Bitcoin Update: groot verschil tussen een ‘dip’ en een ‘downtrend’

Door de koersdaling van bijna 10% in de afgelopen week zien we dat de bearish argumenten zich op verschillende tijdsbestekken blijven opstapelen. Hebben we te maken met slechts een dip of staan we aan het begin van een grotere neerwaartse trend?

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn!

Bitcoin daggrafiek | duidelijk invalidatie moment rond $28.650

In de vorige update hebben we het uitgebreid gehad het belangrijke supportgebied $28.650, zie groende box in de grafiek. Onderstaande quote komt uit de update van vorige week:

‘Het verliezen van support rond $28.650 vergroot de kans aanzienlijk dat we verder zullen afdalen richting het volgende supportgebied rond $25.000 en zou om die reden een cruciale rol kunnen gaan spelen ergens in de komende week tot weken.’

Het verliezen van het gebied rond $28.650 als support was voor ons het invalidatiemoment waarop we niet langer uit zouden gaan van een bullish trend zoals we die in de weken gezien hebben. Voorgaande betekent dat we nu noodgedwongen rekening moeten houden met een aanhoudende neerwaartse trend, totdat we op de lagere tijdsbestekken de eerste tekenen van kracht zien, waarover straks meer.

De sterke daling van de afgelopen dagen is uiteindelijk opgevangen door de 50 MA, maar de vraag is hoe sterk support van de 50 MA zal zijn, kijkende naar het volumeprofiel. Wanneer we in de nieuwe handelsweek onder de 50 MA uit gaan komen vinden we een volgende cluster aan handelsvolume pas bij het supportgebied rond $25.000. Met daar weer vlak onder de 200 EMA.

Wanneer we ergens in de komende dagen geen teken van kracht (herstel) gaan zien op de lagere tijdbestekken focussen we ons op het supportgebied $25.000 en de 200 EMA er vlak onder.

Bitcoin 4 uursgrafiek | dit is pas één keer eerder voorgekomen in 2023

Door de daling van bijna 10% in de afgelopen week zien we dat de bearish argumenten zich blijven opstapelen en dit is één van de redenen waarom wij eerst een teken van kracht willen zien, voordat we bereid zijn in te stappen. Het blind opkopen van iedere dip, welke ook het begin kan zijn van een nieuwe neerwaartse trend, loont op lagere termijn simpelweg niet.

Het bearish argument op de 4 uursgrafiek is dat we trendsupport van de 200 MA’s zijn kwijtgeraakt. Gedurende de gehele uptrend vanaf begin van dit jaar is er één moment geweest waarop we onder de 200 MA’s uitkwamen, namelijk begin maart.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Het verliezen van de 200 MA’s leidde toen tot een daling van circa 15%. Wanneer we de komende week tot weken een vergelijkbaar beeld zouden zien, zou dit de koers inderdaad richting het supportgebied $25.000 gaan brengen en mogelijk zelfs er iets onder.

Een teken van kracht krijgen we op dit tijdsbestek wanneer we erin slagen terug te keren boven de 200 MA’s en weer boven range high $28.650 weten uit te komen. Een stijging van 3.57% vanaf de huidige koers is hiervoor nodig.

Bitcoin 2 uursgrafiek | prijsrange analyse voor de helft uitgespeeld

In de update van vorige week hebben we het gehad over de 200 MA’s die zich op dat moment vlak boven de bovenkant ($28.650) van de drie weken lange prijsrange bevonden. We zeiden dat het verliezen van de 200 MA’s en het neerzetten van een lower low (zwarte pijl), zeer waarschijnlijk ook een terugkeer in de prijsrange zal betekenen. Conform onze prijsrange analyse hielden we rekening met een verdere daling richting het midden van de range $27.675 en mogelijk zelfs range low $26.700.

De helft van onze prijsrange analyse heeft inmiddels uitgespeeld en is de vraag of het tweede deel, een verdere daling richting rage low, zich in de komende week zal gaan voltooien. Vooralsnog lijkt de koers dit weekend de nodige weerstand te ondervinden van het midden van de range rond $27.675.

We weten dat de trend neerwaarts is op alle relevante tijdsbestekken en we zullen onze verwachtingen hier de komende week op aan moeten passen. De in deze update besproken bearish argumenten zullen eerst moeten verdwijnen om voortzetting van de rally te kunnen rechtvaardigen. Er is een groot verschil tussen een ‘dip’ en een ‘downtrend’.

Zolang er geen tekenen van kracht zichtbaar zijn houden wij rekening met een daling naar de onderkant van de prijsrange $26.700 en vervolgens het belangrijke supportgebied rond $25.000.

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je de leukste Bitcoin items & gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Originele Bitcoin cadeaus voor jezelf of om weg te geven. Laat je verrassen!

Zo vind je in de webshop een grote Bitcoin voor aan de muur, te gekke mokken, sleutelhangers en nog veel meer. Ook voor heerlijk Bitcoin Bier, wijn of cava ben je bij ons aan het juiste adres. Leuk om te combineren met Bitcoin biervilten en bieropener. Liever iets zoets? Ga dan voor Bitcoin chocolade, gemaakt van de beste Belgische chocolade.

Fear Of Missing Out:
– Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Wijn | Heerlijke wijn in prachtige fles met tinnen etiket en bitcoin logo
– Bitcoin Chocolade Duo | Gold & Bronze, van de lekkerste Belgische chocolade
– Bitcoin Sleutelhanger | Eyecather voor jouw sleutelbos
– Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
– Bitcoin Bieropener | Industrial Gold

Bitcoin Webshop Banner

Laat een bericht achter