Bitcoin Comeback

Bitcoin Update: houdt bullish trend op lagere tijdsbestekken stand? (BNB + SOL)

Sinds het testen van het belangrijke supportgebied $40.000 zien we dat de lagere tijdsbestekken bullish zijn omgebogen. Is het genoeg om ook de grotere neerwaartse trend op de daggrafiek na twee maanden eindelijk bullish te doorbreken?

We hebben een mooie entry te pakken op BNB en SOL. Het is nu zaak om risico’s te beperken en deels winst te nemen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke bitcoin Items & Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin daggrafiek | grootste doel is doorbreken bearish trend

Is er iets veranderd sinds we het belangrijke supportgebied rond $40.000 succesvol hebben getest als support? Het antwoord is net als in de afgelopen weken nog altijd nee. Sinds het verliezen van de bullish trend op 16 november (zwarte pijl) hebben we nog altijd te maken met een bearish trend van lower highs en lower lows.

De huidige trend impliceert dat we nu op zoek zijn naar een lower high ergens onder de recente lower high (LH) rond $48.500, waar zich tevens de 200 MA bevindt. De huidige bearish trend wordt doorbroken zodra we erin slagen een higher high neer te zetten boven de $48.500 of door het vormen van een higher low boven de recente lower low (LL) van $39.600.

De falling wedge (paarse stippellijnen) is een bullish patroon die in de meeste gevallen opwaarts uitbreekt. Prijsdoel bij een opwaartse uitbraak ligt, afhankelijk van het moment van de uitbraak, ergens tussen de $55.000 en $56.000. Dit zou dus zomaar het duwtje in de rug kunnen zijn om de bearish trend na twee maanden eindelijk te doorbreken en belangrijke prijsniveaus ($46.000 en $52.000) inclusief de beide 200 MA’s terug te winnen.

We kruipen langzaam richting de diagonale weerstandslijn die ook dit keer voor de nodige weerstand zal gaan zorgen. Een logische plek voor het vormen van een lower high conform de huidige trend. Wellicht dat we bij een afwijzing eerst een higher low boven de $40.000 moeten gaan vormen voordat we ons kunnen gaan opmaken voor een tweede poging ergens eind januari. Maar voor nu, zolang we ons begeven binnen de falling wedge is er hoop!

Bitcoin 4 uursgrafiek | eerste voorzichtige stappen naar bullish

Sinds het succesvol testen van het supportgebied $40.000 zien we op dit tijdsbestek voorzichtig een bullish trend ontstaan door het vormen van een higher high (HH) gevolgd door een higher low (HL). Maar er zijn nog echt een aantal belangrijke hobbels te nemen voordat we overwegend bullish kunnen zijn.

Binnen de grotere neerwaartse trend hebben we vlak voor kerst (gele cirkel) ook al eens te maken gehad met een bullish trend op dit tijdsbestek, maar ook toen werd deze een halt toegeroepen bij de dynamische weerstand van de 200 MA’s. Dit geldt overigens de afgelopen weken voor iedere bounce/opleving vanaf een belangrijk supportgebied. Vanaf de huidige koers zouden we potentieel nog zo’n 7,5% kunnen stijgen voordat we bij het plafond aankomen.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Maar voordat we überhaupt bij de 200 MA’s uit gaan komen zullen we eerst een kleiner weerstandsgebied $43.850 moeten doorbreken. Vervolgens het grotere weerstandgebied rond $46.000 en hier vlak boven de beide MA’s.

Zoals vaker aangegeven in de updates van de afgelopen weken is er weinig reden om overdreven bullish te zijn zolang we handelen onder deze voortschrijdende gemiddelden. Laten we hopen dat een bullish uitbraak uit de falling wedge (daggrafiek) hier verandering in gaat brengen.

Bitcoin 1 uursgrafiek | cruciaal punt, houdt kracht aan?

We zitten op een cruciaal punt wanneer we kijken naar de 1 uursgrafiek. We handelen de afgelopen dagen rond de 200 MA’s die van naar beneden hellend nu horizontaal (neutraal) bewegen. Het tonen van kracht in de komende uren/dagen zou betekenen dat bitcoin afstand weet te nemen van de MA’s en deze omhoog beginnen te hellen. We kunnen ons dan gaan opmaken voor een nieuwe poging belangrijke prijsgebieden op de 4 uursgrafiek te gaan testen ($46.000 en de 200 MA’s).

Het verliezen van deze regio zou impliceren dat de neerwaartse trend op het hogere tijdsbestek (daggrafiek) prioriteit krijgt en we terug kunnen vallen naar een neerwaartse trend op alle tijdsbestekken.

Update trade setup BTC\USDT: We handelen op dit moment circa 8% boven ons instapmoment van $40.000. Het kan verstandig zijn je stopp loss te verhogen naar $41.250 (+3%). Op deze manier heb je lopende trade zonder risico in afwachting van een mogelijke opwaartse uitbraak uit de falling wedge.

BNB/USDT 4 uursgrafiek | op 15% winst, target 1 iets verlagen

Vanaf ons instapmoment $430 – $450 staan we op dit moment op een mooie winst van 15%. BNB loopt op dit moment wel tegen de nodige weerstand aan van de 200 MA’s. Om alvast wat winst veilig te stellen kan het verstandig zijn target 1 iets te verlagen van $510 naar $497 tot $500 en je stopp loss op instapmoment te zetten.

Op deze manier hebben we ook met BNB een lopende trade zonder risico in afwachting van wat bitcoin de komende uren/dagen besluit te gaan doen.

SOL/USDT | veel potentie, nu op 11% winst

SOL valt eerlijk gezegd nog een beetje tegen, maar vergeet niet dat dit dan ook een trade setup was voor langere termijn (weken tot maanden). Wat in ieder geval wel goed is om te zien is dat SOL precies doet wat we wilden zien, namelijk succesvol support vinden rond de 200 MA’s op de daggrafiek.

Wie is ingestapt aan de onderkant van het supportgebied, rond $135, staat nu toch al op een mooie 11% winst. Wanneer bitcoin opwaarts uit de falling wedge weet te breken en er een periode met een opwaartse trend volgt, is SOL absoluut een coin waar we mooie winsten mee kunnen gaan binnen slepen.

De volledige trade setup van BNB en SOL vind je hier.

Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out:
Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
– Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter