Bitcoin en Ethereum

Bitcoin nadert cruciaal punt & Ethereum eindelijk in beweging!

Het cruciale weerstandsgebied rond $59.000 is de laatste horde die bitcoin nog zal moeten nemen voordat we opnieuw op prijsontdekking gaan op zoek naar nieuwe hoogtepunten. Wat zijn reële prijsdoelen boven ons, wanneer Bitcoin door het weerstandsgebied weet heen te breken?

Ethereum presteerde de afgelopen dagen beduidend minder dan bitcoin, maar hier is vandaag eindelijk verandering in gekomen. Zullen andere Altcoins het voorbeeld van Ethereum gaan volgen? Hiervoor kijken we naar de recente ontwikkelingen in de bitcoin dominantie.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin weekgrafiek | $63.728, $74.078 en $111.800

Bitcoin nadert een groot en belangrijk weerstandsgebied op de weekgrafiek namelijk het gebied rond $59.000. De afgelopen weken begeven we ons in een sterke uptrend en hebben we op de weekgrafiek te maken met een bullish markstructuur (higher highs en higher lows). De koers nadert een cruciaal punt. Of de huidige opwaartse trend wordt doorbroken of weerstand wordt doorbroken, het wordt één van de twee!

Wanneer bitcoin erin slaagt om boven het weerstandsgebied $59.000 uit te komen vergroot dit de kans op nieuwe all-time-highs in de komende weken aanzienlijk. Want eenmaal weerstand doorbroken is er maar weinig wat bitcoin er van zou kunnen weerhouden een nieuw hoogtepunt neer te gaan zetten boven de $64.000.

Om prijsdoelen boven ons te identificeren gebruiken we de Fibonacci levels gemeten vanaf all-time-high 2017 tot het dieptepunt eind 2018. Vlak boven het weerstandsgebied $59.000 bevindt zich Fibonaccilevel 3.618 op $63.728 rond ons huidige all-time-high. Het volgende level 4.236 zit op $74.078. Kijken we nog verder omhoog krijgen we het ultieme prijsdoel voor de komende maanden rond $111.800, Fibonaccilevel 6.850.

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Maar voor het zover is zal bitcoin toch echt eerst door het sterke weerstandsgebied $59.000 moeten breken. Waar bitcoin in de huidige bullmarkt zijn hoogste punt zal gaan neerzetten weet niemand. Je kunt jezelf wel afvragen hoe groot de kans is dat dit exact rond het huidige hoogtepunt zal zijn. Zeker gezien het feit dat de weekgrafiek en de grafieken op de lagere tijdsbestekken bullish zijn.


Bitcoin daggrafiek | laatste cluster aan handelsvolume rond $59.000

Vandaag heeft Bitcoin een eerste poging gedaan om in het weerstandsgebied $59.000 terecht te komen. Voor nu zien we dat de koers nagenoeg exact aan de onderkant van het weerstandsgebied is afgewezen en er volgde een lichte daling, hetgeen we terugzien in de wick.

Bij de weekgrafiek hebben we besproken dat wanneer we door het weerstandsgebied heen weten te breken, er maar weinig is wat bitcoin kan weerhouden een nieuw all-time-high neer te gaan zetten. Dit zien we ook goed terug wanneer we het handelsvolume profiel (VPVR) erbij pakken.

Er zijn 3 belangrijke prijsgebieden waar dit jaar het hoogste handelsvolume zien. Als eerste in het prijsgebied $30.000 – $40.000 waar de koers vanaf half mei tot eind juli in opgesloten zat. Ten tweede een cluster aan handelsvolume vlak onder het weerstandsgebied $49.500. Ten slotte een laatste cluster aan handelsvolume vlak onder het weerstandsgebied $59.000, waar we ons nu bevinden.

Bitcoin 1 uursgrafiek | de succesvolle retest

De uursgrafiek laat precies zien waarom we de 200 MA’s de laatste dagen goed in de gaten hebben gehouden, ondanks het feit dat ze de afgelopen weken niet heel relevant waren. We weten dat de 200 MA’s  niet alleen historisch, maar ook recentelijk fungeren als plaats waar de koers lokale bodems/toppen vormt. De recente daling van gister en eergister was daar wederom een perfect voorbeeld van!

Dit is de eerste keer in twee weken tijd dat we de 200 MA’s succesvol hebben getest als support. Na het testen van de 200 MA’s gisteren volgde een sterke reactie omhoog van +8%. Op 30 september was het boven de 200 MA’s uitkomen een eerste teken van echte kracht, als we de 200 MA’s als support verloren hadden was dit een eerste teken van zwakte geweest.

Ethereum daggrafiek | neerwaartse trend eindelijk doorbroken

Ethereum is de afgelopen dagen beduidend zwakker geweest dan bitcoin en wist niet mee te gaan in de stijging van bitcoin. Dit kwam door het feit dat Ethereum er maar niet in slaagde het belangrijke prijsgebied $3.600 te veroveren. Maar hier kwam vandaag eindelijk verandering in!

“Koop Ethereum eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Nu Ethereum door het weerstandgebied $3.600 is gebroken ziet de daggrafiek er absoluut bullish uit. Door het neerzetten van een higher high is de neerwaartse trend van de afgelopen weken eindelijk doorbroken. Weet Ethereum het recent doorbroken weerstandsgebied om te zetten in support, is het zeer waarschijnlijk dat ook Ethereum de komende tijd op prijsontdekking gaat op zoek naar nieuwe  hoogtepunten.

De weerstand die Ethereum ruim een week ondervond van het gebied rond $3.600 zien we goed terug wanneer we inzoomen op de 4 uursgrafiek:

Bitcoin Dominantie | gaan Altcoins Ethereum volgen?

Er gloort een lichtpuntje aan de horizon voor Altcoins wanneer we naar de bitcoin dominantie kijken. Nadat dominantie was uitgebroken boven het gebied 45% met een piek op 46.75%, is de bitcoin dominantie weer wat afgenomen. Op dit moment begeeft dominantie zich  weer in het gebied rond 45%.

Het is nog te vroeg om te concluderen of het gaat om een tijdelijke opleving voor Altcoins en dus een lokale dip gedurende de grotere opwaartse trend, of dat we echt te maken hebben met een trendwijziging.

Want de algemene trend is nog altijd opwaarts door het vormen van higher highs en higher lows. Een echte breuk in de trend ontstaat pas wanneer dominantie in plaats van een higher low een lower low gaat neerzetten onder de 43.75%. Wanneer dominantie ook onder de 200 MA’s uitkomt zal het Altcoin Feest pas echt losbarsten.

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Laat een bericht achter