Bitcoin Update: Bulls staan voor een flinke uitdaging

Sinds het opnieuw testen van het supportgebied $40.500 zien we de koers zijwaarts bewegen rond $42.500. Op de daggrafiek hebben we nog altijd te maken met een neerwaartse trend en het lukt de bulls maar niet om de opwaartse trend op de 4 uursgrafiek een vervolg te geven. We bespreken de recente koersontwikkelingen op verschillende tijdsbestekken.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Daggrafiek | Waarschijnlijkheid

Geen veranderingen wanneer we kijken naar de daggrafiek, bitcoin creëert nog altijd lower highs en lower lows. Dit is ook wat we konden verwachten en hetgeen de trend en de markstructuur ons op dit moment vertelt.

De huidige situatie hoeft niet te beteken dat we richting de $30.000 gaan of we te maken krijgen met een maandenlange neerwaartse trend. Maar stel dat we wel met een dergelijke marktsituatie te maken gaan krijgen, dan zal het altijd moeten beginnen met een wijziging in de trend door het vormen van lower highs en lower lows, hetgeen we nu zien op de daggrafiek.

Het gaat hier om waarschijnlijkheid, hoe groot is de kans dat we daadwerkelijk met een bepaald scenario te maken krijgen? De kans dat we de komende tijd te maken krijgen met een neerwaartse trend is nu een stuk waarschijnlijker geworden ten opzichte van een aantal weken geleden toen we nog te maken hadden met een bullish trend met higher lows en higher highs. Dit is simpelweg hetgeen de trend ons op dit moment verteld en hier passen we onze verwachtingen dan ook op aan.

Voor het doorbreken van de huidige neerwaartse trend op de daggrafiek zullen we eerst de nodige kracht moeten gaan zien op de lagere tijdsbestekken, waar de Bulls nog een aantal flinke hobbels zullen moeten overwinnen om dit te bereiken.

4 uursgrafiek | Sterke weerstand vlak boven ons

Op dit tijdsbestek handelen we technisch gezien in een bevestigde bullish marktstructuur en dit is goed nieuws zou je zeggen. Echter het probleem is dat we nog steeds te maken hebben met sterke weerstanden vlak boven ons ($42.450 en $44.250), die het nogal moeilijk maken om de opwaartse trend voort te zetten.

Voorlopig zijn lower highs en higher lows het meest logisch. Het doorbreken van weerstand of het niet handhaven van higher lows, geeft ons enig inzicht in wat we kunnen verwachten op weg naar en in de komende week.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

We zien de koers dit weekend consolideren rond het prijsgebied $42.450. Wanneer bitcoin er niet in slaagt hier afstand van te nemen vergroot dit het risico op een lower low (onder de $40.650) en potentieel een verdere daling richting het supportgebied $37.500.

De huidige marktsituatie wordt pas overtuigend bullish wanneer we erin slagen de 200 MA’s terug te winnen als support in combinatie met het weerstandsgebied rond $46.500. Voorlopig moet er dus echt nog een hoop gebeuren voordat we dit als een reële mogelijkheid kunnen beschouwen.

1 uursgrafiek | Vreemde consolidatie

De koers beweegt dit weekend zijwaarts en een vreemde consolidatie rond het prijsgebied $42.500 en op het moment van schrijven net onder. Wanneer we de komende uren weerstand weten te doorbreken zouden we een beweging omhoog moeten zien richting de $44.250 en de 200 MA’s. Dit zijn de weerstanden die we zojuist genoemd hebben bij de 4 uursgrafiek en die voorzetting van de huidige opwaartse trend op de 4 uursgrafiek bemoeilijken.

Het lijkt er voorlopig op dat een eventuele beweging omhoog zich zal beperken tot deze weerstandsregio’s. Pas wanneer we de $44.250 in combinatie met de 200 MA’s op dit tijdsbestek weten terug te winnen als support wordt het pas realistisch om verdere stijgingen naar de 200MA’s op de 4 uursgrafiek en het weerstandsgebied $46.500 te bespreken.

Als we in plaats hiervan de komende uren verder afstand nemen van het weerstandsgebied $42.500 en dus verder wegzakken, lijkt het erop dat we al een lower high op de 4 uursgrafiek hebben neergezet en kunnen we onze focus verschuiven naar een vierde test van het supportgebied $40.000, op zoek naar een higher low.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter