Bitcoin en Altcoins Comeback

Bitcoin stabiel rond $65K: Zijn Altcoins Klaar voor een Comeback?

In deze update richten we niet alleen onze aandacht op Bitcoin, maar belichten we ook een selectie spannende Altcoins in onze rubriek ‘De Top Trending Altcoins op Zondag’. Bitcoin bevindt zich momenteel in een aanzienlijke prijsrange van wel 20%. Een doorbraak uit deze range kan een belangrijke marktbeweging teweegbrengen.

“Duik in de wereld van Bitcoin: exclusieve merchandise wacht op je in de Bitcoin Webshop!”

Ontdek in ‘De Top Trending Altcoins op Zondag’ wat de vooruitzichten zijn voor munten als SOL, ONDO, DOGE, SHIBA, RNDR, FET, en meer! Deze editie staat bol van de inzichten en is een must-read voor elke crypto-enthousiast!

Bitcoin (BTC) Daggrafiek | Wie volgt, $50K of $85K?

De algehele trend van Bitcoin op dit hoge tijdsbestek is sinds een maand voornamelijk zijwaarts binnen een flinke prijsrange van $60.500 – $72.000. Deze prijsrange heeft een aanzienlijke omvang van 20%, gemeten van de onder- naar de bovenkant. Het is goed mogelijk dat we ons nog enkele weken binnen deze prijsrange zullen bevinden.

Wanneer er echter een doorbraak uit deze range plaatsvindt, zal dit leiden tot een significante marktreactie in de richting van de uitbraak. Deze reactie zal versterkt worden naarmate de tijd vordert en de onder- en bovenkant van de range vaker getest worden.

Bij een neerwaartse uitbraak houden we het supportgebied rond de $50.000 nauwlettend in de gaten. Dit supportgebied ligt 20% onder de onderkant van de huidige range. Als er een opwaartse uitbraak plaatsvindt, zullen we de grens van $100.000 naderen. Een uitbraak van 20% vanaf de bovenkant van de range zou de prijs naar ongeveer $86.000 brengen.

De onderkant van de range is de afgelopen week intact gebleven. Volgens onze prijsrange analyse zouden we nu een stijging naar het midden van de range moeten zien ($66.250), waar we bijna zijn aangekomen, en mogelijk zelfs door naar de bovenkant $72.000. Dit is tenslotte wat er ook de vorige keer gebeurde.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

We bevinden ons in een marktsituatie die recentelijk is veranderd van een sterke opwaartse naar een zijwaartse trend. Sinds de sterke stijging die in oktober 2023 begon, hebben we een vergelijkbare situatie eerder gezien, rond het begin van dit jaar, zoals te zien in de gele cirkel. De vraag is nu of we een soortgelijk scenario zullen ervaren, met een voortzetting van de opwaartse trend, of dat we eerst een daling zullen zien. In de 4-uursgrafiek zullen we dit verder analyseren.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | Verder Herstel of Weerstand?

Laten we direct duiken in de analyse op dit lagere tijdsbestek! Zoals we al bespraken bij de daggrafiek, hebben we in 2024 slechts één keer eerder een vergelijkbaar scenario waargenomen. Dit scenario wordt duidelijk geïllustreerd op de onderstaande 4-uursgrafiek.

Net als aan het begin van dit jaar, handelen we nu, na drie maanden, opnieuw onder de 200 MA. Begin van het jaar handelden we twee weken onder deze MA’s en ervoeren we een daling van 11,5% nadat we eronder zakten. Op dit moment zijn we bijna 9 dagen onderweg en hebben sinds het verlies van de MA’s als steun, eveneens een daling van 11% gezien.

Zullen we de MA’s op korte termijn heroveren, gevolgd door een stijging van bijna 75%, vergelijkbaar met wat we aan het begin van het jaar gezien hebben?

Voorgaande benadrukt het belang van het spoedig terugwinnen van de 200 MA’s. Interessant is dat deze MA’s samenvloeien rond het midden van de prijsrange, op $66.250. Als dit lukt, verwachten we minstens een stijging naar de bovenkant van de prijsrange rond $72.000, wat het scenario van een bullish uitbraak aanzienlijk realistischer maakt.

Maar als we in plaats daarvan worden afgewezen door de 200 MA’s, zullen we de onderkant van de prijsrange opnieuw gaan opzoeken, waar deze voor de vijfde keer getest zal worden. Het wordt spannend om te zien hoe de koers deze keer zal reageren, vooral gezien de risico’s die een neerwaartse uitbraak met zich mee kan brengen.

De Top Trending Altcoins op Zondag

In onze recente updates hebben we geen Altcoins uitgelicht, omdat deze bijna allemaal hun trendsupport verloren en een neerwaartse trend begonnen waren. Sommige Altcoins die recentelijk nog goed presteerden, hebben een correctie van meer dan 40% ondergaan binnen enkele weken.

Nu echter verschillende Altcoins lijken te breken met de bearish trend (korte termijn) ten gunste van een mogelijke bullish omslag, is dit een goed moment om enkele ‘Top Trending Altcoins’ te belichten. Daarnaast zien we dat de Bitcoin Dominantie voor het eerst in lange tijd eindelijk wat zwakte laat zien wat juist weer gunstig is voor Altcoins.

Houd echter in gedachten dat deze ontwikkelingen nog in de beginfase zijn en sommige Altcoins alleen op kortere tijdsframes de bearish trend doorbreken. Neem dit in overweging bij het bepalen van de omvang van je posities, zodat deze passen bij de huidige marktsituatie.

Registreer je nu bij Bitvavo en pak je dubbele bonus: Ontvang direct €10 welkomsttegoed plus handel de eerste €10.000 helemaal gratis!

Bitcoin Dominantie Daalt | Boost voor Altcoins Aanstaande?

