Bitcoin en ChatGPT

Bitcoin Update: Rising wedge

De Bitcoin koers afgelopen week

Bitcoin begeeft zich nog steeds in de stijgende wig (rising wedge), waar ik later op terug ga komen. Na de pump van vorige week zondag bleef het afgelopen weekend een stuk rustiger. We begonnen vorige week met een koers van $8.757. De koers schommelde in de dagen daarna rond de $8.700 tot afgelopen donderdag. Bitcoin testte de bovenkant van de wig (wedge) en kwam er zelfs inclusief wick heel even bovenuit (grafiek, punt 1). Vervolgens werd de koers hard teruggeduwd, helemaal naar de onderkant van de wig (wedge) en inclusief de wick schoten we zelfs heel even door de onderkant van de wig heen (grafiek, punt 2).

Op dit moment schommelen we ongeveer in het midden van de stijgende wig.

Waarschuwing – Stijgende wig (rising wedge)

Als we kijken naar de grafiek zien we dat er tot nu toe nog steeds hogere bodems en hogere toppen worden gecreëerd en dat we nog steeds in een opgaande trend zitten. Klinkt positief toch? Maar waarom die waarschuwing dan? Reden voor de waarschuwing is dat in de meeste gevallen de stijgende wig (rising wedge) neerwaarts uitbreekt. Mocht bitcoin inderdaad neerwaarts gaan uitbreken verwacht ik een flinke koersdaling van $1.000 tot $1.500. Gaat dit deze week nog gebeuren? Het exacte moment van uitbreken is altijd lastig te voorspellen. Het huidige patroon eindigt rond half juni. Een uitbraak richting einde van deze week, begin volgende week is daarom zeker niet ondenkbaar.

Meer weten over de stijgende wig en mijn verwachting voor de maand juni? Lees de nieuwe maandupdate hier!

Geen garantie

Bij bitcoin weet je het nooit en er zijn geen garanties. Er is dus ook een mogelijkheid dat we opwaarts uitbreken. In het geval van een opwaartse uitbraak zullen we de $10.000 grens gaan testen. Lukt het bitcoin om hier doorheen te breken, dan is de weg naar $12.000 vrij.

 

Mijn verwachting is dat we de komende dagen zullen schommelen binnen de stijgende wig en vanaf eind volgende week gaat het pas echt spannen worden!

 

Fijne handelsweek allemaal!

 

bitcoin grafiek 03 juni 2019

Laat een bericht achter