Bitcoin $50.000

Bitcoin vandaag naar $50.000 | Volg de trend, leun achterover en geniet!

Bitcoin gaat vandaag de magische grens van $50.000 bereiken. Een belangrijke tussenstop op weg naar verdere prijsontdekking. De grafieken geven ons nog geen enkel signaal dat er een mogelijke trendwijziging aanstaande is. Ieder dipje wordt opgevolgd door een nieuw-all-time high, follow the trend en geniet!

Bitcoin weekgrafiek | respecteer de trend

De weekgrafiek geeft ons geen enkele reden om op korte termijn een einde aan de huidige ongekend sterke uptrend te verwachten. Want wanneer we naar het grotere plaatje kijken op dit tijdsbestek ligt een verdere prijsstijging naar $63.000 (Fibonacci level 3.628) toch echt het meest voor de hand.

De huidige bullmarkt is half maart begonnen en sindsdien heeft bitcoin constant higher lows (HL) en higher highs (HH) weten neer te zetten. De huidige bullish markstructuur veranderd pas op het moment dat bitcoin een lower low neerzet opgevolgd door een lower high. De bears zullen heel wat uit de kast moeten halen om dit voor elkaar te krijgen, want ons meest recente higher low bevindt zich rond $30.178 (Fibonacci level 1.618). In combinatie met een bullish markstructuur op de lagere tijdsbestekken is het zeer speculatief om te verwachten dat we op korte termijn in een downtrend terecht gaan komen.

Bitcoin weekgrafiek | respecteer de trend
Bitcoin weekgrafiek | respecteer de trend

Tot die tijd is het verstandig om vooral met de huidige trend meet te gaan. Leun lekker achterover en geniet van de heerlijke bullmarkt waar we op dit moment in zitten. Dit wil overigens niet zeggen dat je meteen je huis en al je andere bezittingen moet verkopen en all-in op bitcoin moet gaan. Succesvol traden doe je nog steeds door je risk-reward ratio op orde te hebben. De risk reward ratio geeft de verhouding aan tussen de potentieel te behalen winst en het mogelijke verlies wat geleden kan worden. Verwacht voor nu een verdere uptrend, reageer zodra je de markt ziet veranderen en beperk je risico’s.

Zie ook: Winst maken met bitcoin? Risicomanagement!

Bitcoin daggrafiek | dip, altime-high, dip, al-time-high

Voordat we inzoomen op de daggrafiek staan we nog even stil bij het nemen van winsten. Heb jij de waarde van jouw portfolio de laatste weken flink zien stijgen, kun je eindelijk die auto kopen of die verre reis maken waar je al jaren over droomt? Vergeet niet om je winsten (deels) te verzilveren, het nemen van winst is namelijk nooit verkeerd en kan jouw leven weer een stukje mooier maken.

Nu dan weer terug naar de orde van de dag, in de onderstaande daggrafiek zijn Fibonacci levels ingetekend vanaf ons meest recente lokale top en dieptepunt. Op deze manier kunnen we belangrijke weerstandslevels op wat kortere termijn in kaart brengen. Het volgende Fibonaccilevel wat we tegen komen als we omhoog kijken is die van 1.618 op $50.128 en hier zijn we nog geen 3% van verwijderd! Technisch gezien zou dit een punt kunnen zijn waar bitcoin zijn tijdelijke top kan gaan neerzetten om vervolgens een higher low te gaan vormen.

Bitcoin daggrafiek | dip, altime-high en dip, altime-high
Bitcoin daggrafiek | dip, altime-high en dip, altime-high

Bitcoin naar $50.000 is een psychologische mijlpaal

Maar naast het technische aspect is $50.000 ook psychologisch gezien een belangrijk prijsniveau. Het is een mooi rond getal en klinkt ook nog is erg lekker. Daarnaast is $50.000 ook de helft van $100.000, dit zijn van die bedragen die bij blijven en groot zal worden opgepakt door de media. Helemaal wanneer je stil staat bij het feit dat wanneer je 6 maanden geleden tegen iemand had gezegd ‘bitcoin gaat naar de $50.000’ de meeste je toch echt voor gek hadden verklaard.

>>> koop bitcoin direct bij het grootste en goedkoopste crypto handelsplatform van Nederland <<<

Ook voor de daggrafiek geldt volg de trend, er is op dit moment geen enkele reden om een downtrend te verwachten tot het moment dat we de markstructuur zien veranderen. Probeer in de huidige uptrend ook niet de top te vinden want bitcoin is op prijsontdekking en ieder dipje wordt opgevolgd door een nieuw all-time-high.

Bitcoin 4 uur | geen enkele teken van zwakte 

De afgelopen schommelde de koers rond het Fibonacci level 2.618 ($46.890), dit level komt uit de week grafiek en is gemeten vanaf al-time-high eind december 2017. Het mag duidelijk zijn dat we ook op dit tijdsbestek nog geen enkele teken van zwakte zien. We zijn nog geen 3% verwijderd van de magische $50.000 grens, hou er wel rekening mee dat bitcoin hier weerstand zal gaan ondervinden. Bij een terugval houden we 46.890 (level 2.618) in de gaten, maar het volgende echte supportgebied hieronder vinden we pas bij de $41.000 rond Fibonacci level 1.

Bitcoin 4 uur | geen enkele teken van zwakte 
Bitcoin 4 uur | geen enkele teken van zwakte

Bitcoin Dominantie | wederom gebounced van belangrijk support

De koers heeft vannacht een mooie beweging omhoog gemaakt op weg naar de $50.000. Altcoins hebben het op dit moment zwaar afgezet tegen bitcoin. Dit heeft net als een week geleden gezorgd voor een bounce vanaf een belangrijke supportlijn en opwaartse trendlijn. Voor een officieel altseason zal bitcoin dominantie genoemde trendlijn en de support lijn van 60% bitcoin dominantie toch echt eerst moeten doorbreken. Eenmaal neerwaarts uitgebroken kan het echte altcoin feest pas echt los gaan en dit kan zomaar een maand of 2 gaan duren. Tot die tijd is het advies om je risico in altcoin v.s. bitcoin trades te beperken en geduldig te zijn. Dit wil overigens niet zeggen dat altcoins in USD waarde niet kunnen stijgen de komende dagen.

Bitcoin Dominantie | Wederom gebounced van belangrijke support
Bitcoin Dominantie | wederom gebounced van belangrijke support

Vier een nieuw all-time-high met een koud Bitcoin Biertje!

Bitcoin bier, is gebrouwen met passie en geloof, voor de echte Bitcoin liefhebber! Licht hoppig bier voor de alledaagse doordrinker.

Een winstgevende trade vier je vanaf nu met een koud Bitcoin Biertje!

Drink the Rumor, Sell the News!

Proost!

Bitcoin Bier

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter