Bitcoin in mei naar $37.000 en Altcoin Pump aanstaande?

Bitcoin is er in geslaagd om dankzij een snel en krachtig herstel eerder deze week een potentiële neerwaartse trend af te wenden. De prijsactie van de afgelopen dagen is hoofdzakelijk zijwaarts maar hier kan binnenkort zomaar een einde aan komen.

De zijwaartse prijsactie van bitcoin geven Altcoins mogelijk de komende dagen wat ruimte om bij te trekken. Zo zien we op de grafiek van ETH/BTC een eerste voorzichtige teken van kracht ontstaan.

Tot slot eindigen we de update met onze Altcoin Watchlist waar deze week INJ en JASMY worden uitgelicht.

Bitcoin daggrafiek | langere consolidatieperiode aanstaande?  

De recente koersontwikkelingen lijken sterk op die van in mei 2022, zie zwarte pijl. Het grote verschil ten opzichte van toen is dat we nu vanuit een opwaartse trend in het prijsgebied $28.000 – $32.000 terecht zijn gekomen.

Voor voorzetting van de huidige bullish trend op dit hoge tijdsbestek zijn we op zoek naar een higher high. Bij voorkeur ergens boven het weerstandsgebied net onder de $32.000. Het is niet ondenkbaar dat we eerst nog een periode van hoofzakelijk zijwaartse prijsactie krijgen, voordat bitcoin een richting kiest.

Voor de middellange termijn houden we twee scenario’s in de gaten:

1. Bullish scenario; een opwaartse uitbraak uit de range $28.000 – $32.000. Hervatting van de uptrend richting ons volgende weerstandsgebied $36.500.
2. Bearish scenario; een neerwaartse uitbraak uit de range $28.000 – $32.000. Waarbij we trend op dit hoge tijdsbestek zien omslaan en we rekening houden met een verdere daling richting ons supportgebied rond $25.000 en de 200 EMA.

Om onze verwachtingen en mogelijke richting voor de komende week te bepalen zoomen we in op de 2 uursgrafiek.

Bitcoin 2 uursgrafiek | zet krachtig herstel komende week door?  

Bitcoin heeft door een krachtig herstel, het terugwinnen van de 200 MA’s, een potentiële neerwaartse trend op dit lagere tijdsbestek weten te voorkomen.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Nu we er in geslaagd zijn de 200 MA’s terug te winnen rechtvaardigt dit onze gedachten dat we mogelijk de komende periode alsnog een push omhoog gaan zien richting $32.000. In ieder geval is dit scenario nu een stuk waarschijnlijker ten opzichte van de periode dat we onder de 200 MA’s handelden.

We zullen de komende dagen de markt als volgt benaderen:

– Zolang we handelen boven de 200 MA’s + range high $28.650, gaan we uit van zijwaartse en mogelijk choppy prijsactie en zijn we voorzichtig bullish.
– Wanneer we onder de 200 MA’s + range high  $28.650 uitkomen, gaan we uit van zijwaartse en mogelijk choppy prijsactie en zijn we voorzichtig bearish.

Bitcoin Trade Setup | aanhoudende bankencrisis

Zoals zojuist besproken zijn we voorzichtig bullish zolang we handelen boven de 200 MA’s en de bovenkant van de prijsrange $28.650. Daarnaast bestaat er een reële kans dat er ergens in de komende week tot weken opnieuw één of meerdere banken verder in de problemen komen en mogelijk zullen omvallen (als er niet ingegrepen wordt).

Voor ons zijn dit twee goede redenen om een long positie in te nemen. Gezien de trend op dit tijdsbestek (nog) niet overduidelijk opwaarts is, is dit niet een setup met de hoogste waarschijnlijkheid, maar we kunnen aannemen dat de kansen enigszins in het voordeel van de bulls zijn.

Om die reden is het belangrijk een stoploss te plaatsen ten hoogte van het midden van de prijsrange $27.675, voor ene verlies van maximaal 4.75%.

Entry: rond $29.000
Take Profit: $37.000 | +27.59% (in stappen deels winst nemen is nooit verkeerd)
Stoploss: $27.000 | -7.75%

ETH/BTC 15-minuten grafiek | eerste voorzichtige teken van kracht

We zien na bijna twee weken een eerste voorzichtige teken van kracht ontstaan op de ETH/BTC 15-minuten grafiek. Met een bitcoin koers die zich hoofzakelijk zijwaarts beweegt zou dit Altcoins de komende week mogelijk wat meer ruimte geven om bij te trekken.

Altcoin Watchlist | INJ/USDT (+73%) en JASMY/USDT (+33%)

Voor INJ en JASMY  zijn we op zoek naar een hertest van de hogere tijdsbestek trend rond of vlak boven de 200 MA’s. Waarbij we er vanuit gaan (lees gokken), dat vanaf hier de bullish trend zich zal voortzetten.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter