einde bullmarkt

Bitcoin in gevarenzone, einde bullmarkt in zicht?

Door de dump (-20%) van afgelopen nacht begeeft bitcoin zich op een cruciaal punt. De komende dagen zullen de bulls alles uit de kast moeten halen om een aanhoudende downtrend  te voorkomen. De huidige bullmarkt is zeker nog niet ten einde, maar als de bulls niet oppassen toch echt een stuk dichterbij…

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Bitcoin daggrafiek | wachten op bevestiging bearish markstructuur

Nadat de koers meerdere keren bearish is afgewezen door het weerstandsgebied van $59.000 en vervolgens bij $58.000, ging de koers vannacht met -20% hard onderuit. Door het vormen van een lower low is er een einde gekomen aan de bullish uptrend van de afgelopen weken. Het vormen van lower high onder de $59.400 in de komende dagen betekent een bevestiging van een gewijzigde markstructuur naar bearish. Een aanhoudende downtrend ligt dan toch echt het meest voor de hand.

De eerste belangrijke stap voor de bulls is het terug winnen van het supportgebied $50.100 – $50.250, om vanaf hier te werken aan een nieuwe uptrend. Lukt het niet om dit gebied terug te winnen als support, dan is Fibonacci level 2.618 – $46.890 het eerste belangrijke prijsniveau om in de gaten te houden. De afgelopen twee keer dat de koers flink onderuit ging was dit het prijsniveau waar de bulls weer instapte.

Komt de koers ook onder Fibonacci level 2.618 terecht dan moeten we er serieus rekening mee gaan houden dat bitcoin sinds september 2020 de 200 EMA gaat opzoeken, de 200 EMA bevindt zich nu rond de $42.000.

Bitcoin daggrafiek | wachten op bevestiging bearish markstructuur
Bitcoin daggrafiek | wachten op bevestiging bearish markstructuur

Is dit het einde van de bullmarkt?

Nee! In mijn ogen zijn de 200 MA’s en het belangrijke supportgebied van $40.000 hierin cruciaal. Een scenario waarbij bitcoin de 200 MA’s en het supportgebied van $40.000 gaat testen om vanaf hier een nieuwe sterke uptrend te vormen op jacht naar nieuwe hoogtepunten, is zeker niet ondenkbaar.

Komen we onder de beide MA’s terecht en onder het cruciale supportgebied van $40.000 dan kunnen we met een grote waarschijnlijkheid zeggen dat de huidige bullmarkt toch echt ten einde is gekomen…

Bitcoin daggrafiek | einde bullmarkt?
Bitcoin daggrafiek | einde bullmarkt?

Bitcoin 4 uur | $46.890 cruciaal support

Nadat bitcoin bearish werd afgewezen rond de $58.000 volgde de dump van ruim -20 procent, zie paarse kruis. Ook dit keer kwamen de bulls in actie rond Fibonacci level 2.618 – $46.890. De bulls doen er op dit moment alles aan om het supportgebied van $50.100 – $50.250 te heroveren. Het gebied rond $52.500 is dan de eerst volgende uitdaging die de bulls te wachten staat.

Ook op dit tijdsbestek hebben we door de dump van vannacht en het vormen van een lower low te maken met een bearish markstructuur. De trend impliceert dat we de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid een lower high gaan krijgen onder de $58.000. Het feit dat we nu ook ver onder de beide MA’s handelen is een extra bearish argument. Fibonacci level 2.618 is bij een aanhoudende downtrend het prijsniveau om in de gaten te houden.

Bitcoin 4 uur | $46.890 is cruciaal support
Bitcoin 4 uur | $46.890 is cruciaal support

Bitcoin 1 uur | voorzichtigheid is geboden

We zien op dit tijdbestek eigenlijk hetzelfde beeld als op de 4 uursgrafiek. Ook hier hebben we inmiddels te maken met een bevestigde bearish markstructuur en zien we dat er nu structureel lower highs en lower lows gevormd worden. Dit betekent dat we zowel op dit tijdsbestek als de 4 uursgrafiek te maken hebben met een bearish marktstructuur. Een bevestiging van een bearish markstructuur op de daggrafiek volgt zodra er een lower high wordt gevormd onder de $59.400 en is bijna onvermijdelijk.

Het feit dat we dan op alle tijdsbestekken te maken hebben met een bearish markstructuur is absoluut belangrijk om te benoemen en bij stil te staan. De kans op nieuwe hoogtepunten op korte termijn is hierdoor aanzienlijk kleiner geworden en de kans op een aanhoudende neerwaartse trend aanzienlijk groter. Want dit is simpelweg hetgeen de huidige trend ons verteld en dit veranderd pas wanneer we de trend zien ombuigen naar bullish.

De komende uren is het gevecht om het veroveren van het supportgebied $50.100 – $50.250 het belangrijkste om in de gaten te houden. Maar de komende dagen en wellicht weken is enige voorzichtigheid zeker geboden.

Bitcoin 1 uur | voorzichtigheid is geboden
Bitcoin 1 uur | voorzichtigheid is geboden

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter