Bitcoin staat op het punt richting te kiezen! Einde rally S&P 500?

Na ruim een week met hoofdzakelijke zijwaartse prijsactie staat bitcoin op het punt richting te gaan kiezen. Gaan we komende week meer rood zien of krijgen we eindelijk iets van herstel?

De S&P 500 bevindt zich vlak onder sterke weerstand. Slaagt de S&P erin om weerstand te doorbreken of krijgen we te maken met een sterke afwijzing? Hoe dan ook het zal zeker behoorlijke invloed hebben op de koersontwikkelingen van bitcoin.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen!

Bitcoin daggrafiek | we krijgen gelijk of passen ons aan

We zorgen ervoor dat we onszelf in een positie zetten waarbij we of gelijk krijgen, of we worden gedwongen ons aan te passen. We houden voor nu nog steeds rekening met een verdere daling richting het eerst volgende supportgebied rond $13.500.

Maar wanneer we in plaats hiervan de komende dagen tegen onze verwachtingen in toch een sterk herstel gaan zien willen we de 10% tot 20% stijging natuurlijk niet mislopen.

Er zijn twee momenten waarop je ervoor kunt kiezen in te stappen:
1. Wanneer we erin slagen boven de $17.200 uit te komen (iets meer risico)
2. Wanneer we erin slagen terug te keren in de vijf maanden lange prijsrange > $18.600

In het geval van het eerste scenario, dus een entry rond $17.200, zijn dit de prijsdoelen:
1. Range low $18.600 (+8.14%)
2. Mid-range $20.550 (+19.51%)
3. Range high $22.500 (+30.97%)

Het moment waarop we eindelijk weer kunnen spreken van een nieuwe bullmarkt is het moment waarop we opwaarts uit de vijf maanden lange prijsrange weten te breken in combinatie met het heroveren van de 200 MA’s. Uiteraard willen wij niet die persoon zijn die pas na een stijging van 30% tot de conclusie komt dat we weer overtuigend bullish zijn.

Gezien alles wat er op dit moment speelt in de cryptomarkt (FTX) en de algehele economie (recessie) is een bullmarkt en nog heel ver weg en is de kans op een verdere daling richting supportgebied $13.500 het meest waarschijnlijke scenario.

We zullen of gelijk krijgen of passen ons aan wanneer we boven de $17.200 uit komen of bij een terugkeer in de prijsrange $18.600.

Bitcoin 1 uursgrafiek | uitbraak uit consolidatiedriehoek aanstaande

De afgelopen anderhalve week zien we dat bitcoin hoofdzakelijk zijwaarts beweegt binnen een consolidatiedriehoek. De koers vormt consequent lower highs en higher lows en het einde van de driehoek komt steeds dichterbij.

Op het moment van schrijven test bitcoin de onderkant van de driehoek en zien we een eerste voorzichtige reactie, maar overtuigend is het zeker niet.

Bij een opwaartse uitbraak houden we zoals zojuist besproken $17.200 en $18.600 in de gaten voor een entry (we passen ons aan). In het geval van een neerwaartse uitbraak doen we niets en houden we het supportgebied $13.500 in de gaten (we krijgen gelijk).

S&P 500 | bearmarkt rally alweer voorbij?

Er bestaat een grote kans dat de bearmarkt rally van de afgelopen bijna twee weken alweer ten einde is. Wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek dan zien we dat de S&P zich bevindt vlak onder sterke weerstand. Namelijk de 200 MA’s en het weerstandsgebied rond 4.115.

Gezien de huidige economische situatie en het feit dat de S&P in de afgelopen weken flink gestegen is, lijkt een afwijzing ergens in de komende week het meest waarschijnlijke scenario. Wanneer de S&P onverwachts er wel in weet te slagen door weerstand van de 200 MA’s heen te breken, is de kans groot dat ook bitcoin opwaarts uit de driehoek weet te breken en voor ons een extra argument om een positie in te nemen wanneer bitcoin boven de $17.200 uitkomt.

De Bitcoin Webshop van Nederland en België 

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

– BTC Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– BTC Christmas Rocket | ‘To The Moon’, uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

 

Laat een bericht achter