Laten we het beknopt houden, want iedereen is natuurlijk benieuwd naar de Trending Altcoins. Een reden om in deze update weer een aantal Altcoins te belichten, is de recente ontwikkeling in de Bitcoin dominantie. Na lange tijd toont deze eindelijk een teken van zwakte; de dominantie is onder de 200-daagse voortschrijdende gemiddelden (MA’s) op de 1-uursgrafiek gezakt.

Dit kan het startsein zijn voor een neerwaartse trend van de Bitcoin dominantie naar het niveau van 53%. Als de dominantie de komende dagen inderdaad naar 53% zakt, kunnen de Altcoins aanzienlijke ruimte krijgen om een comeback te maken!

SOL/USDT

Na bijna drie weken is SOL erin geslaagd de trendweerstand op de 1-uursgrafiek te doorbreken, wat een eerste teken van kracht toont. Bovendien heeft SOL een correctie van 45% ondergaan vanaf zijn recente hoogtepunt.

Een bullish retest van de 200 EMA kan een goed moment zijn om in te stappen, met een praktische stoploss op $136,85. Hiermee beperken we het risico tot maximaal 6,5%. Als de correctie van SOL echt voorbij is, dan kan er aanzienlijk potentieel liggen voor aanzienlijk hogere koersen!

SHIBA/USDT

SHIBA is er door de flinke pump van gisteren zelfs in geslaagd de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek terug te winnen. SHIBA respecteert tot op heden deze MA’s en bij een succesvolle retest zou dit ook een mooie trede setup kunnen bieden.

Tenslotte wanneer de MA’s stand weten te houden kunnen we ons verblijf onder de MA’s van de afgelopen bijna twee weken bestempelen als een afwijking. Een afwijking impliceert vervolgens een koersbeweging in tegenovergestelde richting.

Het is de komende uren even in de gaten houden of de 200 MA al stand houdt voor een entry of de 200 EMA.

ONDO/USDT

Hoewel de grafiek misschien niet zo ‘clean’ is, zijn we van mening dat ONDO nooit echt volledig de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek heeft verloren. We merken op dat de koers een aantal keer kort onder deze MA’s is gezakt, maar dit heeft nooit geleid tot een echte neerwaartse trend onder de MA’s.

Het is dan ook geen toeval dat we ONDO al langere tijd volgen en nog steeds overtuigd zijn dat deze Trending Altcoin aanzienlijk beter zal presteren dan de meeste andere, mits de cryptomarkt weer wat wind in de zeilen krijgt. We bieden geen exacte entry of stoploss; bepaal zelf op welk prijsniveau je bereid bent in te stappen. Als je bereid bent om deze positie voor langere tijd aan te houden, kan het bijna niet anders dan dat dit een mooie trade gaat opleveren.

DOGE/USDT

We kunnen dit kort houden, aangezien de meeste informatie direct uit de grafiek af te lezen is. Dogecoin heeft de MA’s op de 1-uursgrafiek herwonnen. Er is een duidelijke stoploss ingesteld onder de MA’s en de recente low, met een maximaal risico van 6,5%. Mocht de koers in de komende uren iets verder zakken, dan zou de 200 MA ook een goed instapmoment kunnen bieden.

RNDR/USDT

Voor RNDR is het noig net te vroeg om al in te stappen, maar mocht RNDR erin slagen om ook de 200 MA op de 4 uursgrafiek terug te winnen is dit er zeker een om in de gaten te houden. Kijk maar hoe mooi RNDR de 200 MA’s in de afgelopen maanden gerespecteerd heeft op dit tijdsbestek.

Het terugwinnen van de MA’s en deze ombuigen als trendsupport kan zeker het begin zijn van weer een mooie nieuwe opwaartse trend voor RNDR.

FET/USDT

Als je bereid bent om wat meer risico te nemen en je hebt veel vertrouwen in FET, kun je overwegen om in te stappen rond de huidige koers en de 200 EMA. Je kunt ook kiezen om te wachten op een kleine stijging totdat FET de 200 MA heeft herwonnen. Overigens ligt de recente piek van FET nog 43% boven de huidige koers, wat betekent dat er nog aanzienlijk potentieel is voor een mooie stijging.


De Bitcoin Webshop van Nederland en België!

Welkom in de Bitcoin Webshop van Nederland en België, jouw portaal naar de spannende wereld van Bitcoin en digitale valuta. Stap binnen en ontdek een schatkist vol Bitcoin-schatten die je nergens anders zult vinden.

Bij Bitcoin Debuut draait alles om meer dan alleen financiële transacties; het is een reis naar innovatie, zelfstandigheid en grenzeloze mogelijkheden.

Bitcoin Debuut is jouw bestemming voor alles wat met Bitcoin te maken heeft. Van elegante Bitcoin-munten die elk interieur een vleugje innovatie geven, tot dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je passie voor deze digitale revolutie laten zien.

Vier de Bitcoin Bullrun 2024 in stijl!

Verken verder voor bijzondere vondsten zoals ons Bitcoin Bier en overheerlijke Bitcoin Chocolade, of verdiep je in Bitcoin met onze zorgvuldig geselecteerde Bitcoin Boeken. Bitcoin Debuut staat voor meer dan alleen een webshop; het is jouw poort naar de fascinerende toekomst van financiën, gedreven door onze gedeelde passie voor technologie en vrijheid!

Fear Of Missing Out – Bestsellers:

Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocolade | Van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boeken | Ontdek de beste Bitcoin Titels met onze collectie Bestsellers
Bitcoin Focus Magazine | Eerste Bitcoin Tijdschrift in NL/BE
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier; Pilsener of IPA
Bitcoin Sleutelhanger | Eyecatcher voor jouw sleutelbos