Bitcoin Marktstructuur

Bitcoin koers nu eindelijk klaar voor (kleine) trend reversal? EXTRA: BNB & SOL

De bulls stonden gisteren wederom flink onder druk. De koers testte voor de tweede keer in korte tijd het belangrijke supportgebied $40.000-$41.000. Support doet tot nu toe wat support hoort te doen. Betekent dit dat er ook echt iets veranderd is? Wat kunnen we de komende dagen verwachten?

EXTRA: BNB en SOL, twee Altcoins met potentie voor de middel- tot lange termijn.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | Bulls flink onder druk

De bulls stonden gisteravond flink onder druk toen het belangrijke supportgebied $40.000 – $41.000 voor de tweede keer werd getest als support. Het was aan de bulls om ervoor te zorgen dat de koers vanaf dit supportgebied omhoog zou stuiteren en hier zijn ze uiteindelijk in geslaagd en hebben we de koers met 5% zien opleven vanaf het supportgebied.

Voor de komende dagen zullen we op zoek moeten gaan naar tekenen van kracht, die ons vertellen dat er daadwerkelijk iets veranderd is. Een teken van kracht voor de korte termijn is het heroveren van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek. De marktsituatie veranderd pas echt in het voordeel van de bulls als we de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek weten terug te winnen.

Dit zien we goed terug in onderstaande grafiek. Toen we er begin oktober (groende cirkel) in slaagde de 200 MA’s terug te winnen volgde een sterke uptrend die ons met een stijging van 50% in 40 dagen een nieuw all-time-high bezorgde.

Het verliezen van de 200 MA’s op 16 november (rode cirkel) was voor ons de bevestiging dat er iets significants veranderd was en de nieuwe trend toch echt neerwaarts is, hier hebben we onze verwachtingen op aangepast en dit heeft ervoor gezorgd dat de pijn van 30% koersdaling in de afgelopen periode ons bespaard is gebleven.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Het is nu wachten op het moment dat we op dit tijdsbestek een teken krijgen dat er dit keer echt iets veranderd is, een eerste echte teken van kracht, namelijk het terugwinnen van de 200 MA’s als support. Net als we dit de vorige twee keer met succes hebben gedaan. Dus waarom zouden we hier nu van afwijken?

Zoals in vele updates besproken is kracht niet de lengte van een wick of het percentage dat de koers omhoog weet te stuiteren vanaf een belangrijk supportgebied. Kracht is het doorbreken van de bearish trend en het terugwinnen van belangrijke prijsniveaus.

In de Bitcoin Update voor Bitcoin Magazine van gisteren ‘muur van support rond $40.000 – $41.000’, hebben we bovenstaande uitgebreid besproken en is zeker de moeite waard om door te nemen mocht je de update gemist hebben.

Bitcoin 1 uursgrafiek | eventuele trend reversal begint hier 

Het begin van een eventuele trend reversal begint op dit tijdsbestek bij het terugwinnen van de 200 EMA rond $44.300 en de 200 MA rond $44.900. Vanaf hier zullen we moeten zien of het gaat om een kleine reversal voor korte termijn of dat het ook weet door te werken op de 4 uursgrafiek.

Wanneer we vervolgens ook het prijsgebied $46.000 weten te heroveren is dit een eerste echte teken van kracht op de 1 uursgrafiek. We zijn er tenslotte in geslaagd de trend op een lager tijdsbestek om te buigen en een eerste belangrijke prijsniveau terug te winnen. Vanaf hier kunnen we ons focussen op de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek die zich op dit moment zo rond de $47.600 begeven in een serieuze poging de huidige bearish trend na bijna 2 maanden bullish te doorbreken.

Voordat we gaan kijken naar BNB en SOL is het belangrijk om gezegd te hebben dat de markt op dit moment erg zwak is. Dit betekent dat voorzichtigheid geboden is en het risico bij het openen van een nieuwe trade groter is ten opzichte van een sterkere markt. Hou hier rekening mee bij het bepalen van je positiegrootte (ga niet all-in) voor welke potentiële trade dan ook!

BNB/USDT | twee targets voor korte en middellange termijn

BNB bevindt zich op dit moment in een belangrijk supportgebied $430 – $450, zie daggrafiek hieronder. Op dit moment handelen we vlak onder de 200 MA, echter zo het hier kunnen gaan om slechts een tijdelijke afwijking.

Op de 4 uursgrafiek zien we dat we tevens te maken hebben met bullish divergentie en dit zou de komende uren en dagen de koers wat omhoog moeten kunnen brengen. De eerste twee targets zijn voor de kortere termijn en de laatste twee voor de middellange termijn.

Entry: supportgebied $430 – $450
Target 1: $510 | (~18%)
Target 2: $560 | (~30%)
Target 3: $600 | (~39%)
Target 4: $650 | (~50%)
Stop loss: $395 | (~9%)

SOL/USDT | lange termijn, aantal maanden vasthouden

Net als BNB begeeft SOL zich ook in een belangrijk supportgebied $135 – $150. Grote verschil ten opzichte van BNB is dat SOL boven de 200 MA zit en op dit moment een poging doet om boven de 200 EMA uit te komen. Voor deze trade moet je wel bereidt zijn SOL een aantal maanden vast te houden.

“Koop SOL eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Entry: supportgebied $135 – $150
Target 1: $200 | (~40%)
Target 2: $240 | (~68%)
Target 3: $260 | (~83%)
Target 4: $300 | (~110%)
Stop loss: $110 | (~21%)

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter