Bitcoin Update: nog één laatste dip richting $40.000 en dan een groene kerst?   

Krijgen we net als vorig jaar een groene kerst voor bitcoin? Op dit moment hebben we nog steeds te maken met een sterke neerwaartse trend en het voelt alsof er nog één laatste klap uitgedeeld gaat worden voordat we weer echt omhoog kunnen kijken.

Op de lagere tijdsbestekken zien we dat we in de afgelopen week een prijsrange hebben gecreëerd. De richting waarop we uiteindelijk uit de huidige prijsrange weten te breken zal naar alle waarschijnlijk de volgende sterke beweging in diezelfde richting betekenen.

We eindigen de update met een korte analyse van de 4 uursgrafiek van Ethereum, die er op dit moment een stuk aantrekkelijker uitziet dan bitcoin.

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de kerstdagen? Je vindt ze in de Bitcoin Webshop van Nederland & België!

Bitcoin daggrafiek | capitulatie achtige gebeurtenis nodig?

Dat we op de daggrafiek te maken hebben met een sterke neerwaartse trend zal voor niemand een verassing zijn.

Wanneer we naar onderstaande daggrafiek met het volumeprofiel kijken, lijkt het erop dat we mogelijk op korte termijn de $40.000 grens kunnen gaan aantikken. Het voelt alsof we een capitulatie achtige gebeurtenis nodig hebben, voordat we weer te maken krijgen met een sterke uptrend. De $40.000 grens ligt ongeveer 17% onder de huidige koers.

Wat is markt capitulatie?
Capitulatie betekent letterlijk overgeven of opgeven. In financiële markten wordt deze term gebruikt om aan te geven op welk moment beleggers/handelaren hebben besloten op te geven om te proberen verloren winsten terug te winnen als gevolg van dalende koersen. Na een sterke daling hebben beleggers twee opties. Wachten en hopen dat de koersen snel een sterk herstel laten zien of verlies nemen door te verkopen. Als de meerderheid van de handelaren besluit om op te geven en dus te verkopen, zal de koers sterk dalen, hetgeen markt capitulatie wordt genoemd.

Herinner jij je kerst vorig jaar nog? Vlak voor kerst zagen we de koers met ruim 10% dalen. We kregen een groene kerst en dit was het startsein van een sterke opwaartse trend, niet alleen voor Bitcoin maar ook voor een behoorlijk aantal Altcoins. Op 8 januari, na een stijging van ruim 75% procent, bereikte bitcoin voor het eerst een koersstand boven de $40.000. Dit waren nog eens fijne kerstdagen en een happy new year!

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Bitcoin 4 uursgrafiek | prijsrange $47.000 – $53.000

Geen veranderingen op de 4 uursgrafiek sinds gisteren en is nog steeds grotendeels bearish. Ondertussen hebben we een prijsrange gevormd, die we inmiddels ruim een week respecteren.

Momenteel fungeert ~$47.000 als range low, we verwachten dat ergens in het midden van de $52.000 tot laag in de $53.000 regio range high zal zijn. In het midden zo rond de $49.000 prijsregio fungeert als mid-range.

De richting waarop we uiteindelijk uit de huidige prijsrange weten te breken zal waarschijnlijk de volgende sterke beweging in de richting van de uitbraak betekenen (opwaarts of neerwaarts).

Bitcoin 1 uursgrafiek | mid-range valt samen met 200 MA

Op de 1 uursgrafiek zien we dat gisteren range low is getest. De verwachting vanaf daar was dat mid-range zou volgen en vervolgens range high.

We hebben tot nu toe de helft van onze verwachtingen behaald, omdat mid-range vannacht is aangeboord. Het midden van de huidige prijsrange valt samen met de 200 MA, dus het terugwinnen van deze regio als support zou waarschijnlijk opnieuw leiden tot verdere stijging naar range high.

Ethereum 4 uursgrafiek | een stuk aantrekkelijker dan bitcoin

Ethereum beweegt binnen een aanzienlijk grotere prijsrange (~$3.960 – ~$4.500) en om die reden een stuk aantrekkelijker dan bitcoin. Bitcoin bevindt zich nog steeds in een sterke neerwaartse trend en Ethereum handelt alles bij elkaar redelijk neutraal, dus zijwaarts. In basis wil dit niet zeggen dat Ethereum bullish is, maar wel meer bullish dan bitcoin die zich in een neerwaartse trend begeeft.

In de grafiek hieronder zie je de prijsrange waar we mee werken voor Ethereum. We zijn erin geslaagd om vanaf range low voorzichtig omhoog te kruipen. Ook voor Ethereum geldt dat het midden van de range redelijk samenvalt met de 200 EMA en het terugwinnen van deze regio als support zou waarschijnlijk opnieuw leiden tot verdere stijging naar range high.

Net als Bitcoin zal de richting waarop Ethereum uit de prijsrange weet te breken waarschijnlijk de volgende sterke beweging in diezelfde richting betekenen (opwaarts of neerwaarts). Als we slechts tijdelijk uit de prijsrange weten te breken en vrij snel weer terugkomen in de huidige range, zou dat opnieuw slechts een afwijking betekenen (zie ook grijze vakken in de grafiek) en resulteren in voortzetting de prijsrange.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen, die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de kerstdagen:

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

 

Laat een bericht achter