Bitcoin koers klaar voor sprong richting $52.500 (EXTRA: Trade Setup AAVE)

Tot nu toe een saai weekend voor bitcoin na de flinke koersstijging van voor het weekend. De koers consolideert vlak boven het voormalige weerstandsgebeid $46.500, maar voor hoelang? Bitcoin lijkt zich klaar te maken voor zijn volgende beweging omhoog richting $52.500.

Verder kijken we naar de Bitcoin Dominantie die op een cruciaal punt is beland. Focussen we ons op bitcoin in de komende week of staat er een Altcoin Feest op het punt van beginnen?

We eindigen deze Update met een Trade Setup voor AAVE/USDT, want de grafiek ziet er goed uit voor een mooie stijging tot wel 30%!

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin daggrafiek  | Twee belangrijke prijsgebieden

Voorafgaand aan de flinke stijging van bijna 20% hebben we de koers afgelopen woensdag eerst met succes het belangrijke supportgebied rond $40.000 zien testen (bullish retest). We hebben te maken met twee belangrijke prijsranges. Als eerste de range van $30.000 tot $40.000 en ten tweede de range van $40.000 tot $59.000.

Zolang we handelen boven het supportgebied van $40.000 is er een reële kans dat we ergens in de komende weken het weerstandsgebied $59.000 zullen gaan testen.

De bulls hebben de controle weer volledig overgenomen door het terugwinnen van de belangrijke prijsniveaus $42.500 en $46.500, alsmede de 200 MA. Zolang we te maken hebben met bullish markstructuur (opwaartse trend) op alle tijdsbestekken is er geen reden meer om pessimistisch te zijn over prijsactie en zullen we onze verwachtingen hier positief op afstemmen.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Eerste doel voor nu is het recent doorbroken weerstandsgebied $46.500 succesvol om te zetten in support. Als dit lukt opent dit de deur naar een verdere beweging omhoog richting weerstand rond $52.500. Wanneer bitcoin geen support weet te vinden kan dit een terugval betekenen richting de 200 MA (bullish retest) of een aantal supportgebieden daaronder.


Op de lagere tijdsbestekken zoomen we in op de koersontwikkelingen van het weekend en de te verwachtte uitbraak uit de huidige consolidatiefase.

Bitcoin 4-uursgrafiek | Volgende beweging omhoog

Er is sinds het weekend nauwelijks iets veranderd wanneer we kijken naar de 4 uursgrafiek. Bitcoin beweegt zijwaarts, wat overigens gebruikelijk is na een periode van extreme volatiliteit. Dit heeft te maken met het feit dat met al een positie heeft ingenomen gedurende de stijging of in afwachting is van een klein terugval om alsnog positie in te nemen en de nieuwe trend te volgen.

Consolidatie vlak boven een recent doorbroken weerstandsgebied is vaak een signaal dat de koers zich klaar maakt voor zijn volgende beweging omhoog richting het weerstandsgebied $52.500. De uitbraak uit de huidige consolidatiefase zou zomaar vrij snel plaats kunnen gaan vinden, wellicht einde van de dag al of anders maandag.

Bitcoin 1-uursgrafiek | Belangrijke prijsniveaus

Op dit tijdsbestek zien we goed terug hoe saai prijsactie is geweest sinds de extreme volatiliteit in de dagen hiervoor. Verder geldt voor dit tijdsbestek hetzelfde als we zojuist benoemd hebben bij de 4 uursgrafiek.

Voor de komende dagen zijn de belangrijke prijsniveaus om in de gaten te houden:

$47.000 – Belangrijk supportgebied
$44.250 – Belangrijk supportgebied
200MA/EMA – 4 uursgrafiek
200MA/EMA –
1 uursgrafiek
$49.500 – Eerste weerstand bij uitbraak
$52.500 – Belangrijk weerstandsgebied
$59.500 –  Belangrijk weerstandsgebied, ultiem prijsdoel komende weken

Bitcoin Dominantie | Altcoin Feest aanstaande?

Hoewel bitcoin dit weekend vrijwel niets doet profiteren Altcoins die we flink zien opveren in een poging om uiteindelijk beter te presteren dan Bitcoin.

Wanneer we kijken naar de Bitcoin Dominantie op de 4 uursgrafiek zien we dat dominantie is teruggetrokken als een magneet naar de 200 MA’s. Een aantal dagen geleden waren we hier juist boven uitgebroken.

Onthoud dat we deze voortschrijdende gemiddelden voor dominantie gebruiken als een indicator om onze strategie voor de komende weken/maanden te bepalen. Dit is niet iets waar je direct op in wilt springen omdat we nog geen volledige trendomkeer heeft plaatsgevonden. In dit geval kan het beter zijn om nog even niets te doenn en iets later aan te haken bij het Altcoin Feestje.

Als we komende week support blijven vinden rond de 200 MA’s is het verstandig om je voornamelijk te focussen op Bitcoin in plaats van Altcoins. Als de huidige neerwaartse trend aanhoudt en we support verliezen van de 200 MA’s dan kunnen we ons pas echt gaan klaar maken voor een groot Altcoin Feest!

Trade Setup | AAVE/USDT

Aave is een van de Altcoins die zich lijkt klaar te maken voor een mooie stijging wanneer we kijken naar onderstaande 4 uursgrafiek. De koers is bevindt zich op dit moment weer in het voormalige supportgebied wat in de dagen hiervoor nog voor de nodige weerstand zorgde en vlak onder de beide 200 MA’s.

Wanneer Aave boven de 200 MA’s weet uit te breken is een stijging tot 30% zeker niet ondenkbaar. We plaatsen een redleijk strakke stop loss voor het geval de 200 MA’s niet succesvol doorbroken wordt in de komende dagen.

“Koop Aave eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Trade Setup AAVE/USDT:

Entry: Nu tussen de $305 en $320
Targets: $355 (+12%) | $380 (+20%) | $415 (+30%)
Stop Loss: $294 (-7%)

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter