Bitcoin en S&P naderen weerstand + pullback trade Sushi en Chiliz

Bitcoin heeft in de afgelopen weken zijn weg omhoog gevonden, hoe ver kan de huidige uptrend ons gaan brengen? Veel zal afhankelijk zijn van de S&P 500 die de nieuwe handelsweek zal starten vlak onder sterke weerstand.

Voor het geval dat we de komende week een pullback gaan krijgen proberen we een positie in te nemen in twee trending coins Chiliz en Sushi.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen!

Bitcoin daggrafiek | vijf maanden lange prijsrange

Bitcoin heeft in de afgelopen weken een mooie uptrend laten zien van circa 15%. We zien dan ook steeds vaker berichten voorbij komen dat bitcoin een bodem gevormd heeft en er een nieuwe bullmarkt aanstaande is. Maar is er daadwerkelijk iets significant veranderd als we naar de daggrafiek kijken?

We handelen nog altijd in een vijf maanden lange prijsrange $18.600 – $22.500. Het grote verschil is dat we na een maand in de onderste helft van de range gehandeld te hebben (tussen range low $18.600 en mid-range $20.550), we ons nu eindelijk weer eens begeven aan de bovenste helft van de prijsrange (tussen mid-range $20.550 range high $22.500). Maar nog altijd dezelfde prijsrange als de afgelopen vijf maanden.

Het grote voordeel is wel dat we ons straks mogelijk kunnen gaan focussen op een opwaartse uitbraak uit de prijsrange, in plaats van de dreiging van een sterke neerwaartse uitbraak gedurende de weken dat we vlak boven range low handelden.

Voordat het zinvol wordt om te praten over een nieuwe bullmarkt zullen we toch eerst met overtuiging uit de huidige prijsrange moeten gaan breken. Mocht bitcoin ook de komende week zijn uptrend voortzetten dan kunnen we de nodige weerstand verwachten rond range high $22.500. Wanneer we naast een opwaartse uitbraak er ook in slagen de 200 MA’s terug te winnen, rond $24.500, wordt het pas echt zinvol om het over een mogelijke nieuwe bullmarkt te hebben.

Bitcoin 4 uursgrafiek | +10% sinds eerste teken van kracht

Uiteraard gaan we niet wachten op een uitbraak uit de prijsrange om pas dan tot de conclusie te komen dat we weer bullish zijn. Om die reden hebben we in de update van 22 oktober besproken dat het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek voor ons een eerste serieuze teken van kracht was  en het moment om een long positie in te nemen. De 4 uurgrafiek en alle lagere tijdsbestekken lieten op dat moment unaniem een bullish beeld zien.

Zoals besproken bij de daggrafiek is range high $22.500 ons eerste grote prijsdoel waar we mogelijk deels winst gaan nemen (+16%). Ons volgende prijsdoel is de 200 MA’s op de daggrafiek die zich rond $24.500 begeven voor een winst van bijna 27%.

Wanneer we komende week een pullback gaan zien dan focussen we ons op de 1 uursgrafiek waar we als eerste een serieuze teken van zakte zullen waarnemen.

Bitcoin 1 uursgrafiek | $20.680 belangrijk prijsniveau bij een pullback

We zien op onderstaande 1 uursgrafiek dat de 200 MA’s zich inmiddels vlak boven het midden van de prijsrange begeven, rond $20.680. Bij een pullback zou het verliezen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek een eerste teken van zwakte betekenen.

Onze gedachten hierbij zijn als volgt; het verliezen van de 200 MA’s betekent naar alle waarschijnlijkheid tevens een terugkeer in de onderste helft van onze prijsrange en vergroot de kans op verdere daling richting range low $18.600 aanzienlijk.

Zolang we hierboven blijven is het een kwestie van geduld totdat ons eerste en mogelijk zelfs tweede prijsdoel geraakt zal worden.

S&P 500 | opent handelsweek vlak onder sterke weerstand

Of bitcoin zijn huidige uptrend weet voort te zetten in de nieuwe handelsweek zal in grote mate afhangen van de S&P 500. Zoals je in onderstaande 4 uursgrafiek kunt zien bevindt de S&P zicht vlak onder een weerstandsgebied rond 3800 en 3% hoger bevinden zich de 200 MA’s.

Wanneer de S&P erin weet te slagen weerstand rond 3800 te doorbreken en de 200 MA’s terug te winnen is de kans groot dat bitcoin zijn huidige uptrend zal voorzetten richting range high $22.500.

In het geval van een afwijzing door het weerstandsgebied 3800 of de 200 MA’s zullen we ook bitcoin een stap terug zien doen, waarbij we ons in dit scenario zullen focussen op de 200 MA’s (1 uur) rond $20.680 en het midden van de prijsrange $20.550.

Sushi en Chiliz | pullback trade setup

Sushi en Chiliz zijn twee voorbeelden van trending coins die de afgelopen weken beter presteerden dan de markt. Het kan lucaratief zijn om bij een mogelijke pullback van de markt een positie in te nemen in een van deze coins. Zoals hiervoor omschreven is het niet zeker dat er een pullback gaat komen, maar wij zetten onze kooporders alvast klaar voor het geval dat.

Mocht één of beide kooporders ergens in de komende week geraakt gaan worden dan zullen we in de volgende update uitgebreider in gaan op interresante prijsniveaus om (deels) winst te nemen.

Sushi

Entry rond: $1.680
Ultiem prijsdoel $2.675 (+59%)
Stoploss: 1.495 (-11%)  

Chiliz
Entry rond $0.251
Ultiem prijsdoel $0.327 (+30%)
Stoploss: $0.240 (-4.30%)

De Bitcoin Webshop van Nederland en België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

– BTC Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– BTC Christmas Rocket | ‘To The Moon’, uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Laat een bericht achter