Bitcoin koers zijwaarts, sterke uptrend dominantie slecht voor Altcoins  

De afgelopen 3 dagen zien we de bitcoin koers met name zijwaarts bewegen, binnen een bereik van nog geen 4%. Recente prijsactie geeft ons weinig reden om naar de grafieken te kijken. Maar hier gaat vandaag of morgen toch echt een einde aan komen.

De sterke opwaartse trend van bitcoin dominantie is pas net begonnen en kan zomaar nog weken tot maanden aanhouden. Bitcoin dominantie heeft nog behoorlijk wat ruimte om verder op te kunnen lopen en dit is geen goed nieuws voor het traden in Altcoin/BTC pairs.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

We bekijken de recente koersontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken en zoomen in op de bitcoin dominantie.

4 uursgrafiek | Wachten op bullish retest $52.500

De analyse hier is voor het grootste deel niet veranderd ten opzichte van de update van gisteren voor Bitcoin Magazine. We vinden nog steeds higher highs en lower lows.  Gisteren hebben we technisch gezien een lower high gecreëerd, wat de eerste doorbraak in onze marktstructuur op dit tijdsbestek in de afgelopen weken betekent.

Totdat we meer duidelijkheid krijgen van lagere tijdsbestekken kunnen we nog steeds van uitgaan dat de marktstructuur bullish is en een voortzetting van de opwaartse trend impliceert. Wanneer vandaag een higher high boven de $56.100 wordt neergezet kunnen we een verdere beweging omhoog verwachten, want dit zou tevens een einde betekenen aan de zijwaartse prijsactie van de afgelopen dagen.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

De belangrijkste prijsniveaus zijn onveranderd en we wachten nog altijd op een succesvolle test van het supportgebied rond $52.500 voor voortzetting van de huidige trend naar het volgende weerstandsniveau op $59.000.

Als bitcoin er niet in slaagt om support rond $52.500 vast te houden, zouden we opnieuw een terugval naar $49.500 of zelfs richting $46.500 kunnen zien, terwijl we dan nog altijd te maken hebben met een bullish markstructuur op de daggrafiek.

1 uursgrafiek | 200 MA’s trekken omhoog

De 1 uurgrafiek helpt ons op dit moment niet veel. We zien dat de koers is afgewezen bij zijn eerste poging om boven de $56.100 uit te komen. Het is de komende uren afwachten of bitcoin een nieuwe poging zal gaan ondernemen of dat vanaf hier een lower low zal volgen en we te maken krijgen met een beginnen neerwaartse trend op dit tijdsbestek.

Een verschuiving van de trend naar bearish op dit tijdsbestek betekent dat we op de 4 uursgrafiek een ongeveer gelijke high hebben neergezet in plaats van een higher high, volgt er een lower low is dit tevens de bevestiging van een neerwaarte trend op de 4 uurgrafiek.

Die neerwaartse trend zou dan opgevangen moeten worden bij het supportgebied rond $52.500 of wanneer we hier geen support vinden bij de 200 MA’s die zich rond de $51.500 begeven.

Vlak voor het weekend zagen we dat de 200 MA’s mooi samenvielen met het supportgebied $52.500, maar sindsdien hebben wee zien optrekken. Ze staan op het punt om samen te vloeien met het supportgebied $52.500 wat voor de nodige extra support kan gaan zorgen in de komende dagen. Belangrijk is dan wel dat er de komende uren geen gekke dingen gebeuren.

Bitcoin Dominantie | Altcoins leggen het af tegen bitcoin

Voor een analyse van de bitcoin dominantie gebruik ik met name de 4 uursgrafiek en de 200 MA’s. De 200 MA’s hebben consequent gewerkt als indicator en vertelt ons of we met name geïnteresseerd moeten zijn in Altcoins, omdat die beter zullen presteren dan bitcoin, of dat we ons moeten focussen op bitcoin. Wanneer we toch Altcoins traden doen we dit met name in Altcoins/USDT pairs wanneer dominantie zich boven de 200 MA’s begeven.

Op dit moment zien we duidelijk te maken met een gewijzigde markstructuur op bitcoin dominantie. De trendwijziging is ingezet op het moment dat dominantie boven de 200 MA’s uitkwam en er volgde een beweging omhoog tot aan het weerstandsgebied rond 45% bitcoin dominantie.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Het verteld ons dat de trend voor de komende dagen, weken en misschien wel maanden zal zijn dat Altcoins er niet in zullen slagen om beter te presteren dan bitcoin. Gedurende de opwaartse trend zullen er momenten zijn waarop Altcoins zullen opveren wanneer dominantie iets terug valt. Mooi voorbeeld is de recente opleving van Altcoins nadat het weerstandsgebied 45% werd getest en een lichte daling plaatsvond. Maar los van de korte oplevingen waarbij Altcoins even op adem kunnen komen zal de trend naar alle waarschijnlijkheid de komende weken opwaarts zijn.

Dominantie heeft ruimte genoeg om verder te stijgen

Het succesvol doorbreken van weerstand rond 45% zou zomaar de genadeklap kunnen zijn voor Altcoins en dus het traden in Altcoin/BTC pairs. Beangstigend is met name het gegeven dat dominantie nog heel wat ruimte boven zich heeft om verder te kunnen stijgen richting 50% en zelfs nog verder omhoog richting de 60%.

Er zullen altijd enkele tot een handvol Altoins zijn die ondanks een oplopende bitcoin dominantie erin slagen om beter te presteren dan bitcoin, echter gaat het hier om het feit dat een aanzienlijk grotere meerderheid van de Altcoins het zullen afleggen tegen Bitcoin. Gok jij op net die ene Altcoin die wel beter weet te presteren?

Kortom, bitcoin dominantie verteld ons op dit moment dat we ons moeten focussen op bitcoin en wanneer we toch traden in Altcoins doen we dit met USDT pairs. De situatie veranderd pas wanneer we een duidelijke wijziging in de trend zien naar een neerwaartse trend en de dominantie weer onder de 200 MA’s uitkomt.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter