rekening mee dat de renteverhoging zal zorgen voor toenemende verkoopdruk waarbij er een reële kans bestaat dat we neerwaarts uit de prijsrange gaan breken. Een neerwaartse uitbraak zet de deur richting ons volgende supportgebied rond $13.863 wagenwijd open. Dit zal overigens een proces zijn wat weken tot maanden kan gaan duren.

Het supportgebied $13.863 ligt 30% onder de huidige koers en was eind 2017 een belangrijk prijsgebied en tevens de top in juni 2019.We zoomen verder in op de lagere tijdsbestekken en bespreken ook een bullish scenario wanneer de renteverhoging onverwachts positief uit pakt.

Bitcoin 4 uursgrafiek | geen enkel bullish argument te vinden

Door de flinke daling begin van de week zijn we na een kort verblijf boven de 200 MA’s hier weer onder terecht gekomen en handelen we ook weer onder mid-range $21.500. Zolang we zowel onder de 200 MA’s als mid-range handelen is er op dit tijdsbestek geen enkel bullish argument te vinden.

Om de 200 MA’s terug te winnen zullen we de komende dagen een stijging moeten zien van 4,5% en 7,25% voor mid-range. Wanneer we na de bekendmaking van de renteverhoging een pump gaan zien zijn dit overigens de prijsniveaus om in de gaten te houden voor een perfecte bearish retest.

Bitcoin 1 uursgrafiek | een eerste voorzichtige teken van kracht

In een poging de 200 MA’s (4 uur) en mid-range $21.500 terug te winnen zullen we hoe dan ook eerst de zeer lokale trend op dit tijdsbestek moeten terugwinnen, zijnde de 200 MA’s. De laatste keer dat we de lokale trend wisten terug te winnen, op 9 september, zorgde voor een flinke stijging van 16% in de dagen erna.

De 200 EMA bevindt zich rond $20.294 en de 200 MA $20.762, wanneer we door de trendweerstand heen weten te breken krijgen we op dit tijdsbestek een eerste voorzichtige teken van kracht.

S&P 500 | gaat handelsweek openen vlak boven cruciaal support

Wanneer je naar onderstaande daggrafiek van de S&P 500 kijkt kun je binnen vier seconden zien wat de huidige marktsituatie is. We handelen al maanden onder de 200 MA’s en de bearmarkt rally bereikte zijn hoogtepunt op 16 augustus exact op de 200 MA (zwarte pijl).

Sindsdien hebben we de trend drastisch zien wijzigen naar een bearish marktstructuur (lower lows en lower highs). Grote kans dat het supportgebied rond 3.800 punten komende week een belangrijke rol gaat spelen.

Wanneer de bulls er niet in slagen om hier support te vinden en de huidige neerwaartse trend zich dus voorzet, kijken we naar het volgende supportgebied rond 3.350 punten. Dit supportgebied komt overeen met de high voor de coronacrash in maart 2020.

Vanaf de huidige koers zou dit een daling betekenen van 11,65%. Mocht dit scenario zich daadwerkelijk gaan voordoen, hou er dan rekening mee dat bitcoin in diezelfde periode rustig 25% kan gaan dalen. Het supportgebied rond $13.863 komt dan ineens heel dichtbij.


De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA (Actie: nu met 40% korting!)
– Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

 

Laat een bericht achter