Bitcoin Koersexplosie

Bitcoin koersexplosie van 30% als bulls over deze horde springen

Na bijna twee weken van zijwaartse prijsactie rond $17.000 wordt het de komende week erop of eronder voor bitcoin. Wanneer de bulls erin slagen boven de 200 EMA (4 uur) uit te komen kunnen we zomaar een koersexplosie gaan zien van 30%.

Of dit gaat lukken zal afhankelijk zijn van hoe de S&P 500 aan de nieuwe handelsweek gaat beginnen. De S&P opent de handelsweek maandag vlak boven cruciaal support.

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Christmas Bitcoin Gifts, laat je verrassen!

Bitcoin 4 uursgrafiek | sterke dynamische weerstand van de 200 EMA

We beginnen deze update met de 4 uursgrafiek, want hier vinden we die belangrijke horde die de bulls moeten nemen voor meer opwaarts prijsactie in de komende weken. Maar wat is die belangrijke horde dan?

We hebben het over sterke dynamische weerstand van de 200 EMA. Wanneer de bulls erin slagen hierboven uit te breken vergroot dit de kans op verdere koersstijgingen in de komende periode aanzienlijk.

Met een uitbraak boven de 200 EMA bedoelen we dat er ook echt een vier uurskaars gaan sluiten vlak boven de 200 EMA en boven de high van afgelopen maandag van $17.424, zie groene gebied in de grafiek hieronder.

Vanaf hier kunnen we onze focus verleggen op belangrijke weerstandsgebieden op een hoger tijdsbestek, namelijk de daggrafiek. Hier zullen we straks dieper op in gaan.

Registreer je nu bij Bitvavo en ontvang een welkomstbonus van €10 + €1.000 gratis handelen!

Wanneer de nieuwe handelsweek niet begint zoals we het liefste zouden zien dan houden we de recente low van $16.678 goed in de gaten. Komen we hieronder terecht dan betekent dit een breuk in de huidige bullish markstructuur door het vormen van een lower low in plaats van een higher low. In dit scenario kunnen onze bullish gedachten voorlopig de koelkast in.

Bitcoin daggrafiek | koersexplosie van 30% aanstaande?

Zoals besproken rechtvaardigt een bullish uitbraak boven de 200 EMA het om verder omhoog te kijken naar belangrijke weerstandsniveaus op de daggrafiek.

Het eerste belangrijke prijsniveau dat we tegen komen is $18.600 en betreft de onderkant van onze voormalige vijf maandenlange prijsrange. Vervolgens het midden van de prijsrange $20.550 met hier vlak boven de 200 MA. Tot slot de bovenkant van de prijsrange $22.500 in combinatie met de 200 EMA.

Wanneer we dit vertalen naar een long setup dan zouden dit de drie prijsdoelen zijn om deels winst te nemen:
1. $18.600 (+7.51%)
2. $20.550 (+18.79%)
3. $22.500 (+30.06%)

Bitcoin koersexplosie

S&P 500 | start handelsweek op cruciaal support

Of het de bulls gaat lukken om komende week boven de 200 EMA (4 uur) uit te komen zal sterk afhankelijk zijn van hoe de S&P 500 aan de nieuwe handelsweek begint.

De S&P opent de nieuwe handelsweek vlak boven cruciaal support van de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek. De afgelopen weken heeft de S&P al meerder keren succesvol support getest van de 200 MA’s.

Voor voortzetting van de huidige uptrend van bitcoin zal de S&P komende week wederom succesvol support moeten vinden van de 200 MA’s en vanaf hier zijn weg omhoog moeten voortzetten. Wanneer support verloren gaat houden we de recente low van $16.678 goed in de gaten, zoals zojuist besproken.

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor kerstmis:

– BTC Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
– Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram)
– BTC Christmas Rocket | ‘To The Moon’, uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Laat een bericht achter