Bitcoin gevangen in falling wedge

Iedereen heeft het er de laatste weken over, Bitcoin creëert wedgen (wiggen), binnen de huidige grotere trend. Deze grotere trend wordt ook wel trendkanaal genoemd en zoals te zien in de grafiek hieronder is dit op dit moment voor Bitcoin een duidelijk dalende trendkanaal.

Binnen het grotere trendkanaal creëert Bitcoin de afgelopen weken diverse wedgen. Helaas tot op heden zijn de meeste neerwaarts uitgebroken. Zie grafiek hieronder, waar ik 2 kleinere wedges in het blauw gemarkeerd heb om het extra zichtbaar te maken:

Bitcoin grafiek falling wedge

Het is goed om te weten bij welk patroon de kans op een bepaalde beweging van de koers het grootst is. Dit kan zorgen voor grotere winsten of voor het beperken van verliezen.

Vandaar dat ik in dit artikel een korte uitleg geef over de dalende en stijgende wiggen.

Falling wedge / Dalende wig

In beginsel is een falling wedge een bullish patroon. De falling wedge kan ontstaan nadat de koers relatief snel is gestegen. Het wordt vaak als een “rust” moment gezien. Richting het einde van de wedge moet over het algemeen de koopdruk dusdanig toenemen dat de koers opwaarts uit de wedge breekt. De stijging zou in theorie net zo groot moeten zijn als het verschil tussen de top en de bodem waar de falling wedge start (zie blauwe lijn in figuur hieronder). Het is overigens niet altijd zo dat een dergelijk patroon ook daadwerkelijk opwaarts uitbreekt. De kans op een opwaartse uitbraak is in een dergelijk patroon groter dan een neerwaartse uitbraak.

Tip: je kunt net boven het punt waar een uitbraak verwacht wordt een kooporder plaatsen om vervolgens winst te pakken vanaf de uitbraak.

Rising Wedge / Stijgende wig

Het licht redelijk voor de hand dat de rising wedge exact het tegenovergestelde is van de falling wedge. De rising wedge ontstaat over het algemeen na een relatief grote daling. Ook hier wordt er na de daling een soort rust moment gecreëerd. Nadat het einde van de wedge in zicht komt in bij de rising wedge de kans op een neerwaartse uitbraak groter, dan op een opwaartse uitbraak.

Laat een bericht achter