Bitcoin weeksluiting

Bitcoin Update: Binnenkort een nieuw All-Time-High?

Bitcoin lijkt op weg naar een nieuw all-time-high. We bespreken de recente koersontwikkelingen op de lagere tijdsbestekken en de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen.

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts

Bitcoin 4 uursgrafiek | 3 belangrijke punten

Nog steeds geen enkele teken van zwakte wanneer we naar de 4 uursgrafiek kijken. Afgelopen vrijdag is bitcoin door het belangrijke weerstandsgebied rond $59.000 gebroken die we bestempeld hadden als laatste horde richting nieuwe hoogtepunten. Er is vrijwel namelijk vrij weinig weerstand boven ons wat ervoor kan zorgen dat bitcoin geen nieuw all-time-high gaat neerzetten.

Als bitcoin een nieuw hoogtepunt gaat neerzetten, zal het verwachte prijsdoel, zolang er geen teken van zwakte zijn, rond $74.000 liggen. Hier bevind zich namelijk Fibonacci level 4.236 gemeten vanaf all-time-high 2017 naar het dieptepunt eind 2018. Voor een uitgebreide analyse over prijsdoelen voor de middellange termijn zien mijn Bitcoin Update voor Bitcoin Magazine van gisteren (link onderaan het artikel).

Op dit moment is met name de 4 uursgrafiek het meest interessant om in de gaten te houden en met name de volgende drie punten.
1. een retest van het prijsgebied $59.000 als support
2. een breuk in de huidige bullish marktstructuur die mogelijk een nieuwe trendverschuiving impliceert
3. de 200 MA’s in het geval van een mogelijke diep rode dag, waarbij ondanks het feit dat we nu geen tekenen van zwakte zien, bitcoin gedurende een sterke uptrend in korte tijd 10% tot 20% dalen.

Bitcoin 1 uursgrafiek | Alleen de 200 MA’s interessant

Op dit tijdsbestek zijn eigenlijk alleen de 200 MA’s belangrijk om in de gaten te houden de komende dagen. Met name of ze bij een volgende aanraking wederom gerespecteerd worden als plek waar lokale bodems gevormd worden, zoals we recent op 13 oktober ook gezien hebben (zwarte pijl).

“Koop Bitcoin eenvoudig en en snel, op Bitcoin Meester

Op dit moment zou het testen van de 200 MA’s overigens wel betekenen dat we het gebied $59.000 zijn verloren als support. Maar aan de andere kant, wanneer de 200 MA’s daadwerkelijk getest worden, zou dit nog steeds geen breuk in onze bullish markstructuur zijn op de 4 uursgrafiek. Dus zeker belangrijk om dit de komende dagen goed in de gaten te houden.

Als de 200 MA’s wel verloren gaan als support, zal de marktstructuur op de 4 uursgrafiek zeer waarschijnlijk ook bearish doorbroken worden. In dit geval ligt een verdere daling richting het supportgebied $52.500 het meest voor de hand.

Bitcoin 15-minuten grafiek | het eerste signaal

Een mogelijke diepere pullback kan aan de ene kant beangstigend zijn wanneer je recent een long positie hebt geopend en aan de andere kant juist positief als je aan de zijlijn bearish zit te wachten. Wanneer we naar de grafieken kijken is een flinke pullback op dit moment geen waarschijnlijk scenario.

Dit zien we ook terug op de 15-minuten grafiek, omdat we de 200MA’s nog altijd niet zijn kwijtgeraakt en die fungeren al weken als plek waar lokale bodems worden gevormd of als plek waar lokale toppen worden gevormd wanneer ze verloren zijn gegaan als suppoort, wat ook direct resulteerde in een diepere terugval.

Momenteel bevinden de MA’s zich vlak boven de $60.000 en handelen we nu tussen ze in. Houden de MA’s de komende uren stand en zien we een mooie reactie omhoog betekent dit dat bitcoin zijn sterke uptrend gewoon zal voortzetten.

Aan de andere kant, als ze verloren gaan als support kan dit een eerste teken van zwakte zijn en mogelijk het begin van een grotere pullback. In een scenario als deze verschuiven we onze focus vervolgens naar de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek en vervolgens de drie belangrijke punten genoemd bij de 4 uursgrafiek, totdat er uiteindelijk geen bullish-argumenten meer zijn.

Bitcoin analyse Bitcoin Magazine: koers breekt door grens van $60.000

Bitcoin Webshop

In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Zoals een grote bitcoin voor aan de muur, Bitcoin Chocolade en heerlijk Bitcoin Bier. Laat je verrassen!

*Nieuw* bij Bitcoin Debuut is de massieve Bitcoin Chocoladeletter van maar liefst 200 gram. Goudkleurig en gemaakt van echte Belgische chocolade, vanaf nu verkrijgbaar + Gratis Bitcoin Sinterklaasgedicht – Sinterklaas is een HODL’er!

Banner Bitcoin Webshop 2

Maak kennis met Margin Traders

Geen tijd of kennis om technische analyses voor je trades te maken? Gebruik dan de Margin Traders NL Signals Service. Zij doen als fulltime traders de benodigde analyses voor jou, zodat jij succesvol kunt traden. Profiteer van de winstgevende signals die de professionele traders met jou delen! Benieuwd naar de resultaten en hoe het werkt? Kijk dan op de website van Margin Traders.

Margin Traders

Laat een bericht achter