Bitcoin Update: wanneer start eerste uptrend van 2022?

De afgelopen dagen schommelt de koers rond het belangrijke supportgebied $47.000. Op dit moment zijn er nog geen sterke argumenten te vinden die duidden op een trendwijziging op korte termijn.

Om maximaal te kunnen profiteren van de eerste bitcoin uptrend van het nieuwe jaar doen we het in deze update net even anders. Aan de hand van een sneeuwbaleffect analyse gaan we van de lagere tijdsbestekken naar de hogere tijdsbestekken. Op zoek naar de eerste tekenen van kracht die erop kunnen duiden dat de eerste uptrend van 2022 aanstaande is.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 1 uursgrafiek | sneeuwbaleffect analyse, op zoek naar eerste teken van kracht

Voor de middellange termijn doen de 200 MA’s op dit tijdsbestek het goed als sterke weerstand. We moeten deze voortschrijdende gemiddelden in de gaten houden, omdat ze de ideale plek zijn om een ​​lower high op de 4 uursgrafiek te vinden en de neerwaartse trend voort te zetten.

Aan de andere kant, wanneer we erin slagen de 200 MA’s terug te winnen en volledig weten om te zetten in support, zou dit een eerste teken van kracht kunnen zijn. Op zoek naar de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek om deze te nogmaals te gaan testen.

Voor onze sneeuwbaleffect analyse naar een nieuwe uptrend willen we het volgende zien:
1. Heroveren van de 200 MA’s voor een higher high op de 4 uursgrafiek.
2. Terugwinnen weerstandsgebied $49.500 (zie range analyse 4 uursgrafiek).
3. Het prijsgebied $52.000 succesvol doorbreken en omzetten in support.

Bitcoin 4 uursgrafiek | dynamische weerstand & prijsrange analyse

De analyse op de 4 uursgrafiek is nog steeds relevant in onze updates, vooral om ons eraan te herinneren dat er tot nu toe nog steeds niets veranderd is. De 200 MA’s geven nog steeds de trend op hogere tijdsbestekken weer en ze blijven neerwaarts gebogen. Dit betekent dat we nog altijd te maken hebben met een bearish marktsituatie.

Als deze belangrijke dynamische weerstanden kunnen worden teruggewonnen, kunnen we op zoek gaan naar verdere bewegingen omhoog. Op zoek naar belangrijke prijsniveaus (weerstanden) op de hogere tijdsbestekken. Wanneer we daadwerkelijk de beide 200 MA’s weten terug te winnen en om te zetten in support, hebben we een sterk argument gevonden waarom het dit keer wel anders is, een teken van kracht die naar alle waarschijnlijkheid het begin zal zijn van een nieuwe bullish trend, de eerste van dit jaar!

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester


Onze range-analyse van de afgelopen weken is hierdoor nog altijd volledig intact. Van range high (~$52.000) naar mid-range (~$49.500) naar range low (~$47.000) en andersom. Nu we weer handelen rond range low kunnen we, zolang we deze niet verliezen als support, er vanuit gaan dat we de komende dagen mid-range $49.500 zullen gaan opzoeken.

De range-analyse komt te vervallen op het moment dat bitcoin besluit uit de huidige range te breken in welke richting dan ook. Nu we op de daggrafiek te maken hebben met een duidelijke bearish trend is de kans dat we op den duur de range neerwaarts doorbreken aanzienlijk groter dan een opwaartse uitbraak.

Samengevat willen we op de 4 uursgrafiek voor onze sneeuwbaleffect analyse naar een nieuwe uptrend het volgende zien:
1. Heroveren mid-range $49.500.
2. Terugvorderen 200 MA’s vlak boven mid-range.
3. Uitbraak uit huidige prijsrange, dus boven range high $52.000.

Bitcoin daggrafiek | 45 dagen later, nog altijd niets veranderd

Vanaf het moment dat we op 16 november het supportgebied $60.000 als support zijn kwijtgeraakt (zwarte pijl), hebben we te maken met een sterke neerwaartse trend. Nu 45 dagen later is er nog altijd niets significants veranderd en anticiperen we op voortzetting van de huidige bearish trend.

Wanneer we wel kunnen zeggen dat er daadwerkelijk iets significants veranderd is, valt niet te voorspellen. Koersontwikkelingen zullen ons een goede reden moeten geven om er vanuit te kunnen gaan dat er daadwerkelijk iets veranderd is, door het simpelweg tonen van kracht.

Een eerste teken van kracht zou zijn wanneer we weer boven de beide 200 MA’s weten uit te komen voor het vormen van een higher high, boven de recente high van $52.000. Maar het moment waarop we echt kunnen gaan spreken over een trendwijziging naar bullish is wanneer het weerstandsgebied rond $53.000 doorbreken en weten om te zetten in suppoort. Pas vanaf dat moment wordt het pas realistisch om het over de eerste uptrend van 2022 te gaan hebben.

Vanaf $53.000 kunnen we uit gaan kijken naar verdere bewegingen omhoog richting het volgende weerstandsgebied rond $60.000. Wanneer we ook deze weten te heroveren is het eindelijk weer tijd om op prijsontdekking te gaan.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter