Bitcoin Update: Decision Time, het begin van iets groots?

Bitcoin koers heeft de afgelopen dagen zijn weg omhoog gevonden en we ondervinden nu sterke weerstand van het gebied rond $59.000. Ja, de bounce omhoog was fijn en hard nodig, maar is er iets significants veranderd? Bitcoin is op een cruciaal punt aangekomen, het is ‘Decision Time’.

We bespreken wat er de komende uren/dagen moet gebeuren willen we echt kunnen spreken van een gewijzigde marktsituatie en mogelijk het begin van iets groots.

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin daggrafiek | zolang weerstand niet doorbroken wordt…

In de recente updates hebben we onze bearish mindset besproken. Reden hiervoor was dat we op de daggfrafiek tekenen van zwakte zagen, namelijk een bevestigde bearish markstructuur. Dit hebben we in het afgelopen jaar slechts twee keer eerder gezien.

Ondanks de recente bounce is het gevaar nog niet geweken. Bitcoin is bezig aan een serieuze poging om de huidige marktsituatie bullish om te buigen. Begin mei hebben we een marktsituatie gehad die redelijk overeenkomt met de huidige situatie (gele cirkel links). Na het creëren van een ATH op 14 april volgde een correctie. Het belangrijke gebied rond $59.000 zorgde voor de nodige weerstand en $53.000 voor de nodige support.

Ook in die periode hebben we de koers drie keer krachtig zien bouncen vanaf het supportgebied $53.000. Pogingen om vervolgens weerstand rond $59.000 te doorbreken mislukte. Vergelijkbaar met de situatie op dit moment. Toen op 11 mei het gebied $53.000 verloren ging als support. Volgde een flinke correctie van ruim 40% en waren vanaf ATH ook al ruim 20% gedaald.

Serieuze poging om weerstand te breken

Dit wil niet zeggen dat we ook dit keer het supportgebied $53.000 gaan verliezen en er een flinke sell-of zal volgen. Sterker nog op het moment van schrijven doet bitcoin een serieuze poging door de weerstand rond $59.000 te breken. Weerstand is weerstand totdat het doorbroken wordt en om die reden houden we nog altijd rekening met een dergelijke situatie.

Slaagt bitcoin er niet om weerstand te breken en creëert het conform de huidige bearish trend een lower high dan gaan we mogelijk alsnog in de komende dagen het supportgebied $53.000 opnieuw testen als support.

Verliezen we $53.000 als support richten we ons op het supportgebied rond $50.000 en uiteindelijk de 200 MA’s. Waar we liever niet onder terecht komen. De laatste keer dat dit gebeurde (19 mei) hebben we ruim twee maanden de tijd nodig gehad om de MA’s weer terug te winnen.

Is het dit keer anders?

Maar wanneer we in plaats hiervan wel door weerstand heen breken en een higher high weten te vormen boven de recente high van ~$59.300, in combinatie met het terugwinnen van het gebied $59.000 als support, is een sterk signaal dat de marksituatie aan het veranderen is. Dit vergoot de kans dat het dit keer anders is en we mogelijk aan het begin staan van een nieuwe krachtige opwaartse trend op jacht naar nieuwe hoogtepunten.

Vergelijkbaar met de situatie eind juli toen we de bearish trend bullish wisten te doorbreken door het vormen van een higher high (1) en het terugwinnen van een belangrijk prijsgebied (2). Dit zou ook nu de basis moeten zijn naar het ombuigen van de trend naar bullish. Ja, de bounce van de afgelopen dagen is hoopvol, of dit heb begin is van een nieuwe krachtige uptrend? Niemand die het weet, maar zolang weerstand van het gebied $59.000 niet doorbroken wordt, zijn er nog niet al te veel redenen om overdreven bullish te zijn.

Bitcoin 4 uursgrafiek | de weg naar 100K begint hier

Is er door de bounce van de afgelopen dagen iets significants gewijzigd op de 4 uursgrafiek? We zijn gisteren bearish afgewezen door de 200 MA’s en de huidige poging om boven de 200 EMA uit te komen zou zomaar een gelijke high kunnen zijn. Het antwoord op de vraag is dat er tot op heden eigenlijk (nog) niets significants veranderd is.

Stel dit is het begin van een nieuwe krachtige uptrend, op weg naar prijsontdekking en de magische grens van $100.000 nog dit jaar. Het begint hoe dan ook bij het doorbreken van de bearish trend op de daggrafiek en het terugwinnen van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek. Wanneer bitcoin hierin slaagt zijn er weer sterke argumenten om bullish te zijn.

Dit is niet het moment om vol in te stappen en er blind vanuit te gaan dat de bounce het begin is van een grote trendwijziging. We zijn tenslotte op een cruciaal punt aangekomen met flinke weerstand vlak boven ons, namelijk het weerstandsgebied $59.000 en de 200 MA’s.

Nog geen 3 procent boven de huidige koers, boven het gebied $59.000 zou een veel veiliger moment zijn om in te stappen. Staan we daadwerkelijk aan het begin van een nieuwe uptrend richting nieuwe hoogtepunten en wellicht de 100K, dan valt die 3% hierbij in het niet!

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & Belgie vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter