Bitcoin Duikelt naar $60.600

Bitcoin Duikelt naar $60K: Slechts een Dip of Begin Downtrend?

Gisteravond maakte de Bitcoin koers een verrassende duikvlucht en raakte zelfs even de $60.600. Overal kom je de bekende slogan: ‘Buy The Dip’ weer tegen. Maar is dit werkelijk een koopkans, of staan we aan het begin van een nieuwe tijdelijke neerwaartse trend?

De uurgrafieken tonen een duidelijk bearish patroon, wat mogelijk in de toekomst de bullish trend op de daggrafiek kan gaan bedreigen. Het cruciale supportgebied rond $62.400 heeft het tot nu toe gehouden, maar zal in de komende tijd een sleutelrol spelen in de richting die de koers op zal gaan.

We werpen ook een blik op de Bitcoin Dominantie, aangezien het ‘Altcoin Bleeding Season’ nog steeds in volle gang is en Altcoins het zwaar hebben. Intussen blijft de dominantie van Bitcoin alleen maar toenemen. Dit en nog veel meer in deze nieuwe en zeer uitgebreide update die je niet mag missen!

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | Kritische blik op de recente trendbreuk

We hebben de afgelopen weken vaak gesproken over het belang van de trendondersteuning van de 200 MA’s op de 4-uurs grafiek. Helaas zijn we er niet in geslaagd om een vijfde test van deze MA’s te doorstaan, en hebben we de trendondersteuning verloren. Op het moment van schrijven handelen we circa 5% onder de 200 MA’s.

Aan het begin van het jaar zagen we voor het laatst dat de markt twee weken onder de 200 MA’s handelde, zoals te zien is in de gele box op de grafiek hieronder. Pas nadat we deze MA’s weer terugwonnen, begon er een nieuwe opwaartse trend die ons van $42.000 naar $72.000 bracht. Het is nu drie maanden later en we bevinden ons weer onder de MA’s. Dit is een ontwikkeling die we niet zomaar kunnen negeren.

Dit betekent echter niet dat er een groot drama aan zit te komen, of dat de prijzen nu plotseling drastisch zullen dalen. Het is belangrijk om ons bewust te zijn van de verandering: de sterke opwaartse trend van de afgelopen maanden is omgeslagen en kan zomaar het begin in luidde van een nieuwe tijdelijke neerwaartse trend in plaats van slechts een dip. Hoe lang dit zal duren en of het belangrijke steunniveau rond $62.400 standhoudt, zijn vragen waar niemand het antwoord op heeft.

Wat we wel kunnen doen, is realistisch naar de huidige marktsituatie kijken en ons goed voorbereiden op wat er kan komen. We zullen dus ook rekening moeten houden met een bearish scenario voor de nabije toekomst.

Een Bounce van 6% is geen teken van kracht

Als we naar de recente koersontwikkelingen kijken, valt op dat het cruciale supportgebied rond $62.400 voorlopig standhoudt. Dit gebied wordt als belangrijk beschouwd omdat het volgende serieuze supportgebied pas rond de $50.000 ligt.

Het feit dat hier support is gevonden, vertelt ons eigenlijk niets bijzonders. Dit is immers de verwachte functie van een supportgebied. De daaropvolgende stijging (bounce) van 6% beschouwen we ook niet als een teken van kracht. Dit was immers het minste wat verwacht kon worden van de Bulls. We blijven benadrukken dat echte kracht pas zichtbaar wordt wanneer Bitcoin belangrijke prijsniveaus herwint of de trend weer bullish weet om te buigen.

Op dit moment bewegen we nog steeds binnen de prijsrange van $62.400 tot $71.600, en de algemene trend over de laatste weken is nog steeds zijwaarts. Het midden van deze prijsrange ligt rond $67.000, waar ook de 200 EMA zich bevindt. Zolang we ons onder het midden van de range en onder de 200 MA’s bevinden, is er geen teken van kracht zichtbaar. We lopen het risico dat het supportgebied van $62.400 uiteindelijk toch verloren gaat, wat zou kunnen wijzen op het begin van een nieuwe neerwaartse trend, en niet slechts een dip.

We zeggen hiermee niet dat je niet zou moeten kopen, want die keuze blijft geheel aan jou. Als je besluit te kopen, doe dit dan met realistische verwachtingen en houd er rekening mee dat deze dip ook het begin kan zijn van een neerwaartse trend, waarbij het supportgebied van $50.000 plotseling veel dichterbij kan komen.

Voorlopig blijven we het supportgebied van $62.400 nauwlettend in de gaten houden. Voor een optimistischer scenario willen we zien dat het midden van de prijsrange bij $67.000, samen met de 200 MA’s, wordt teruggewonnen.

Bitcoin (BTC) Daggrafiek | De dreiging van een Neerwaartse Trend

Wanneer we de daggrafiek bekijken, lijkt er op dit hoge tijdsbestek eigenlijk nog maar weinig aan de hand. De zijwaartse prijsactie van de afgelopen weken is duidelijk zichtbaar, inclusief het belang van het supportgebied rond $62.400.

Het is echter belangrijk om te erkennen dat lagere tijdsbestekken inmiddels een bearish trend laten zien, terwijl alleen de daggrafiek en de nog hogere tijdsbestekken nog steeds een overwegend bullish beeld geven. Dit kan betekenen dat we op korte termijn een neerwaartse trend kunnen ervaren, die uiteindelijk zou kunnen leidde tot het testen van de bullish trend op dit hoge tijdsbestek.

Nu we op de uurgrafieken de steun van de 200 MA’s hebben verloren, is het niet onmogelijk dat bij een neerwaartse trend de koers zou kunnen dalen naar de 200 MA’s op de daggrafiek. Opmerkelijk is dat de 200 EMA momenteel samenvalt met het supportgebied rond $50.000, waar we eerder al over spraken.

Het supportgebied van $50.000 ligt ruim 18% onder het huidige supportgebied van $62.400. Een dergelijke correctie tijdens een bullmarkt is mogelijk en is in het verleden vaker voorgekomen. We stellen niet dat dit zeker zal gebeuren, maar als $62.400 verloren gaat, wordt een verdere daling naar $50.000 plots veel waarschijnlijker.

Dit betekent echter niet het einde van de huidige bullmarkt. Zolang we boven de 200 MA’s blijven op dit hogere tijdsbestek, kan Bitcoin zijn opwaartse trend ergens tussen de huidige koers en de MA’s gaan hervatten en het jachtseizoen op nieuwe hoogtepunten weer openen. We moeten nu echter eerst de tijdelijke neerwaartse trend doorstaan, waar die ons ook gaat brengen.

Of het slechts een dip was of het begin van een nieuwe tijdelijke neerwaartse trend zullen we pas ergens in de nabij toekomst weten!

 Bitcoin Dominantie | Altcoin Bleeding Season

Altcoins hebben de laatste dagen flink te lijden gehad, en dat is nog zacht uitgedrukt. Echter, deze trend is al enkele maanden zichtbaar. Hoewel sommige Altcoins opvallende stijgingen of sterke uptrends hebben ervaren, blijft het algemene beeld dat de meeste Altcoins achterblijven bij Bitcoin, met slechts enkele uitzonderingen.

Bitcoin blijft de dominante munt. Tot nu toe zijn er geen tekenen die wijzen op de start van een AltSeason. Altcoins blijven aanzienlijk in waarde dalen vergeleken met Bitcoin, waarbij slechts een enkele Altcoins zich enigszins staande weet te houden.

Sinds begin 2023, toen Bitcoin een sterke opwaartse trend begon, bevinden we ons in een periode die we kunnen omschrijven als ‘Altcoin Bleeding Season’. Dit wordt duidelijk geïllustreerd door de Bitcoin Dominantie grafiek hieronder. Dit is slecht nieuws voor Altcoin Traders, want er is nog ruimte voor verdere groei van Bitcoin’s dominantie tot mogelijk 60%. Dit zou desastreus zijn voor bijna alle Altcoins. Bovendien zijn er nog geen tekenen van een trendomslag die het begin van een AltSeason zouden kunnen aankondigen.

De trend is wat het is, en we verwachten dat Altcoins over het algemeen minder zullen presteren dan Bitcoin in de nabije toekomst. Pas als de dominantie van Bitcoin daalt onder de 200 MA’s, zou er ruimte kunnen ontstaan voor Altcoins om terrein te winnen en zou dit het begin van een nieuw AltSeason kunnen markeren. Echter, net als de 200 MA’s, lijkt dit scenario nu nog ver weg.

 


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos