Bitcoin kans of bedreiging

Bitcoin bevestigt neerwaartse trend, kans of bedreiging?

Er zijn op dit moment geen bullish argumenten te vinden, maar misschien is dit juist wel het meest bullish argument. Het opnieuw testen van het supportgebied $30.000 ligt het meest voor de hand, of krijgen we een bullish uitbraak richting $51.000? We bekijken de verschillende scenario’s aan de hand van de 4 en 1 uursgrafiek.

De analyse uit de vorige update: ‘High Risk Zone’ tussen $30.000 en $40.000, houdt nog altijd stand. Ook de volatiliteit binnen genoemde prijsrange is nog altijd van toepassing. Nadat de koers werd afgewezen door het weerstandsgebied volgde in de dagen erna een koersdaling van -17%.

4 uursgrafiek | Twee mogelijke scenario’s

Het weerstandsgebied $40.000 – $41.000 is voorlopig te sterke weerstand. Na een bearish retest, die tevens een lower high betekende, volgde een lower low en dus de bevestiging van een bearish marktstructuur op dit tijdsbestek. Daarnaast handelen we nog altijd ver onder de beide 200 MA’s en zijn er maar weinig bullish argumenten te vinden.

Retest supportgebied $30.000

De koersontwikkelingen van een paar dagen geleden toonde voor het eerst sinds geruime tijd enige kracht, maar ging net zo snel verloren als dat het opkwam.

Doordat we op dit moment te maken hebben met een neerwaartse trend is het reëel om te verwachten dat er een higher low zal volgen en we uiteindelijk het supportgebied rond $30.000 in de komende dagen nogmaals zullen gaan testen. Dit blijft het geval totdat nieuwe koersontwikkelingen ons een reden geeft hier anders over te denken.

Belangrijk om te onthouden is dat we pas kunnen spreken over kracht als bitcoin erin slaagt belangrijke prijsniveaus terug te winnen en de trend bullish weet om te draaien. Het percentage waarmee de koers omhoog bounced vanaf een dieptepunt is op zichzelf nog geen teken van kracht.

Bitcoin 4 uursgrafiek | Retest supportgebied $30.000

Uitbraak uit driehoekpatroon

De koersdaling van gister kan nog wel eens de bevestiging zijn van een symmetrische driehoekpatroon. Een dergelijk patroon op de 4 uursgrafiek heeft over het algemeen een totale lengte van een aantal weken.

Doordat nu ook de onderkant van de driehoek voor een derde keer getest is wordt de betrouwbaarheid van dit patroon groter. De bovenzijde van de driehoek was al een keer of 4 getest in de afgelopen dagen.

Een driehoekpatroon breekt gemiddeld na 70% van zijn totale duur uit en in dit geval zou dit een uitbraak betekenen rond 4 juni. De uitbraak zal de richting voor de komende tijd gaan bepalen. Koersdoelen na een uitbraak uit de driehoek kun je eenvoudig berekenen door de afstand van de bodem tot aan de top van de driehoek op te meten. Dit geeft ons de volgende koersdoelen:
* Bullish uitbraak: $51.000
* Bearish uitbraak: $21.800

Zie ook de Bitcoin Update voor Bitcoin Magazine van gisteren: Bitcoin uitbraak rond 4 juni gaat richting bepalen: $51.000 of $21.000?

Bitcoin 4 uursgrafiek | Uitbraak uit driehoekpatroon
Bitcoin 4 uursgrafiek | Uitbraak uit driehoekpatroon

1 uursgrafiek | aanhoudende bearish trend

De 200MA’s op de uursgrafiek zorgen op dit moment voor een aanhoudende bearish trend. Het moment waarop de bullish trend op de 4 uursgrafiek doorbroken werd was ook het moment waarop de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek verloren gingen als support. De 200 MA’s op dit tijdsbestek dienen nog altijd als weerstand en hier vormt bitcoin dan ook zijn lokale toppen. Nog een bevestiging van het feit dat er op dit moment eigenlijk geen bullish argumenten te vinden zijn. Dit blijft het geval totdat de 200 MA’s worden teruggewonnen als support.

Bitcoin 1 uursgrafiek | Aanhoudende bearish trend

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

 

Laat een bericht achter