Bescherm bitcoin portfolio

Bitcoin koers stabiliseert rond $49.000, bodem bereikt of genadeklap?

De situatie lijkt weer wat tot rust te zijn gekomen na de chaos van afgelopen vrijdagnacht. Bitcoin ging keihard onderuit en verloor in korte tijd 30% van zijn waarde. Dat er iets groots stond te gebeuren hebben we zien aankomen, maar zo groot…

We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, uit de gevarenzonde zijn we zeker nog niet. Is de bodem nu echt bereikt en gaat bitcoin half december zijn uptrend hervatten of volgt er nog één genadeklap?

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de kerstdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin daggrafiek | inderdaad het begin van iets groots

Onderstaande grafiek komt uit de update van afgelopen dinsdag: ‘Decision Time, het begin van iets groots? En ja, het was zonder enge twijfel het begin van iets groots. We handelen nu 17% lager ten opzichte van toen en op het dieptepunt was dit zelfs 30%.

We vergeleken de huidige situatie met die van mei 2021 (zwarte pijl). Tot op heden rijmt de geschiedenis behoorlijk. Net als in mei lukte het maar niet om door de weerstand rond $59.000 heen te breken en na meerdere afwijzing volgde een sterke daling. De daling in mei vond vanaf de lower high plaats in twee fases. Fase 1 was een daling van 20% en nadat de koers een aantal dagen tot rust was gekomen rond $50.000 volgde de volgende daling. Fase 2 betrof een daling van 40% en bracht de koers onder de beide MA’s tot aan de $30.000. Nu de geschiedenis tot op heden aardig rijmt is dit een scenario om in het achterhoofd te houden.

Hervat bitcoin half december zijn uptrend?

In het afgelopen jaar hebben we nog één vergelijkbare situatie gehad waarbij we op de daggrafiek te maken hadden met een bearish marktstructuur, namelijk in september (zwarte !). Vanaf de lower high bleef de daling toen beperkt tot één fase waarin de koers met 19% onderuit ging. Nadat we uiteindelijk suppprt vonden rond de 200 EMA hervatte bitcoin na 10 dagen zijn uptrend. In de 42 dagen die volgde steeg de koers met 70% wat ons een nieuw all-time-high opleverde van ~$69.000.

Krijgen we te maken met een volgende fase waarin de koers nog een flinke stap terug gaat doen of hebben we de bodem bereikt? We zien dat de koers op dit moment stabiliseert rond de 200 EMA. Om verdere daling te voorkomen willen we de nodige kracht zien op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin 4 uursgrafiek | de dip kopen zonder teken van kracht

Kracht is niet het percentage van een bounce omhoog of de lengte van een wick. Je spreekt pas over kracht wanneer de bearish trend wordt doorbroken en belangrijke prijsniveaus worden teruggewonnen. Vanaf het moment dat we op 10 november een nieuw hoogtepunt hebben neergezet hebben we op dit tijdsbestek nog geen teken van kracht gezien.

Hoe vaak hebben we in de afgelopen weken niet voorbij zien komen: ‘bitcoin vormt bodem of de bekende buy the dip slogan’. Laat andere maar de held uithangen door in een dalende trend op een hoger tijdsbestek als de daggrafiek, de bodem te pakken zonder dat er enige kracht wordt getoond op de lagere tijdsbestekken.

In de afgelopen weken zijn er drie momenten geweest waarbij er gesproken werd over een bodem en een ‘buy the dip’ kans. Door de daling van vannacht handelen we op dit moment ruim 7% onder de meest recente potentiële bodem.

Kracht is het doorbreken van de trend en terugwinnen van belangrijke prijsniveaus

Kracht wordt pas getoond wanneer we de trend op dit tijdsbestek bullish weten te doorbreken. Dus van lower lows en lower highs, naar higher lows en higher highs. Daarnaast zullen we belangrijke prijsniveaus moeten terugwinnen.  Als eerste het belangrijke gebied rond $50.000 en vervolgens het gebied rond $53.000. Met namde de $53.000 is cruciaal omdat dit ook zou betekenen dat we weer boven de diagonale opwaartse trendlijn (stippellijn) zijn uitgekomen.

Maar zoals wel vaker besproken in de updates is er niet al te veel reden om overdreven bullish te zijn zolang we handelen onder de 200 MA’s. Het terugwinnen van de MA’s in combinatie met het gebied $59.000 zou op dit tijdsbestek de bevestiging zijn van een nieuwe uptrend voor bitcoin waarbij de kans op nieuwe hoogtepunt een stuk waarschijnlijker wordt.

Tot die tijd houden we vast aan onze ‘stap voor stap’ mentaliteit (van prijsniveau naar prijsniveau) die we vanaf 15 november, toen we de 200 MA’s zijn kwijtgeraakt als support, neerwaarts zijn gaan toepassen. Dit heeft ons in de afgelopen weken heel wat ellende bespaard, namelijk een daling van ruim 20% en op het dieptepunt zelfs ruim 30%.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de kerstdagen:

 

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter