Bitcoin Prijsontdekking

Bitcoin Update: $52.500, $59.000 en op prijsontdekking!

Bitcoin is erin geslaagd het belangrijke prijsgebied $49.500 terug te winnen. Een belangrijke stap op weg naar het eerst volgende grote weerstandsgebied $52.500. We bespreken de belangrijke prijsniveaus op de daggrafiek voor de middellange termijn en zoomen in op de lagere tijdsbestekken voor de koersverwachtingen op korte termijn.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Daggrafiek | De weg naar nieuwe hoogtepunten

We zijn boven het weerstandgebied 46.500 uitgebroken en sindsdien met succes omgezet in support. In de afgelopen weken hebben we tot twee keer eerder gezien. In beide gevallen hield support in eerste instantie stand, echter wanneer support verloren ging zagen we direct een stevige daling naar onderliggende supportgebieden.

Als we kijken naar belangrijke prijsniveaus op de daggrafiek dan hebben we het over het supportgebied rond $40.000 en dit is al vanaf het begin van het jaar een extreem belangrijk prijsniveau gebleken. Vervolgens het prijsgebied $46.500 welk recent is omgezet in support.

Wanneer we naar boven kijken is het eerstvolgende weerstandsgebied $52.500. Slagen we erin $52.500 te doorbreken en om te zetten in support kunnen we ons gaan richten op het volgende weerstandsgebied van $59.000.  Dit is het laatste weerstandsgebied wat doorbroken moet worden op weg naar een nieuw all-time-high. Zodra we een nieuw hoogtepunt hebben neergezet komen we in een fase waarbij de koers opnieuw op prijsontdekking zal gaan.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Kortom, zolang we ons begeven boven het supportgebied van $46.500 is er reden genoeg om bullish te zijn en is er een grote waarschijnlijkheid dat we de komende weken verdere bewegingen omhoog gaan zien. Bitcoin lijkt zich nu klaar te maken voor zijn eerste beweging omhoog om opnieuw het weerstandsgebied $52.500 te gaan testen.

We bekijken de situatie op de daggrafiek zoals gezegd stap voor stap, prijsniveau voor prijsniveau. Want bitcoin zal echt nog wel de enige tijd nodig hebben om de weerstandsgebieden boven ons te bereiken.

Voor meer inzicht welke kant het op kortere termijn op kan gaan zoomen we in op de 4 uursgrafiek.

4 uursgrafiek | Sterk bullish argument

Op de 4 uursgrafiek houden we ons nog altijd vast aan een aantal belangrijke prijsniveaus die we al maanden gebruiken in onze analyses. Goed voorbeeld het gebied rond $49.500 welke we sinds eind augustus hebben gedefinieerd als een belangrijk prijsniveau om in de gaten te houden.

Nadat op 7 september het gebied $49.500 als support verloren ging en we te maken kregen met een sterke neerwaartse trend lag onze focus met name op de supportgebieden onder ons. Halverwege september kwam $49.500 weer in beeld, echter slaagde we er toen niet in dit prijsniveau te benaderen. Nu 6 weken later handelen we toch weer boven het belangrijke prijsniveau $49.500.

We weten dat de daggrafiek ons verteld dat we stap voor stap de marktsituatie moeten benaderen, van $52.500 naar het volgende weerstandsgebied $59.000. Dat we nu op de 4 uursgrafiek boven het belangrijke prijsniveau van $49.500 zijn uitgekomen is absoluut een sterk bullish argument. Wat kan ons ervan weerhouden om het volgende weerstandsgebied $52.500 uit de daggrafiek te bereiken? Zeer waarschijnlijk maar weinig. Zowel de dag- als 4-uursgrafiek vertellen ons dat voorzetting van de huidige opwaartse trend het meest waarschijnlijke scenario is.

4 uursgrafiek | 200 MA’s bepalen de trend

De 200 MA’s op de 4 uursgrafiek zijn zeker belangrijk om mee te nemen in onze analyse en verdienen zeker de nodige aandacht. Ze fungeren namelijk historisch gezien als plek waar bitcoin lokale bodems en toppen vormt. Ze bepalen voor een groot deel de trend waar we op dat moment mee te maken hebben. Trends voor bitcoin duren op zijn minst enkele weken tot maanden of zelfs een bullmarkt van een jaar lang. Alleen om deze reden zijn de 200 MA’s belangrijk om mee te nemen in onze analyses.

De afgelopen weken begaven we ons onder de beide MA’s en recent is bitcoin erin geslaagd om de MA’s terug te winnen en dit is zeer waarschijnlijk het begin van een nieuwe trend. Daarnaast zien we dat de beide MA’s licht omhoog beginnen te hellen.

Mochten we het supportgebied $46.500 toch als support verliezen dan zijn de 200 MA’s het volgende prijsniveau om in de gaten te houden. Wanneer we ook de 200 MA’s kwijtraken dan beginnen de koersontwikkelingen erg te lijken op die van begin mei. Het wil niet zeggen dat we net als toen een flinke correctie krijgen van -50%, maar het verteld ons wel dat de sterke opwaartse trend zijn kracht verloren heeft. Om een dergelijk scenario te voorkomen willen we het liefst zien dat het supportgebied $46.500 stand houdt en de koers verder afstand gaat nemen van de beide MA’s. Zodat de huidige trend, zonder enige twijfel, zijn kracht behoudt.

1 uursgrafiek | +17% vanaf eerste teken van kracht

Bitcoin houdt ook van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek. Op 20 september verloren we de 200 MA’s als support en vanaf dot moment hield de neerwaartse trend aan. De twee pogingen om de MA’s vervolgens terug te winnen mislukte.

Een eerste echte teken van kracht en een bevestiging dat het dit keer nog wel eens anders kon zijn dan de voorgaande twee keer kregen we toen we eind september weer boven de MA’s uitkwamen gevolgd door een bullish retest. In de dagen erna volgde een stijging van circa 17%.

We zien dat de MA’s hun weg omhoog hebben gevonden en mogelijk straks voor de nodige extra support gaan zorgen als we in de komende dagen het belangrijke supportgebied $46.500 nogmaals gaan testen.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Laat een bericht achter