Bitcoin en altcoins rood

Bitcoin nadert belangrijk support en nog net geen Altseason!

Nadat de bitcoin zijn higher high gevonden heeft rond $46.700, zien we de koers vandaag een stap terug doen (-5%). Is bitcoin op zoek naar zijn higher low of het begin van een trendomkeer? Bitcoin dominantie zit de laatste dagen duidelijk in een neerwaartse trend, maar het is echt nog net te vroeg om te kunnen spreken over een nieuwe Altseason.

We bespreken de grafieken, kijken naar de bitcoin dominantie en bespreken de verschillende scenario’s.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | kans op hervatting bullmarkt

In verschillende updates in juni hebben, toen we nog altijd handelden binnen de prijsrange $30.000 – $40.000, hebben we het regelmatig gehad over de 200 MA’s. Op 12 mei verloren we de MA’s als support en er ontstond een nieuwe situatie. Gedurende de gehele bullmarkt werden rond de MA’s juist lokale bodems gevormd en gedurende de neerwaartse trend van twee maanden juist lokale toppen.

In de periode dat we handelden onder de beide MA’s hebben we steeds gezegd dat we pas weer overwegend bullish kunnen zijn als bitcoin erin slaagt weer boven de 200 MA’s uit te komen. Daarnaast hebben we besproken dat het heroveren van de 200 MA’s de kans op verdere stijging richting range high $40.000 aanzienlijk zou vergroten en het doorbreken van range high de kans op hervatting van de bullmarkt een stuk aannemelijker maakt.

Inmiddels handelen we alweer bijna drie weken (vanaf 23 juli) boven de beide 200 MA’s. Vanaf de doorbraak tot aan het hoogste punt hebben we de koers met bijna 40% zien stijgen. Dit is absoluut iets om in het achterhoofd te houden ook wanneer we te maken hebben met koersdalingen zoals vandaag.

Bitcoin (BTC) 4 uursgrafiek | koers op zoek naar higher low

Na meerdere testen van het weerstandsgebied $46.700 heeft bitcoin hier zijn higher high gevormd. Vandaag zien we de koers een stapje terug doen en is bitcoin op zoek naar zijn higher low om de huidige bullish trend voort te zetten. De higher low zal in ieder geval boven de ~$43.000 gevormd moeten worden. Komen we hieronder terecht betekent dit een breuk in de huidige bullish marktstructuur.

Wanneer de bulls erin slagen de huidige koersdaling tijdig om te buigen in een higher low is een derde test van het weerstandgebied $46.700 – $47.200 in de komende dagen aannemelijk. Zolang de huidige bullish trend in tact blijft, zowel op de daggrafiek als op dit tijdsbestek, is de kans dat dit weerstandsgebied bij een volgende derde poging doorbroken wordt groot. Vanaf hier kunnen we verder omhoog kijken naar het volgende weerstandsgebied rond $52.500.

Ga aan de slag bij Bitvavo en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000

De koersdaling van vandaag is nog geen bedreiging voor de huidige bullish trend, zolang de koers dus geen lower low gaat vormen onder de ~$43.000. Wanneer dit scenario zich tegen de huidige trend en verwachting in toch voordoet, kijken we naar het eerst volgende supportgebied onder ons rond ~$40.500 en uiteindelijk de 200 MA’s voor een mogelijke bullish retest.

Hoe groot is de kans op een breuk in de huidige uptrend? Hiervoor zoomen we in op de 1 uursgrafiek.

Bitcoin 1 uursgrafiek | belangrijk support rond $43.750

Bitcoin nadert cruciaal support op de 1 uursgrafiek, namelijk de 200 MA’s. De 200 EMA bevindt zich rond $43.750 en de 200 MA rond $43.350. Support vinden ergens rond of boven de MA’s gevolgd door een bounce omhoog houdt de kans op een verdere uptrend, richting het weerstandsgebied $46.700, in de komende dagen in leven.

Het verliezen van de MA’s als support op dit tijdsbestek betekent ook dat er maar weinig is wat de koers van weerhouden het supportgebied rond $42.500 op te gaan zoeken. Een uitstapje onder de MA’s kan voor korte duur zijn, denk aan 1 tot 3 dagen. Maar het kan ook het begin zijn van een aanstaande breuk in de bullish trend op de 4 uursgrafiek, belangrijk om dit de komende uren goed in de gaten te houden.

Bitcoin Dominantie | Nog één laatste horde voor Altseason  

In de periode voor 10 juni hadden we overduidelijk te maken met een sterke neerwaartse trend in de bitcoin dominantie. Nadat de dominantie op 10 juni boven de 200 MA’s uit kwam en boven het weerstandsgebied rond 45% leek een sterke uptrend in de maak.

Ondanks het feit dat we de dominantie de afgelopen weken hebben zien stijgen richting de 50% is een sterke opwaartse beweging tot nu toe uitgebleven. Ondanks het feit dat we de dominantie de laatste dagen hebben zien dalen van 47.38% naar 45.33% is het nog net iets te vroeg om al te kunnen spreken van een Altseason.

De reden dat we niet overtuigend te maken hebben met de start van een nieuwe Altseason is vanwege het sterke supportgebied rond de 45%. In de afgelopen weken hebben we de dominantie al 6 keer dit supportgebied zien testen en vervolgens weer omhoog zien bouncen (zie zwarte pijlen).

Wat we de komende dagen willen zien is dat dominantie conform de huidige neerwaartse trend een lower high gaat vormen onder de 47.38% en bij voorkeur onder de 200 MA’s, om vanaf hier de neerwaartse trend voort te zetten. Wanneer dominantie bij een zevende test onder het supportgebied van 45% weet uit te komen zal een sterke daling volgen en de echte start van een nieuwe Altseason.

Bitcoin Webshop

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!Bitcoin Webshop

 

 

 

Laat een bericht achter