Bullish uitbraak Bitcoin

Bitcoin Update: bullish uitbraak mislukt, nog altijd geen duidelijke richting

Bitcoin slaagde er niet in om bullish uit te breken boven het belangrijke weerstandsgebied van $59.400. Aan de hand van de lagere tijdsbestekken bespreken we de mogelijke scenario’s voor de komende dagen. Bitcoin heeft nog een aantal grote hordes te nemen op weg naar een nieuw all-time-high. De 200 MA’s op de lagere tijdsbestekken zijn belangrijk support en moeten stand houden om een neerwaartse trend te voorkomen.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Bitcoin 4 uur | higher high overtuigt niet

We hebben op de 4 uursgrafiek te maken met een bevestigde bullish markstructuur. Na het vormen van een higher low (HL), slaagde bitcoin er gister in om een higher high (HH) neer te zetten. De trend impliceert dat bitcoin zijn stijgende lijn de komende dagen zal doorzetten, maar zo zeker is dit nog niet. De afgelopen dagen zien we dat de trend consequent wijzigen en dus geen verrassing als dit ook nu weer gebeurd.

Voor nu hebben we nog altijd te maken hebben met een weerstandsgebied vlak boven ons rond $59.400. Bitcoin slaagde er gisteren niet in om tijdens het vormen van zijn higher high het weerstandsgebied te doorbreken.

Wanneer bitcoin er in slaagt boven het weerstandsgebied $59.400 uit te komen, kunnen we met meer zekerheid zeggen dat bitcoin inderdaad, zoals de huidige markstructuur impliceert, zijn opwaartse trend eindelijk gevonden heeft. Het weerstandsgebied rond $61.300 is dan de laatste horde die genomen zal moeten worden voordat we weer kunnen gaan denken aan een nieuw all-time-high.

Tot die tijd zullen we er rekening mee moeten houden dat we eerst nog iets terug zullen zakken richting het supportgebied $57.000, waar zich ook de beide 200 MA’s bevinden.

95% van de bullmarkt boven de 200 MA’s

Kijkend naar de 200 MA’s op onderstaande 4 uursgrafiek, zien we dat de MA’s gedurende de huidige bullmarkt hebben gediend als support (lokale bodems) en slechts een enkele keer als weerstand (lokale top). We zien dat de 200 MA’s een aantal keer perfect zijn aangetikt en vervolgens zette de uptrend weer door (zwarte pijlen).

De huidige koersontwikkelingen schommelen al ruim een week net onder de MA’s, dan er tussen en er weer vlak boven. Daarnaast zien we dat de MA’s zich sinds lange tijd niet meer opwaarts bewegen maar zijn omgebogen naar horizontaal. Dit zien we de afgelopen week dan ook duidelijk terug in de zijwaartse prijsactie, consolidatie dus. Het onderstreept ook het feit dat er op dit moment geen trend is. Het kan nog wel even duren voordat bitcoin een duidelijke richting (opwaarts of neerwaarts) gaat kiezen. De MA’s zullen vervolgens in de gekozen richting meebewegen.

Zolang bitcoin zich boven de MA’s bevindt is de kans op een opwaartse trend nog altijd een stuk groter dan een neerwaartse trend. We zullen de MA’s de komende tijd goed in de gaten moeten houden, want komen we hier onverwachts toch onder terecht dan zullen we toch echt rekening moeten houden met een aanhoudende neerwaartse trend.

Bitcoin 1 uur | lokale bodem bij de 200 MA’s

Op de 1 uursgrafiek kunnen we goed zien hoe de koers gisteren meerdere malen werd afgewezen door het weerstandsgebied van $59.400. Vanaf dit punt zien we dat de koers een stapje terug heeft gedaan. Het opnieuw testen van de beide 200 MA’s als support is de komende uren goed mogelijk, ook gezien het feit dat ze mooi samen vallen met ons support gebied rond $57.000. Mocht de huidige koersdaling de komende uren aanhouden dan zijn de beide MA’s de aangewezen plek voor het vormen van een lokale bodem.

We krijgen pas te maken met een bearish scenario als bitcoin het supportgebied $57.000 en de beide 200 MA’s als ondersteuning verliest en we mogelijk een verdere daling naar het supportgebied van $52.400 gaan zien. Maar zolang we nog handelen boven de 200 MA’s is dit scenario voor nu onwaarschijnlijk.

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

Laat een bericht achter