bearish trend

Higher high boven $51.500 nodig om bearish trend te doorbreken

Na een sterke koersbeweging heeft bitcoin over het algemeen de neiging om het even rustiger aan te doen. Dit vertaalt zicht in een periode van consolidatie voordat bitcoin zijn volgende beslissing neemt en richting kiest. Voorlopig is consolidatie tussen $51.500 en $46.890 het meest waarschijnlijke scenario. Zodra de koers één van beide kanten uitbreekt, kunnen we flinke volatiliteit in de gekozen richting verwachten. Krijgen we een sterk herstel of gaan we verder omlaag?

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn.

Daggrafiek | $46.890 (Fib. 2.618) is belangrijk support

Ondanks de ontwikkelingen van de afgelopen week, zien we als we iets uitzoomen dat de prijsrange van $46.890 (Fib. 2.618) en $63.605 (Fib 2.618) wel nog altijd in tact is. De koers schommelt de afgelopen twee maanden tussen de beide Fibonacci levels.

Het laat direct zien hoe belangrijk het is dat we de komende dagen het gebied rond $46.890 niet als support verliezen. Het verliezen van dit supportgebied is de bevestiging van een aanhoudende neerwaartse trend. Wanneer dit scenario zich voordoet zullen we het belangrijke supportgebied $41.000 in de gaten moeten houden. Net als de beide 200 MA’s die zich rondom dit supportgebied begeven. De 200 MA’s zijn gedurende de huidige uptrend al maanden niet meer getest als support.

Om de huidige bearish trend te doorbreken willen we de komende dagen iets van kracht en herstel gaan zien. Voor de bulls is het belangrijke om als eerste het gebied rond $50.200 als support terug te winnen en vervolgens het neerzetten van een higher high boven de $51.500. Hier zoomen we verder op in op de 4 uursgrafiek.

Daggrafiek | $46.890 (Fib. 2.618) is belangrijk support

Daggrafiek | $46.890 (Fib. 2.618) is belangrijk support
Daggrafiek | $46.890 (Fib. 2.618) is belangrijk support

4 uursgrafiek | higher high is eerste stap naar bullish trend

De flinke sell off ligt inmiddels een aantal dagen achter ons en door recente prijsactie heeft bitcoin inmiddels de te verwachten lower high neergezet rond $51.500. Dit betekent dan ook de bevestiging van een bearish markstructuur. De huidige bearish trend impliceert dat er een lower low gevorm zal worden onder de meest recente low van $46.450.

Het vormen van een higher high boven de $51.500 is de eerste belangrijke stap om de huidige bearish trend om te buigen naar bullish. De definitieve bevestiging van de markstructuur wijziging volgt als er vervolgens ook een higher low gevormd wordt.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

Maar zo ver is het op dit moment nog niet en tot die tijd impliceert de huidige trend dat we doorgaan met het vormen van lower highs en lower lows. We zullen er de komende dagen dus echt rekening mee moeten houden dat het doorbreken van het belangrijke supportgebied rond $46.890 (Fib. level 2.618) een realistisch scenario is. In dit scenario zullen we het supportgebied rond $41.000 en de beide 200 MA’s op de daggrafiek goed in de gaten moeten houden.

4 uursgrafiek | higher high is eerste stap naar bullish trend
4 uursgrafiek | higher high is eerste stap naar bullish trend

1 uursgrafiek | om de dag een nieuwe trend

Op de 1 uursgrafiek zien we sinds de sell off dat er om de dag een nieuwe trend wordt gevormd. Zo hadden we gisteren nog te maken met een neerwaartse trend deze lijkt op het moment van schrijven alweer omgebogen te worden naar een bullish trend. Om die reden kunnen we niet al te veel waarden hechten aan een trend op dit tijdsbestek. Maar een bullish markstructuur of een opwaartse trend op de 1 uursgrafiek geeft ons wel een eerste signaal van een potentiële structuurwijziging op de hogere tijdsbestekken.

Nu de trend lijkt te wijzigen naar bullish is de kans groter dat bitcoin de komende uren zijn weg omhoog zal vervolgen richting het eerste weerstandsgebied $50.500. Op jacht naar een higher high boven de $51.500. Het heroveren van de beide 200 MA’s zou de perfecte bevestiging zijn van het einde van de huidige bearish trend en de start van een nieuwe uptrend.

1 uursgrafiek | om de dag een nieuwe trend
1 uursgrafiek | om de dag een nieuwe trend

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

 

Bitcoin Webshop

 

Laat een bericht achter