Bitcoin en Ethereum naderen belangrijk support, kans of bedreiging?

Waar we het in recente updates al over gehad hebben lijkt nu toch echt te gaan gebeuren, bitcoin is op weg naar de $40.000. Een mooie kans om in te stappen of een serieuze bedreiging voor de bullmarkt?

Ook Ethereum heeft de laatste weken te maken met een sterke neerwaartse trend. Toch ziet de daggrafiek van Ethereum er minder bearish uit dan die van Bitcoin. Is dit het moment om geleidelijk aan in Ethereum te stappen?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | koers op weg naar $40.000

Is er in de afgelopen dagen iets significant veranderd wanneer we kijken naar de daggrafiek? In basis is er niets veranderd, net als de afgelopen weken hebben we nog altijd te maken met een neerwaartse trend. Hetgeen we als verandering kunnen zien is dat we de afgelopen dagen de neerwaartse trend krachtiger hebben zien worden.

Recent hebben we de 200 MA als support verloren zien gaan en sindsdien zien we de koers verder afstand nemen van de MA’s. De laatste keer dat dit gebeurde was op 19 mei 2021 (gele cirkel). In die tijd koste het bitcoin 2 maanden om de 200 MA weer als support terug te winnen, iets om in gedachte te houden de komende weken.

In verschillende updates in december hebben we het gehad over een laatste capitulatieachtige gebeurtenis voordat we weer omhoog kunnen gaan kijken. Dit was toen al reden om orders rond de $40.000 – $39.000 klaar te zetten. Uiteindelijk hebben we aan het einde van vorig jaar geen sterke daling gezien, maar we zien de koers nu toch echt richting de $40.000 bewegen.

Dat $40.000 een belangrijk prijsniveau is blijkt uit het feit dat we in 2021 hier al meerdere malen support of weerstand hebben gevonden. Het lijkt er sterk op dat bitcoin op weg is om opnieuw de $40.000 te gaan testen. Geduld is en blijft, ook bij het traden, een schone zaak en een belangrijke strategie.

$40.000 geeft kans op een mooie trade setup

De koersontwikkelingen van de afgelopen weken bevestigen ook maar weer eens hoe risicovol het is om tegen de trend in te handelen. Zeker wanneer het een trend betreft op een hoger tijdsbestek als de daggrafiek. Rond 18 november (zwarte pijl) is de trendwijziging van bullish naar bearish bevestigd door het vormen van een lower low, nadat we daarvoor al een lower high gevormd hadden.

Dit was voor ons een duidelijk teken van zwakte op de daggrafiek en zijn we bewust aan de zijlijn gaan staan. In afwachting van het moment waarop we een eerste teken van kracht zouden zien. We handelen nu bijna 30% lager ten opzichte van de eerste echte teken van zwakte op 18 november en die pijn is ons mooi bespaard gebleven. Door simpelweg niet tegen de trend in te handelen en om de haverklap te roepen dat de bodem bereikt is.

Tijd om in te stappen?

Er staat ons maar weinig in de weg wat ons er van kan weerhouden in de komende periode het belangrijke prijsniveau van $40.000 als support te gaan testen. Maar wie zegt ons dat rond dit prijsniveau de bodem komt te liggen? Niemand, maar gezien het feit dat dit in heel 2021 een belangrijk prijsniveau is geweest en de pijn van de afgelopen weken ons bespaard is gebleven, is dit een prijsniveau waar ik het na al die weken aandurf om weer (deels) in te gaan stappen. Targets voor de langere termijn zouden vervolgens rond de $46.000 (+16%), $52.500 (+32%) en $60.000 (+50%) zijn.

Wanneer $40.000 niet als support getest gaat worden wachten we geduldig af tot het moment waarop we zien dat er iets significants gewijzigd is en we een eerste echte teken van kracht zien. Dit is het moment waarop de trend bullish wordt doorbroken en het eerste belangrijke prijsniveau boven ons wordt teruggewonnen.

Bitcoin 4 uursgrafiek | nog geen argumenten voor hervatting bullmarkt

Wanneer we kijken naar enkel de 200 MA’s (zonder koers), op de 4 uursgrafiek zien we in één oogopslag wat er gaande is. Vanaf het moment dat we de bullish trend (daggrafiek) bearish hebben doorbroken en het supportgebied $60.000 als support zijn kwijtgeraakt (gele cirkel !), zien we de 200 MA’s steeds sterker naar beneden beginnen te hellen. De trend is de trend en die is overduidelijk neerwaarts. Er zijn op dit moment nog geen argumenten te vinden die ons vertellen dat de situatie op korte termijn gaat veranderen.

Nu voegen we de koersontwikkelingen weer toe aan de grafiek en we zien direct hoe prijsactie de 200 MA’s als lokale top of bodem respecteert. Gedurende de neerwaartse trend van de afgelopen weken zien we dat de koers rond de 200 MA’s zijn lokale toppen vormde om vervolgens de grotere neerwaartse trend voort te zetten.

Het heroveren van de 200 MA, net zoals dit gebeurde op 1 oktober (gele cirkel), is het moment waarop de marktsituatie pas echt wijzigt in het voordeel van de bulls. Net als dat het heroveren van de MA’s op 1 oktober leidde tot de bizarre uptrend en ons een nieuw all-time-high opleverde. Dus zolang we er niet in slagen om de 200 MA’s op dit tijdsbestek terug te winnen zijn er geen sterke argumenten om overdreven bullish te zijn en het te hebben over hervatting van de bullmarkt.

Ethereum daggrafiek | één groot verschil tussen ETH en BTC

Uiteraard zien we de neerwaartse trend ook terug op de daggrafiek van Ethereum. Waar de koers nagenoeg consequent lower highs en lower lows heeft gevormd vanaf all-time-high op 10 november 2021. Het grote verschil ten opzichte van de daggrafiek van Bitcoin is dat de Ethereum zich op dit moment nog wel boven de 200 MA’s begeeft.

De koers heeft na de daling van eerder vandaag exact support weten te vinden aan de bovenkant van het belangrijke supportgebied $3.200 – $3.000 en is vervolgens vrij snel weer boven de 200 MA uitgekomen.

Historisch gezien vormt ook Ethereum lokale toppen en bodems rond de 200 MA’s. Dit zou dan ook potentieel een mooie trade setup kunnen zijn voor de langere termijn. Door geleidelijk in te stappen tussen de $3.200 en de 200 MA rond $4.000. targets voor de komende weken tot maanden zouden zijn $3.800 (+15%), $4.100 (+23%), $4.600 (+39%) en $5.000 (+50%).

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter